Jack Burlay ujawnia się

1. Jacek-KP 2022-10-14 21:41:28

Cześć Koleżanki i Koledzy.

Wybaczcie mi odrobinę prywaty na tym forum. Chciałbym się pochwalić moim małym osiągnięciem z innej dziedziny. Przyszedł czas, aby ujawnić moje drugie hobby. Od wielu lat pisuję dla rozrywki opowiadania SF i kryminały. Niektórzy z Was już o tym wiedzą. Za namową rodziny i przyjaciół cztery lata temu wydałem pierwszą książkę. Był to zbiór bajek dla młodzieży i dorosłych pt.: "Mutacje, czyli ewolucja".  Krótkie formy pisarskie do przeczytania w 10-20 minut. Połączenie humoru i refleksji. W tym roku ukazał się mój kryminał "Zemsta zza grobu". Historia rywalizacji gangów samochodowych przeplata się z morderstwem młodej kobiety. Od razu wiadomo kto zabił, ale nie spodziewajcie się, że zgadniecie, co będzie dalej.

Ponieważ obie książki wydałem własnym sumptem (musiałem w tym celu założyć nawet własne, małe wydawnictwo) sprzedaję je samodzielnie i za pośrednictwem sklepów internetowych. Obie książki są w cenie po 20,- zł. Można je również kupić na Allegro lokalnie, co oznacza, że przesyłka ze Smartem będzie za darmo. Jeśli ktoś zamówi na Allegro i zechce ode mnie dostać dedykację z autografem, to proszę dać znać tu na forum, na Facebooku, Messengerze lub na e-mail: biuro@final.net.pl
    Piszę pod pseudonimem Jack Burlay i taki profil mam również założony na FB w celu promowania mojej twórczości.

Zachęcam do czytania polskich książek. Będę wdzięczny za każde zamówienie, bo książka wydana jest w krótkiej, limitowanej serii - 300 sztuk. Dla znajomych i przyjaciół. Cena pokrywa mi koszty jej wydania, ale nie daje zarobku. Jeśli sprzedam większość z tej serii, zdobędę pieniądze na wydanie kolejnej książki, którą już zacząłem pisać. Póki co, jest to sztuka dla przyjemności i dla satysfakcji.

Pozdrawiam Jacek Pęczak vel Jack Burlay.

1. tulipan740i 2022-10-14 22:33:49

Zaskakujesz Panie kolego. Pozytywnie rzecz jasna. "Zemsta zza grobu" brzmi interesująco. Gdybym miał więcej czasu z chęcią zakupił bym Twoją literaturę. 

1. Jacek-KP 2022-10-14 23:34:57

Trzeba podejść odwrotnie do tematu - kup książkę/książki, a przeczytasz, gdy czas się znajdzie. Bo jak będzie czas, a nie będziesz miał książki, to nie przeczytasz. :-)

1. tulipan740i 2022-10-15 08:16:04

To mnie przekonałeś. :-).W młodości czytywałem Grishama i Christie. Pewnie kiedyś na wszystko znajdzie się czas. Teraz jak go mam to staram się go przeznaczyć na klejenie. Ale kto wie. Może nie daj Boże nogę się złamie i gnijąc w łóżku taka książka jak znalazł. :-). W ten weekend odezwę się na maila z zamówieniem. 

1. Zbyszek001 2022-10-16 08:54:56

A TK i ja się tutaj pochwalę.  Otrzymałem od Jacka rękopis opowiadania do przeczytania.powiem tylko, że jeśli wszystko jest na zbliżonym poziomie, to dla nas czytających będzie najlepiej wydana kasa na Twoje książki. 

1. Wojok 2022-10-16 08:57:38

Pisarstwo, to dzisiaj solidne wyzwanie.Magiczna chwila, gdy brałeś w rękę pierwszy egzemplarz, co ? Gratulacje

1. Jacek-KP 2022-10-17 19:25:28

TA magia działa nadal. Gdy otworzyłem karton z książkami po raz drugi, zobaczyłem kolorową okładkę, zrobiło mi się ciepło na duszy.

Przy okazji - okładkę namalował Robert Firszt z Aviation Art. Maluje okładki (głównie samoloty) do różnych wydawnictw. Znajdziecie go i jego prace na FB.

1. aragorn001 2022-10-23 18:56:12

Brawo Jacku!!!

Mam już twoje opowiadania a kryminał też zamówię już niedługo.

1. Jacek-KP 2022-10-29 17:33:24

Najlepiej od razu popytaj znajomych kto jeszcze lubi kryminały i przyślę całą paczkę. Na Allegro ze Smartem będzie za darmo przesyłka ;-)

1. Zbyszek001 2022-10-31 07:22:08

Najlepiej od razu popytaj znajomych kto jeszcze lubi kryminały i przyślę całą paczkę. Na Allegro ze Smartem będzie za darmo przesyłka ;-)

Jacek-KP
     Bardzo gratuluję. Poproszę jeden egzemplarz. Masz mail. Szczegóły płatności dogadamy

1. Jacek-KP 2022-10-31 21:34:50

Jacek-KP
     Bardzo gratuluję. Poproszę jeden egzemplarz. Masz mail. Szczegóły płatności dogadamy
    Zbyszek001

Planuję Cię odwiedzić niebawem. Zadzwonię.

1. Zbyszek001 2022-11-02 07:30:55

Planuję Cię odwiedzić niebawem. Zadzwonię.

Jacek-KP

Świetnie. Gdybyśmy nie znaleźli czasu do wystawy. To najpóźniej widzimy się w Poznaniu na wystawie.

1. Jacek-KP 2022-12-29 22:15:25

Zachęcam do zakupu książek przed końcem 2022 roku. Od 1 stycznia 2023 podwyżka ceny. Podrożało papier, druk usługi korektorskie - wszystko. Domyślam się, że modele w wydawnictwach też podrożeją.

Rezultaty 0 - 13 z 13 pozycji
Udostępnij temat: