RWD-25, 1:33 (WAK)

1. PAN-KARTON 2025-01-05 17:53:06

I kleju nie widać.

1. KARTOM 2025-01-06 00:01:00

I kleju nie widać.

PAN-KARTON

Nie widać bo jeszcze nic nie skleił

Mirek to taki żarcik...

1. mirkuch 2025-01-08 10:58:21

Dominik mam to co mi przesłałeś, nawet specjalnie skopiowane do pliku, gdzie mam jakieś takie uwagi/wskazówki Przed budową przeglądałem i oczywiście zrobiłem wtopę z tym paskiem już jest poprawione, ten element schnie po sklejeniu, może dzisiaj/jutro będzie relacja. Wręga też już jest oszlifowana. Tu trochę robią błąd, bo czasami robię zdjęcia elementów przed retuszem czy szlifowaniem a dopiero potem przy sklejaniu to ogarniam.

Tomek a ja się za żart nie gniewam, bo faktycznie póki co to mało kleju użyłem a o czystość się boję, bo jednak z ręcami to tonus po operacji jest mocno widoczny, szczególnie jak popracuję dłużej niż 15-20 minut.

1. mirkuch 2025-01-08 18:39:27

Dzisiaj mam mało czasu, ale mam już wklejony kokpit w segment poszycia, więc pokazuję do oceny Na jednym ze zdjęć pokazałem problem, o którym pisałem wcześniej, że ta obudowa kokpitu nie jest spasowana z poszyciem i po zagięciu zgodnie z instrukcją musiałem pomalować fragment wewnętrznej części poszycia na szaro. Ten zamalowany fragment powinien być niewidoczny po wklejeniu tablicy przyrządów. Postęp niewielki i może ten kokpit nie jest nadzwyczajny, ale póki co, to jestem zadowolony jak wygląda.

Zrobione dźwignie - ciężko było złapać ostrość Tutaj widoczny fragment poszycia pomalowany na szaro
  1. KARTOM 2025-01-08 18:51:09

Miruś weź no Ty te zdjęcia trochę wyraźniejsze rób... Grzecznie proszę

Ręce się trzęsą a dźwignie zrobiłeś jakby się nie trzęsły Klasa...

1. mirkuch 2025-01-10 16:00:26

Miruś weź no Ty te zdjęcia trochę wyraźniejsze rób... Grzecznie proszę

Ręce się trzęsą a dźwignie zrobiłeś jakby się nie trzęsły Klasa...

KARTOM

Tomek wiem wiem, zdjęcia fatalne i muszę to poprawić pierwsze co, to muszę się oduczyć robienia zdjęć wieczorem, przy sztucznym świetle

1. mirkuch 2025-01-10 16:08:01

Małe ogłoszenie. Niestety, z  powodu uszkodzenia kabinki i segmentu podczas przemeblowania pokoju muszę zawiesić tą relację. Dodatkowo, z mojej głupoty nie zrobiłem tym razem skanów, bo pomyślałem, że to tylko 2 arkusze. Myślę, żeby nie kasować tej relacji, bo mam jeszcze wersję RWD-25 tego samego autorstwa, która była do pobrania na stronie Card Plane. Wydania te różnią się i kolorami (zrobiłem wydruk, żeby sprawdzić czy mogę zastąpić zniszczone elementy), i poszczególnymi detalami, np. zupełnie inne wnętrze kabiny pilota i jego fotel. Dlatego na pewno wznowię budowę tego modelu z wydruku, ale najpierw zajmę się modelem, z którym chciałbym wystartować w konkursie na 20-lecie kartonówek a na wybór którego już prawię się zdecydowałem

Tymczasem dziękuję za komentarze i uwagi w tym poście.

1. KARTOM 2025-01-10 17:01:21

Małe ogłoszenie. Niestety, z  powodu uszkodzenia kabinki i segmentu podczas przemeblowania pokoju muszę zawiesić tą relację. Dodatkowo, z mojej głupoty nie zrobiłem tym razem skanów, bo pomyślałem, że to tylko 2 arkusze. Myślę, żeby nie kasować tej relacji, bo mam jeszcze wersję RWD-25 tego samego autorstwa, która była do pobrania na stronie Card Plane. Wydania te różnią się i kolorami (zrobiłem wydruk, żeby sprawdzić czy mogę zastąpić zniszczone elementy), i poszczególnymi detalami, np. zupełnie inne wnętrze kabiny pilota i jego fotel. Dlatego na pewno wznowię budowę tego modelu z wydruku, ale najpierw zajmę się modelem, z którym chciałbym wystartować w konkursie na 20-lecie kartonówek a na wybór którego już prawię się zdecydowałem

Tymczasem dziękuję za komentarze i uwagi w tym poście.

mirkuch

Rezultaty 20 - 28 z 28 pozycji
Udostępnij temat: