Konkurs 20UK - kapitan Pete Mitchel zgłasza się do misji

1. Prod1gybmx 2025-03-28 08:14:14

Faktycznie,  w tym modelu tylne golenie i ich osadzenie to fragment w którym należałoby dodać coś od siebie. (Ten sam projekt co modelik). Jak dotrzesz do momentu budowy i osadzenia goleni, postaraj się użyć jak najbardziej sztywnego kawałka drutu jaki tylko zdołasz zdobyć.  Przez ich budowę, wagę modelu i to w jaki sposób są ułożone mają tendencje do rozjeżdżania się.  Spinacz biurowy się nie nadaje, chyba,że masz jakieś wyjątkowo sztywne. 

1. PAN-KARTON 2025-03-28 08:39:10

Jeśli średnica drutu od spinacza jest ok, to proponuje użyć igieł lekarskich. Chyba sztywniejszego nic nie znajdziesz za grosze

1. Pashal 2025-03-28 09:14:27

Jeśli średnica drutu od spinacza jest ok, to proponuje użyć igieł lekarskich. Chyba sztywniejszego nic nie znajdziesz za grosze

PAN-KARTON

Igły lekarskie świetnie imitują teleskopowe fragmenty elementów podwozia. Proste , sztywne druty na golenie o różnych średnicach to druty spawalnicze do kupienia na przykład  w najbliższym markecie budowlanym lub sklepie z takimi materiałami - oczywiście zależy, gdzie kto mieszka.

1. haydee 2025-03-28 09:59:52

Cześć, tu rurki od igieł odpadają bo goleń jest wygięta w kilku kierunkach. To co mam zamiar zastosować to druty z nierdziewki 1 albo 1,5 mm. Kupiłem to kiedyś na Aliexpres. Trochę trzeba się przemęczyć żeby je ładnie wygiąć ale jak już wygniecie to są mega sztywne. 

1. Pashal 2025-03-28 11:38:37

Tu można zobaczyć jak wyglądają szablony z drutu goleni podwozia - zdecydowanie tylko drut :

https://www.mojehobby.pl/products/F-A-18E-Super-Hornet-Top-Gun.html?srsltid=AfmBOor2ThuH67e7S7TwjD4-lJUa6ysaL-IheZ6w7IdeOXgg9Rkwwfrg#gallery_start

Tu natomiast jak wyglądają takie golenie :

http://www.primeportal.net/hangar/michael_block/fa-18e_165898/

1. haydee 2025-04-16 18:49:04

Cześć, centralna część kadłuba zrobiona. Poszło o wiele za długo niż powinno ale spowodowane było to koniecznością dokładania od siebie elementów, które pozwolą ładnie układać się dużym powierzchniom poszycia. Poszycie w dalszym ciągu spasowane fajnie ze szkieletem. Teraz dopiero widać, jakie to będzie maleństwo. A obiecałem sobie, że będę robił raczej małe modele. 

1. mirkuch 2025-04-16 21:25:05

Robi się kawał samolotu - cała mata zajęta A jeszcze dodam, że im więcej samolotu, tym bardziej podoba mi się ten Twój patent z lakierem dla tego modelu.

1. haydee 2025-04-18 21:04:41

Udało się położyć garbik, zaczyna to fajnie wyglądać. No ale przede wszystkim to chcę życzyć wam wszystkim dobrych świąt. Czasu z rodziną i mnóstwa rozmów o wszystkim i o niczym. A jak się już nagadacie to wracajcie do klejenia, w Święta sobie odpuśćmy .

1. Prod1gybmx 2025-04-19 09:25:23

Na początku relacji byłem sceptycznie nastawiony do pomysłu nakładania tego specyfiku, który sobie wymysiłeś na arkusze wycinanki. Ale po tym jak widze, jak to sie teraz prezentuje, to muszę zwrócić honor. Wiesz co robisz! ;D Bedzie kawał porządnie sklejonego modelu ze swoim odrębnym charakterkiem. Brawo

1. KARTOM 2025-04-19 09:40:48

Dominik, przyzwyczaiłeś nas już do wysokiego poziomu swoich modeli ale tym wskoczyłeś chyba "oczko" wyżej. Wesołych Świąt.

1. haydee 2025-04-20 12:07:54

Na początku relacji byłem sceptycznie nastawiony do pomysłu nakładania tego specyfiku, który sobie wymysiłeś na arkusze wycinanki. …

Prod1gybmx

Cześć, sam do końca nie wiedziałem jak to będzie wyglądać. Bałem się, że na arkuszach to wygląda fajnie a na modelu to różnie może być. Całe szczęście jest tak jak to planowałem. Fotki to i tak nie oddają dobrze jak to wygląda bo robię je w nocy przy lampce i trochę się świeci. W dziennym świetle jest po prostu matowe. 

1. haydee 2025-04-20 12:09:12

Tomek ty nie słódź tylko kończ co masz zaczętego .

1. KARTOM 2025-04-20 14:37:54

haydee

Dzisiaj działam. Wieczorem wstawię coś w relacji

1. PAN-KARTON 2025-04-20 15:37:29

haydee

Dzisiaj działam. Wieczorem wstawię coś w relacji

KARTOM

Aby coś słodkiego

Rezultaty 40 - 54 z 54 pozycji
Udostępnij temat: