Doniczka na prezent

1. Szwagier 2021-04-08 20:24:12

Wojok pytał o galerie. Więc zrobię szybką relacje. Model robię na prezent urodzinowy. Z racji że to szybka akcja na mate trafił model plastikowy, (mam nadzieję że nie zabolą serca kartonowych fanatyków)  to mój drugi plastik. I pierwsze figurki. Dobrze że zbytnio twarzy im nie widać haha  do tego będzie diorama ulokowana w doniczce. W środku jakiś kwiatek lub drzewko czy inna roślinka. W sumie to ludziki i działo skleiłem/pomalowałem w 3 dni....no ale terminy gonią urodziny tuż, tuż. Później wracam do kartonu

Skala 1:35

Jak budować model plastikowy nie będę pokazywać, bardziej się skupię na dioramie. 

Doniczka z Ikea
  1. Zygfryd 2021-04-09 00:05:31

Ha! Ciekawy pomysł się szykuje  Aż jestem ciekaw finału. Dla kogo ten prezent?

1. Wojok 2021-04-09 01:32:13

A to taki był plan od początku, czy kupiłeś kwiatek, spadł, i trzeba było coś wymyślić ?

Nie no, pomysł spoko, mi by się takie coś spodobało

1. Szwagier 2021-04-09 09:41:16

Zygfryd prezent dla Szwagra, kikicuje mi w sklejaniu. Od niego dostałem sadzarkę do trawy elektrostatycznej. To chce mu coś zrobić oryginalnego 

Wojok nie.. Nie rozbiła się doniczka. Żona przesadzała kwiatki do większych doniczek. A stare leżały, to mnie natchnęło hehe 

Odnośnie projektu... Figurki zabunkrowaly się już na pozycjach, zaczyna mi się to podobać. Jakąś akcja dzieje się w doniczce. W końcu pojawił się element kartonowy, z tektury 1 mm wyciolem 3 krążki i skleiłem do kupy. Będzie mi to ustalało wysokość scenki, na kleiłem też górki i pagórki z tektóry żeby zróżnicować trochę teren, wyrównane szpachla do drewna. Doniczka dostała jeszcze szczała od tyłu. Więcej uszkodzeń nie przewiduje. 

1. Wojok 2021-04-09 11:25:00

Zygfryd prezent dla Szwagra, kikicuje mi w sklejaniu. Od niego dostałem sadzarkę do trawy elektrostatycznej.

Szwagier

Hmm, to do tej trawy, to są faktycznie jakieś specjalne sadzarki ? Kiedyś AndDi coś wspominał, ale myślałem, że se jaja robi

No to nie masz wyjścia, tu też musisz trawy nasadzić

Jak zdążysz, to daj tam jeszcze jakichś komandosów wspinających się na linkach z kotwiczkami

1. Szwagier 2021-04-09 12:19:51

Tak, są sadzarki. W skrócie to takie sitko podłączone do kabla z plusem. Drugi kabel wychodzi z minusem i wbijasz to w klej który przewodzi prąd. Najlepiej wikol z dodatkiem wody. Potem tylko siejesz sitkiem, trawka rażona prądem elektryzuje się i ładnie stoi w kleju. 

1. Wojok 2021-04-09 15:13:00

Dzięki, nie spotkałem się z tym

1. AndDi 2021-04-09 17:16:24

Ech, Ty niewierny Tomaszu Adamie

I info dla kolegi Szwagra:

W skrócie, to skrót pisze się przez "ó"

1. Wojok 2021-04-09 18:11:14

Ech, Ty niewierny Tomaszu Adamie

AndDi

1. Szwagier 2021-04-09 18:49:01

Ha... Znów błąd, przydała by się jakaś sekretarka na pół etatu do redagowania postów. 

Ziemia znów mix z ziemi do kwiatów i wikolu. Potem sadzarka poszła w ruch. Coś już rośnie w doniczce. 

1. AndDi 2021-04-11 12:46:08

Ta doniczka to bardzo oryginalny i świetny pomysł. Twoja kreatywność jest niesamowita.

A może tak jeszcze wyciąć dziurę na dole donicy i zrobić tunel?

1. Szwagier 2021-04-11 14:26:01

Dzięki AndDi, miło że się podoba. Tunelu nie przewiduje w mojej wizji.

Wczoraj odebrałem paczkę z Polski. Przyjechały pigmenty, farbki i jeszcze raz farbki, pedzelki dokupiłem trochę gratów tj. Beczki, kanistry. Kalki na mundury. Przy okazji 2ie wycinanki do kolekcji, żebyście nie pomyśleli że w plastik idę  jakoś nie pociąga mnie ta materia.

1. Zygfryd 2021-04-11 15:20:41

Takie doniczki jakbym dostawał, to bym się nie obrażał  Genialnie to wygląda. Niestandardowy pomysł.

Kiedy na matę wjeżdża ten Ursus? 

1. Wojok 2021-04-11 17:59:53

Rozumiem, że szwagier nie gmera na forum i sobie nie poogląda wcześniej prezentu

1. Szwagier 2021-04-11 18:19:11

Rozumiem, że szwagier nie gmera na forum i sobie nie poogląda wcześniej prezentu

Wojok

Raczej nie, prędzej by mi w domu to znalazł.

Zygfryd plan narazie taki, dokończyć fiata potem star i kolej na Ursusa. 

1. GTiStyle 2021-04-13 21:16:12

Cześć,

Widzę, że plany daleko idące no i pomysły też super. Co do elektrosadzarki to możesz polecić którąś konkretną? 

1. Szwagier 2021-04-15 09:48:46

GTiStyle niestety nie mogę nic polecić, ponieważ nie miałem styczności z innymi sadzarkami. Poza tym ta moja to prezent i nawet nie dam rady Ci podlinkować produktu.  wiem tylko tyle że była zakupiona na wishu u chińczyków.  wrzucam Ci 2 fotki jak wygląda ta moja.

PS. Tips... W krodydylku mam szpilkę, łatwo wbić w podłoże i samo się trzyma. W częściej trzymałem jedna ręka kabel z minusem w kleju, drugą ręka sadzarkę.

1. AndDi 2021-04-15 15:45:55

Elektrosadzarkę jak się chce, to można tanio i łatwo samemu zbudować:

1. Szwagier 2021-04-15 22:34:42

AndDi świetny film.... I pyk cena łapek na muchy zaraz podskoczy do góry 

1. Szwagier 2021-04-16 22:17:53

Dorobiłem trochę gratów. Beczki, kanistry, przybrudzilem koła... Ogarnołem gałązke na roślinkę która będzie "rosła" w doniczce. 

Rezultaty 0 - 20 z 27 pozycji
Udostępnij temat: