XIII Festiwal Kultury Modelarskiej

1. PAN-KARTON 2024-04-03 08:23:32

To może skoro jeszcze nie wszyscy znają moc kartonowek.pl to ja sobie pozwolę wrzucić info.

Prosimy w przyszłym roku o nas nie zapominać ! Nie wiadomo kto będzie rządził ?

https://modelarzeolsztyn.pl/index.php/blog/

Wyłapane w necie przez przypadek... 

1. PAN-KARTON 2024-04-09 08:42:00

Ale się działo !!!

Żeby się nie rozpisywać to w skrócie wypunktuje przyjemności bo przykrości nie zanotowałem !

1. Sobota 8:00 rano skończyłem dioramę Domek Rybaka

2. 9:00 wyjazd, godzinę wyjeżdżałem z W-wy a za kolejne 1,5 godziny byłem już na miejscu.

3. Noszenie modeli z parkingu, zeszło się bo narodu nawaliło jak na mecz Polska - Anglia

4. o 12:30 modele stoją i co teraz ? Pozwiedzałem Olsztyn, nie było mnie ty ze 30 lat, ale poznawałem uliczki i zabytki. Najfajniejsze jest to że miasto można przejść w 15 minut. ( starówkę )

5. W knajpce jakieś piwko do lustra i na wystawę.

6. Do 19:00 czas zleciał na rozmowach, poznawaniu nowych twarzy, dopytywaniu się o różne różności, zwiedzanie i podziwianie przywiezionych modeli, jakieś fotki porobione. ( wrzucę dziś )

7. O 19:00 miała być impreza. Chodzę szukam, a tu cisza i co najlepsze zaczęli zamykać całą wystawę. Szkoda że nie powiedzieli że impreza jest w miecie, na szczęście rzut bereterm.

8. No się zaczęło ... wróciłem coś po 2:00 w nocy. Wybaczcie ale szczegóły zostawię dla siebie, ale żałujcie że Was tam nie było.

9. Rano nie ukrywam lekki szum w głowie...

10. Do 13:00 pokręciłem się tu i tam. Już coś wiedziałem, bo na moich kartkach pod modelami pojawiły się pieczątki sędziowskie.

11. Do Olsztyna zabrałem 5 modeli: Tatrę, Domek i trzy samoloty, Tachikawę, PZL i Mustanga.

12: Mustang zrobił furorę, a raczej furię śmiechu bo wystawiłem go do góry kołami. Koledzy z Lublina, pozdrawiam gorąco, a w śród nich Nasz kolega Marcin, stwierdzili że takiego cuda to jeszcze nei widzieli

13: no i 13:00. Na wystawę przybyło ponad 700 modeli jak dobrze pamiętam. 70% z tego to jednak modele plastikowe. A co cieszy ogromna część do Młodzicy i Juniorzy.

14: Przyjąłem nagrody od Jury XIII festiwalu w Olsztynie i czas się zbierać...

15: Najprzyjemniejsza rzecz dopiero miała mnie spotkać. Modelarnia z Chełmży w kulisach nagrodziła mój Domek Rybaka dodatkową nagrodą specjalną. Nie wiedziałem o co chodzi, trzymając pudła z modelami na rękach przyjmowałem gratulacje... Model Club COMBAT - bardzo dziękuję, i przepraszam że tak bez euforii, ale dotarło to do mnie w drodze do domu, że nie było jak Was uściskać

16. Po 17:00 wyjazd do domu.

17: O wszystkim żeby napisać, trzeba by było zapchać forum... Kolejne wspaniałe przeżycie. Dziękuję Organizatorom i Uczestnikom za niezapomnianą atmosferę

1. PAN-KARTON 2024-04-10 03:36:19

Kilka zdjęć z wystawy:

ps: Oświetlenie w sali modeli kartonowych to była jedyna zła rzecz. Punktowe reflektory wystawiennicze skierowane na ekspozycje na ścianach ( to w sumie sala muzealna ). Ciemnica na stołach jak w Egipcie. Wiele zdjęć nieczytelna...

I zdjęcia 126/127 - atrakcja wystawy model do góry kołami

1. destroyer84 2024-04-10 07:46:19

Byłem, wszystko widziałem. Zdecydowanie przeważały plastiki, ale miło było zobaczyć Twoje prace i nie tylko.

1. PAN-KARTON 2024-04-10 09:03:47

Byłem, wszystko widziałem. Zdecydowanie przeważały plastiki, ale miło było zobaczyć Twoje prace i nie tylko.

destroyer84

Szkoda że nie było okazji się poznać osobiście. A Ty coś wystawiałeś czy za turystę robiłeś ?

1. destroyer84 2024-04-10 09:41:14

Nie mam tak błyskawicznego tempa pracy jak Ty :) Dodatkowo festiwal zbiegł się z innymi imprezami, na których musiałem być i mogłem tylko w charakterze widza być w sobotę.

Zapewniam Cię, że jest duże prawdopodobieństwo, że za rok mogę wystąpić, jako uczestnik. 

1. PAN-KARTON 2024-04-10 09:44:17

Nie mam tak błyskawicznego tempa pracy jak Ty :) Dodatkowo festiwal zbiegł się z innymi imprezami, na których musiałem być i mogłem tylko w charakterze widza być w sobotę.

Zapewniam Cię, że jest duże prawdopodobieństwo, że za rok mogę wystąpić, jako uczestnik. 

destroyer84

No to w tym nadchodzącym roku nie zapisuj się na inne imprezy , do zobaczenia, będzie miło się zobaczyć

1. destroyer84 2024-04-10 09:44:37

Mogę Cię pochwalić za tego Mustanga, na żywo waloryzacja podwozia prezentuje się jeszcze lepiej niż na zdjęciach. Skleiłem go również, lecz w standardzie :)

1. PAN-KARTON 2024-04-10 09:47:22

Mogę Cię pochwalić za tego Mustanga, na żywo waloryzacja podwozia prezentuje się jeszcze lepiej niż na zdjęciach. Skleiłem go również, lecz w standardzie :)

destroyer84

Dziękuję To wyjaśniło się dlaczego go zaprezentowałem kołami do góry, żadne lustro by tego nie załatwiło. I dostałem cenne wskazówki od Kolegów którzy też podziwiali, co zrobić żeby taka robota była jeszcze lepsza.

Rezultaty 0 - 9 z 9 pozycji
Udostępnij temat: