Mój pierwszy obraz

1. Piterkowiec 2022-01-28 20:28:27

Moi mili, no cóż od dłuższego czasu tj od zakończenia Daru Pomorza i jakiś tam początków Cuty Sark, byłem zmuszony ( z konieczności) wstrzymać się od sklejania modeli. Biurko posprzątałem , modele i graty pozanosiłem na poddasze. Ale ... paluchy mnie korciły i to bardzo. Któregoś razu na Facebook - u , wskoczyła mi reklama firmy Ipicasso oferująca w sprzedaży zestawy do samodzielnego malowania po numerkach. No i mnie wzięło ... .

Zakupiłem swój pierwszy obraz, bo ładny mi się wydawał i komponował z moim zainteresowaniem.

Praca nad nim zajęła mi ok. 4 miesiące. Średnio po 2 godziny dziennie.

Zajęcie mega odstresowujące i relaksujące , chociaż pracochłonne, wymagające dokładności i cierpliwości. I co najważniejsze dające dużą frajdę i satysfakcję. 

Obraz ma wymiary 40x50 cm. Farby i pędzle są w zestawie , chociaż pędzle kupiłem inne bo te w zestawie są bardzo niskiej jakości.  

P.s. Uwaga !!!   mocno uzależnia :) 

1. AndDi 2022-01-28 20:52:01

No pięknie, sam też o tym kiedyś myślałem , ale nie zrealizowałem.

Mam kolegę, który już kilka obrazów tak namalował, wychodzą mu one przepięknie. Powodzenia.

P.S. A tam na rufie, to ten pas powinien być taki biały?

1. AndDi 2022-01-29 08:19:37

Znalazłem ten obraz w sieci i faktycznie dużo z nich ma biały pas na rufie, ale znalazłem też takie, które nie mają tego białego pasa i dla mnie wygląda to lepiej. Może warto pomalować na kolor ten pasek?

1. Piterkowiec 2022-01-30 08:19:32

Andrzeju, w tym orazie który przesłałeś jest sporo więcej zmian. Ale rzeczywiście ta burta nieco lepiej wygląda. Postaram się zmienić.

Pozdrawiam serdecznie.

1. AndDi 2022-01-30 10:49:13

Koniecznie wrzuć fotkę po poprawce

Rezultaty 0 - 5 z 5 pozycji
Udostępnij temat: