Brak aktualizacji zakładki "wydawnictwa"

1. Kikol77 2023-10-17 10:51:55

Witam

Czy ktoś z forumowiczów ma dostęp do zakładki wydawnictwa? 

Często zagladam zeby zobaczyć które wydawnictwo wydało jakiś interesujacy mnie model do tego fajnie się podpinaja modele.

Niestety nie ma tam najnowszych wydań a na przykład modeli Seahorse nie ma wcale.

Moze ktos z forumowiczów z dłuższym starzem na Kartonówkach wie co można z tym zrobić? :)

pozdrawiam

Krystian (Kikol77) 

1. PAN-KARTON 2023-10-19 13:10:42

Witam

Czy ktoś z forumowiczów ma dostęp do zakładki wydawnictwa? 

Często zaglądam żeby zobaczyć które wydawnictwo wydało jakiś interesujący mnie model do tego fajnie się podpinaja modele.

Niestety nie ma tam najnowszych wydań a na przykład modeli Seahorse nie ma wcale.

Moze ktos z forumowiczów z dłuższym stażem na Kartonówkach wie co można z tym zrobić? :)

pozdrawiam

Krystian (Kikol77) 

Kikol77

1. Trzeba być aktywnym na stronie ! - codziennie ( telefon, komputer, poczytać - dodać coś od siebie - wątków jest mnóstwo, założyć Swoje )

2. Trzeba wprowadzić licznik odsłon / kliknięć ! co spowoduje że strona będzie ważna/warta dla Wydawnictw i innych.

3. Wprowadzić odczyt aktualnie zalogowanych osób bez podawania kto... to powszechny zabieg.

Bardzo, bardzo dużo osób zarejestrowanych tylko i wyłącznie ogląda/podgląda kartonówki. Na to nie mamy wpływy ale ad.-2 i 3.

4. Trzeba postarać się o sponsorów i totalnie spersonalizowaną "niestety" reklamę - Wydawnictw i sklepów Modelarskich. Jak by Wydawnictwo miało możliwość ogłoszenia nowości TU! - to głupi by nie skorzystał.

5. Jak się nie zamiesza w garnku to zupa się przypali !!!

6. Ale skoro przez pół roku aktywnych na Naszym forum jest max 20 osób/awatarów... to robi się storna w t.z. "domowym zaciszu" ( dowód - od maja dostałem ponad 50 wiadomości od różnych osób których nie widać na forum )

7. Otworzyć E-Modelarnię - to niby całe forum jest czymś takim. Zebranie tego w jakiś jeden konkretny poradnik dla tych co się zastanawiają czym zająć swoje dzieci aby oderwać je od gierek w kompach. Albo uruchomić Dużą zakładkę E-Modelarnia - gdzie za darmo pomożemy młodym i ich Rodzicom wejść w piękny świat Modelarstwa Kartonowego !

8. Przyciągnięcie Modelarzy z innych forów.

Takie czasy !!! bez pieniędzy NIKT i NIC się nie rozwinie ani nie utrzyma.

Ja jestem optymistą ! Za dwa lata obchodzimy 20' rocznicę powstania FORUM kartonowki.pl - to sporo czasu żeby pochwalić się działaniem strony !

Każdy z Nas ma po 10-20 modeli na t.z. strychu - ( skleicie je wszystkie ? ). A inni mają kilka złoty nadmiarowych w kieszeni... - Żeby z Krzysztofem był lepszy kontakt !!! - to już by hulało !!!

Uwierzcie jak bym miał tyle pieniędzy co dobrych chęci to Byśmy mieli lepszy server od Nasa i YouT !

Nic dla Was bez Was !!!

1. Wojok 2023-10-19 17:01:35

Kikol77, to się nie dzieje automatycznie. Jeżeli wydawca nie wstawi postu informacyjnego i jeżeli nie zrobi tego żaden forumowicz, to takiej informacji po prostu nie będzie.

1. Kikol77 2023-10-19 18:57:13

Tak wiem że to sie nie dzieje z Automatu ale też nie wiem w jaki sposób to mozna wywołać. Ja raczej nie mam takich uprawnień :) ale nie wiem kto z forum moze cos takiego zrobić.

Nie mam na mysli jakiejs grubej akcji ale jak ktoś ma model i wstawia do galerii to mógłby zgłaszać ze tego akurat nie ma w spisie i poprosic o dodanie. Pewnie to nie jest skomplikowane na upartego mógłbym nawet to robic tylko musze wiedzieć jak :)

1. AndDi 2023-10-19 19:38:57

Miałem odpowiedzieć i zapomniałem.

Jak byłem jeszcze moderatorem, to dodałem kilkanaście pozycji w Wydawnictwach i powiem tak, że jest to katorżniczą (czasochłonna robota), gdyż tych wydań jest u nas w Polsce mnóstwo.

Starałem się Krzyśka namówić, żeby zrobił taki system, że jak ktoś dodaje model, którego nie ma, to może dodać ten model do wydawnictwa sam, a do moderatora i Administratora idzie informacja, aby to któryś zatwierdził. Dzięki temu powoli następowałoby samouzupełnianie wydawnictw, ale jakoś tego nie zrobił

1. Wojok 2023-10-19 20:03:12

Sorki, źle zrozumiałem pytanie. Myślałem, że chodzi o dział Wydawnictwa w zakładce Forum

1. PAN-KARTON 2023-10-19 21:46:48

Miałem odpowiedzieć i zapomniałem.

Jak byłem jeszcze moderatorem, to dodałem kilkanaście pozycji w Wydawnictwach i powiem tak, że jest to katorżniczą (czasochłonna robota)

AndDi

No właśnie !! A dlaczego by nie zadbać o to , żeby to Wydawnictwa starały się pokazać swoją ofertę.  ( Archiwalną, dostępną + NOWOŚCI ) Komu zależy ? Nam żeby kupić czy Im żeby sprzedać ?

Panowie dlaczego Moderator ma dbać o aktualizację jakiegoś Wydawnictwa. Wydawnictwo które zadba o swoja pozycję będzie miało sprzedaż, a jak ktoś szuka czegoś indywidualnego to i tak znajdzie. Tacy to jednostki a sprzedaż polega na ilości i jakości ! Do każdego oferowanego na forum Wydania musi być możliwość komentarza od Modelarza który skleił model ! Czyli relacja z budowy uprawnia do ew. pochwał ! lub przerwałem budową bo nic nie pasuje - jakie korzyści by to za sobą pociągnęło !!!

1. Piotr D. 2023-10-19 23:38:23

Z mojego punktu widzenia jest to bajer, niby fajny ale mało użyteczny, bo ogranicza się tylko do tego forum. Jak chcę znaleźć informację o jakimś konkretnym modelu, korzystam z googli. Jeśli ktoś skleił poszukiwany przez mnie model, zamieścił o nim opinię itp. to za pomocą tego narzędzia szybko znajdę to co mnie interesuje, na tym czy innym forum (lub gdziekolwiek w internecie).

Z punktu widzenia wydawnictw - też wątpię, żeby mieli z uzupełniania takich informacji jakieś wymierne korzyści. Przede wszystkim fora modelarskie to stosunkowo niewielki odsetek klientów, do tego dość dobrze zorientowanych w rynku modelarskim.

1. PAN-KARTON 2023-10-20 04:40:21

Z punktu widzenia wydawnictw - też wątpię, żeby mieli z uzupełniania takich informacji jakieś wymierne korzyści. Przede wszystkim fora modelarskie to stosunkowo niewielki odsetek klientów, do tego dość dobrze zorientowanych w rynku modelarskim.

Piotr D.

No niestety, co racja to racja. Moje sugestie odnosiły się do faktu że, na stronie forum jest zakładka "Wydawnictwa" - Czy bym wpadł na pomysł zamieszczenia takiej informacji na forum... ???

Internet to potęga !

1. Wojok 2023-10-20 14:38:50

Internet to potęga !

PAN-KARTON

Internet. Ale nie fora.

Myślę, że Piotrek ma rację.

My nie jesteśmy głównym nabywcą. A poza tym, to wydawcom nie warto tracić czasu na nas. Wystarczy, że zamieszczą info na swojej stronie. Dobrze wiedzą, że my wiemy jak i czego szukać. I że to robimy nałogowo, bez żadnej zachęty

Rezultaty 0 - 10 z 10 pozycji
Udostępnij temat: