Szikiszima gpm 9/2006.

1. Zbyszek001 2025-03-22 19:52:21

Od kilku dni buduję taki temat. Powstał na prośbę córeczki. Ma być na jej półkę. W dzieciństwie, kiedy nie było internetu. Podkastów wieczorami siedzieliśmy a tata opowiafał. Głównie syn pytał. Tematy historyczne jakrze często gościły w opowiadaniach. I tu z ninscka po ponad 15 latach córeczka pyta czy do jej domu na półkę nie zbudował bym.ktorehoś z tych słynnych Japońskich okrętów które utopiły flotę cara.

No wiesz tatek te z tych opowieści.

Mam dwa okręty z tego okresu. Wybrała właśnie pancernik Szikiszima.

Nie będę to o jego historii. Bo możecie sobie poczytać. A przy okazji polecam podcast 

Morskie Opowieści. Prowadzi go Gregor. . 

O modelu. Raczej spróbuje mocno waloryzowany standard. Dno będzie malowane. Poczytałem.o tym, że średnio udało się je spasować dokładnie.

Już na tym etapie wyszło brak jednego pokładu w wycinance. Lecz i to mnie nie powstrzymuje.

Po kolei. Wręgi wzmocniłem kartonem.piwnym.i zbudowałem z nich poszycie. Szlifowanie szpachlowanie 3 razy podkład szlif i jest bardzo ok.

Nakleiłem.poklsdy z tym wykonanym.brakujavym elementem PG2 i wyciąłem.burty wydlubalem.bulaje zbudowałem.uklad napędowy i ster.

Czy były problemy. Nie takie których nie da się usunąć..

Pod ciekawszymi zdjęciami umieszczę jakiś komentarz.

1. PAN-KARTON 2025-03-22 20:04:58

Tradycyjnie jak na Zbyszka przystało, papier milimetrowy i do przodu bez względu na nachylenie terenu i pogodę

Rezultaty 0 - 2 z 2 pozycji
Udostępnij temat: