Konkurs 20UK - Trabant 601 + przyczepa Wurdig 301 - Extra Model 1:25

1. Karol1985 2025-05-25 20:25:20

Dużo nie dużo ale do skrzyneczki doszły przegródki.

1. Karol1985 2025-05-29 18:42:53

Taki tam przy długim weekendzie detal do całości :) 

1. FSO 2025-05-29 20:40:17

Skrzynka z jej detalami oraz wyposażeniem, to jest mój osobisty numer jeden! Miło patrzeć jak z prostej wycinanki powstają niewiarygodne rzeczy! Z tego powodu zawsze z chęcią czekam na Twoje dodatki!

1. Karol1985 2025-05-31 21:22:35

Skrzynka z jej detalami oraz wyposażeniem, to jest mój osobisty numer jeden! Miło patrzeć jak z prostej wycinanki powstają niewiarygodne rzeczy! Z tego powodu zawsze z chęcią czekam na Twoje dodatki!

FSO

Się butelki dziergają dalej :)

1. PAN-KARTON 2025-06-02 23:43:42

Skrzynka pod kolor lakieru

Kartonowa wycieczka już tuz tuż wyjazdu.

1. Karol1985 2025-06-04 21:07:50

Plener chyba będzie na debiucie w Radkowie ;) Będzie okazja i sposobność. Okolica bardzo sprzyja. 

1. Karol1985 2025-06-04 21:44:06

Jescze pytanko....

ekwipunek mocować na paski czy na "gumki z haczykami" ??

1. PAN-KARTON 2025-06-04 23:27:20

Jescze pytanko....

ekwipunek mocować na paski czy na "gumki z haczykami" ??

Karol1985

Na sznurek ! W bogatszych domach takim od snopowiązałki A uwiązać taki ekwipunek to sztuka była ! Więc daj czadu i nie zrób pajęczyny na tym bagażu.

1. Wojok 2025-06-05 05:31:49

Hmm, też jestem za sznurkiem. Albo za paskami ze skóry, takimi jak do spodni

1. aragorn001 2025-06-05 08:39:47

Plener chyba będzie na debiucie w Radkowie ;) Będzie okazja i sposobność. Okolica bardzo sprzyja. 

Karol1985

Też się wybieram z moim Michałem na konkurs do Radkowa, do zobaczenia!

1. Karol1985 2025-06-05 14:39:35

Zrobiłem to i to. 

Skrzynka jest zamocowana na sznurek, a walizki i torba na pasek. Może dodam jeszcze jakąś klamrę do paską co by taki nijaki nie był.

1. AndDi 2025-06-05 15:05:32

Bardzo fajnie to wygląda.

Ja w PRL-u (lata 75-85) miałem takie czarne gumowe pasy z hakami na końcu, szerokości około 2 cm. Bardzo dobrze się sprawdzały.

1. Wojok 2025-06-05 15:49:59

Bardzo fajnie to wygląda.

AndDi

Zgadzam się z tą opinią

1. FSO 2025-06-05 17:25:11

Świetne! Nie zdążyłem się wypowiedzieć publicznie, że jestem za paskiem i cieszę się, że go zrobiłeś. Wygląd wyposażenia dachu kradnie cały model!

1. PAN-KARTON 2025-06-05 17:46:21

A gdy nie masz Combi i Campera >>>

1. mirkuch 2025-06-05 20:50:42

Bagażnik z ładunkiem wyszły miodzio 

1. szaman 2025-06-06 08:43:16

Karol, Jak już się wybierasz w podróż wakacyjną Twoją maszyną to nie zapomnij ,że w czasach PRL-u  niezbędnym elementem takich podróży w samochodzie  było CB radio.Nie było nawigacji, więc CB było prawie niezbędne. Zamontuj jeszcze antenę i w drogę!.  A jak go używać opowiada Krzysztof Daukszewicz...https://youtu.be/nFnMM-4Ewlw      

1. Pashal 2025-06-06 10:43:06

Karol, Jak już się wybierasz w podróż wakacyjną Twoją maszyną to nie zapomnij ,że w czasach PRL-u  niezbędnym elementem takich podróży w samochodzie  było CB radio.Nie było nawigacji, więc CB było prawie niezbędne. Zamontuj jeszcze antenę i w drogę!.  A jak go używać opowiada Krzysztof Daukszewicz...https://youtu.be/nFnMM-4Ewlw      

Przepraszam, ale pozwolę sobie sprostować ewidentną bzdurę ,jakoby CB-radio wczasach PRL było niezbędnym elementem w podróży w samochodzie... no chyba, że w samochodzie siedzieli  przedstawiciele służb mundurowych. 
    Jak już to wiem, że to fajna zabawa w te dodawanie akcesoriów podróżniczych, ale zdecydowanie kolor tej plastikowej skrzynki na oranżadę nie jest dobry- takie skrzynki miały kolory szare mniej lub więcej szare -- tu akurat dość brudne, ale coś tam widać   :

Jak już jesteśmy przy transporterach różnych napojów z czasów PRL-u to tak wyglądały skrzynki na mleko :

https://allegrolokalnie.pl/oferta/skrzynkatransporter-na-butelki-loft-prl

Najstarsze skrzynki na wino, piwo i oranżadę były drewniane i wyglądały tak, brakuje jeszcze kratki od góry, która blokowała w czasie jazdy butelki. Mieszkałem w kamienicy w której na dole był sklep i gdzie przywożono w takich skrzynkach napoje, a ja w latach 60-tych ubiegłego wieku układałem w zimę butelki z piwem na piecu kaflowym, aby pracownicy pobliskiej betoniarni i inny lud pracujący miast i wsi nie przeziębił sobie gardeł... zawsze jakiś pączek, czy inne ciacho wpadło. Babcia znała kierowniczkę, więc miałem dojście... dociekliwym służę lokalizacją - kamienica jeszcze jest, sklepu już nie ma, ale pomieszczenie jest i żaluzje okienne i drzwiowe dalej są, betoniarni już również nie ma. Niezapomniany specyficzny zapach wydobywający się  z beczek kapusty, ogórków kiszonych, skrzynek z wędzonymi dorszami, warzyw, piwa oraz innych artykułów spożywczych mam w nosie do dnia dzisiejszego.

https://sprzedajemy.pl/skrzynka-z-butelkami-loft-vintage-p-r-l-spolem-pinterest-namyslow-4-a1d299-nr61538266

Przepraszam Karol, za takie wspominki, ale to tak tylko na marginesie zawartości bagażnika Twojej "mydelniczki".

1. szaman 2025-06-06 11:53:03

Pashal, ja też żyłem w PRL-u i wiem, że może przesadziłem, że CB było niezbędne, ale było !. Może nie wszędzie, ale był taki okres, że było bardzo popularne i tego nie zaprzeczysz.. Może jednak nie wszędzie...Ten link wrzuciłem trochę dla draki, żeby się pośmiać bo wiele w nim prawdy o tamtych czasach.

1. Pashal 2025-06-06 16:37:16

Pashal, ja też żyłem w PRL-u i wiem, że może przesadziłem, że CB było niezbędne, ale było !. Może nie wszędzie, ale był taki okres, że było bardzo popularne i tego nie zaprzeczysz.. Może jednak nie wszędzie...Ten link wrzuciłem trochę dla draki, żeby się pośmiać bo wiele w nim prawdy o tamtych czasach.

szaman

To ,że żyłeś w PRL-u o niczym nie świadczy i nie zmieniaj swojej całkowicie nieprawdziwej pierwszej wersji wypowiedzi, że przypomnę jeszcze raz :

"... że w czasach PRL-u  niezbędnym elementem takich podróży w samochodzie  było CB radio.Nie było nawigacji, więc CB było prawie niezbędne. Zamontuj jeszcze antenę i w drogę!. "

PRL to lata 1945-1989... no chyba, że tego nie wiedziałeś . 

Napisałem to tylko ze względu na to, że pewnie czyta to forum wielu młodych ludzi, dla których PRL to kraina kompletnie nieznana, a niestety coraz to więcej bzdur i legend w internecie można przeczytać na temat życia w PRL-u, a ta jaką tu propagujesz jest niestety kolejną. 

Rezultaty 80 - 100 z 103 pozycji
Udostępnij temat: