Ikarus 260/AngrafModel/1:25

1. pawelelka77 2025-06-08 17:22:42

Czołem! Cieszę się, że podoba się Wam uzyskany efekt. Jednak te "ohy" są nieco przesadzone, bo jak się przyjrzeć, to w tym projekcie jest wiele niedoskonałości. Oczywiście należy pamiętać, że model bazuje na wycinance, która też projektowo nie jest "idealna". Mimo, że robiłem przegubowca i tam ogarnąłem, "co autor miał na myśli", to w tym projekcie wychodziło to trochę inaczej. Sumując niedoskonałości mojego warsztatu i opracowania modelu bazowego, wyszło, co wyszło..."koń jaki jest, każdy widzi...."

Choć lusterka są gotowe, to powieszę je na finisz. Teraz lakiernia ale chyba dopiero pod koniec tygodnia...

Tymczasem fragment zajezdni. Zliczając wszystkie moje dotychczasowe pojazdy  komunikacji zbiorowej, to jest projekt nr 10.

Kolejne będzie latadło ale gdzieś w oddali majaczy konstal 803 n...

1. PAN-KARTON 2025-06-10 00:42:18

Modele Pawła to moim zdaniem klasa sama dla siebie i wzór do osiągnięcia. Ten model tylko to potwierdza. Zawsze z przyjemnością oglądam te relacje. Mirek też ma całkowitą rację.

Paweł jaki masz następny pomysł w tematyce autobusów?

FSO

Dodam że Paweł w całości to też niezły Model Pewnie żeby nie modelarstwo to by wstawiał okna we fabryce autobusów bo to robi genialnie

Sam jestem ciekaw co kolejnym razem popełni ? 125 lat historii Autobusów to jest co wybrac chyba

1. djbombel 2025-06-10 13:30:17

Elo ;) Oglądałem ostatnio Cejrowskiego... opowiadał o plemieniu które "miniaturyzowało" głowy wrogów... 
    Ty dokładnie to samo robisz z tymi autobusami :) Podziwiam technikę i umiejętności. Gratulacje!

1. PAN-KARTON 2025-06-10 15:56:12

Elo ;) Oglądałem ostatnio Cejrowskiego... opowiadał o plemieniu które "miniaturyzowało" głowy wrogów... 
    Ty dokładnie to samo robisz z tymi autobusami :) Podziwiam technikę i umiejętności. Gratulacje!

djbombel

Z tą różnicą że, wrogom od tych relacji to głowy puchną.

1. pawelelka77 2025-06-10 19:38:08

E...., Chłopy! Co Wy tu jakieś mordercze porównania wrzucacie? Suszone zminaturyzowane głowy wrogów?......napuchnięte?

Mocno przesadzacie ale fajnie, że się podoba.

Piotrek, prawie zapomniałem wyciąć napis IKARUS, który mi przesłałeś.A to ważna sprawa.

Piotrek, w zasadzie to jest jeszcze jeden temat autobusowy, który musiałbym ogarnąć ale kiedy? Tego to nie wiem.

1. pawelelka77 2025-06-11 12:06:18

Ciekawostka autobusowa:

https://autoblog.spidersweb.pl/unikatowy-polski-autobus-odnaleziony-wszyscy-mysleli-ze-to-tylko-legenda

AndDi

Bałtyk, to faktycznie niezły "okaz". Najpierw bazował na starze, potem na skodzie RTO 706. Jeszcze bardziej "ogórkowy" od samego "ogórka". Jak dla mnie, aż za dużo tych obłości....

Skoro znalazł się jeden ocalały wrak, to może ktoś go odbuduje.... Mnie jednak on nie rusza.... ale "korniszonek" do mojego "ogórka", to już tak..

Ps. W temacie Ikarusa taki mały gadget (Piotrek wyrysował go w Corelu)....

1. PAN-KARTON 2025-06-11 22:34:23

Ps. W temacie Ikarusa taki mały gadget (Piotrek wyrysował go w Corelu)....

pawelelka77

Bardziej bym nie śmiał ingerować w to dzieło. Ale ogromnie mi miło że w tym malutkim napisie zostanie po mnie ślad.

Paweł bardzo dziękuję za wspomnienie o...

Oglądając zdjęcia można się pomylić, bajka !

Rezultaty 200 - 208 z 208 pozycji
Udostępnij temat: