Przeciszów 2023

1. PAN-KARTON 2023-08-26 23:56:09

Mam pytanie czy ktoś się wybiera na tą wystawę do Przeciszowa ? 

15 września ,15:00 - 17 września ,15:00

https://modelezkartonu.pl/event/xxii-ogolnopolski-konkurs-modeli-kartonowych-przeciszow-2023/

Z W-wy daleko ale w kilka osób jednym samochodem ?

Może jakiś wspólny wyjazd ( zawsze taniej ) ? 

Jesteśmy w stanie się dogadać i ogarnąć ! Zostało jeszcze prawie 3 tygodnie.

Zdaję sobie sprawę że nie jesteśmy Sąsiadami z jednej ulicy, ale zawsze lepiej podjechać pociągiem do jakiegoś miasta i stamtąd ruszyć dalej dokładając się na paliwo. Lub zabrać kogoś po drodze.

Napiszcie jak to byście widzieli i czy w ogóle ?

II sprawa:

Czy ktoś by doradził na który dzień warto pojechać I, II czy III ? Może ktoś ma doświadczenie w takiej sprawie ?

1. tulipan740i 2023-08-27 17:55:07

II sprawa:

Czy ktoś by doradził na który dzień warto pojechać I, II czy III ? Może ktoś ma doświadczenie w takiej sprawie ?

PAN-KARTON

Jeżeli chcesz pojechać tylko pooglądać modele to proponuję II dzień, ponieważ można najdłużej oglądać modele i zawierać nowe znajomości. 

Jeżeli jednak chcesz pojechać z własnymi modelami to I dzień możesz sobie darować, ale II i III dzień musisz już być i to się wiąże z noclegiem. 

Generalnie taki trzydniowy konkurs wygląda tak, że I dzień jest przeznaczony na przyjmowanie modeli, II dnia nadal są przyjmowane modele i zaczyna się ich ocena. Wtedy modelarska brać przeważnie idzie gdzieś do miejscowej knajpki wymienić się doświadczeniami i obalić kilka browców. III dzień to bardziej wystawa także dla zwiedzającej publiczności nie tylko modelarskiej. Około południa ogłoszenie wyników i wręczenie nagród. 

1. Szwagier 2023-08-27 18:35:51

Witam, ja sie wybieram do Przeciszowa. Bilety na samolot już kupione, samochód z wypożyczalni opłacony. A lece z Norwegii, jeden plus taki że zatrzymuje się u teściów w Zatorze(6 km od Przeciszowa) wiec odpadają mi koszta związane z noclegiem. Pozatym w okolicy co 3ci dom oferuję noclegi turystom odwiedzającym Energylandie, wiec jesli ktoś szuka mozna zostać na noc. Tulipan740i dobry pomysł z tym złocistym trunkiem, akurat otworzyli rzemieślniczy browar w okolicy można zrobić spotkanie użytkowników forum . 

1. PAN-KARTON 2023-08-27 19:02:45

Złocisty pomysł Integracyjny i mi się podoba... Tylko teraz kierowcę znajdź ?

Ja pewnie pojadę, Jak by się Nikt nie dosiadł to jadę pociągiem na II dzień ( dzięki Grzegorz )

Więc szykuje się zwiedzanie jak złoto

1. PAN-KARTON 2023-08-28 21:28:08

Z okazji dnia LOTNICTWA życzę wszystkim modelarzom WYSOKICH LOTÓW

1. Szwagier 2023-08-28 23:33:13

Złocisty pomysł Integracyjny i mi się podoba... Tylko teraz kierowcę znajdź ?

Ja pewnie pojadę, Jak by się Nikt nie dosiadł to jadę pociągiem na II dzień ( dzięki Grzegorz )

Więc szykuje się zwiedzanie jak złoto

PAN-KARTON

Po co kierowca? Jak pociągiem się wybierasz 

Zwiedzanie jak złoto, chętnie oprowadzę po rejonach  

1. PAN-KARTON 2023-08-29 14:19:51

Szwagier to jak się umawiamy ? Będziemy się razem oprowadzać bo 15 km od Przeciszowa na południowy-zachód się wychowałem za bajtla.

Ja się wybieram. Jak by co odbierzesz mnie z Oświęcimia albo z Zatora PKP

A jak nie to rower zabiorę i dojadę.

Takie mam połączenie najlepsze.

W drugie stronę jakoś wrócę. Jak się dobrze oprowadzimy to może być i środa

1. Szwagier 2023-08-29 16:09:51

Żaden problem, moge cię odebrać. Lepiej jak wysiądziesz w Zatorze. 

1. PAN-KARTON 2023-08-29 22:54:03

No to w kontakcie, na priv wysyłam namiary na się !

1. PAN-KARTON 2023-09-15 12:11:09

Nie mówię nie śpiewam 38,2 stC ANGINA. !

Przeciszów odpada. Kto mi teraz za bilet odda na stacji ?

Szwagier przepraszam ale...

Nie chorujcie bo to nie jest dobre .

1. Manio89 2023-09-15 16:41:46

O widzę że coraz więcej osób chorych a ktoś będzie w niedziele w Przeciszowie bo ja się  wybieram jak by mnie ktoś szukał to w koszulce dywizjon 303 .

1. Szwagier 2023-09-15 18:15:30

Manio ja będę, w sumie to już dziś byłem z modelami. Przydały by się plakietki "kartonowki" lub koszulki (następny pomysł po kalendarzu). Bo przechodząc obok kogoś nie wiesz czy czasem nie jest z forum. 

P. S. Model tulipan740i robi wrażenie 

Modele spakowane. Jedziemy do Przeciszowa Pierwsze modele. Model tulipana... Sztos
  1. tulipan740i 2023-09-15 19:16:26

Dawidzie wysłałem Ci wiadomość na priv. Mam nadzieję, że jutro się spotkamy face to face. Twoich modeli na razie nie widziałem bo trochę tu imprezujemy. 

1. tulipan740i 2023-09-15 19:56:47

Manio89 będę się rozglądał za dywizjonem 303.

1. Szwagier 2023-09-15 20:51:00

Tulipan740i gdzie imprezujesz?  Macie gdzieś nocleg? 

1. tulipan740i 2023-09-15 21:15:22

Taki plener centralnie przed wejściem do budynku gdzie jest konkurs. Jest ciepło brać się zjechała pod budynkiem z noclegami . Jak zajedziesz na parking konkursowy to zaraz zobaczysz. Tylko przywieź coś z prądem.   Nie no żartuje, ale dawaj.

1. Szwagier 2023-09-16 22:12:04

Kolejny dzień konkursu w Przeciszowie. Z tulipan740i walnąłem zapoznawczego browara, oczywiscie zero bo ktoś musi prowadzić. Po drodze w maluchu urwał mi się zderzak. Mocowanie zardzewiało i sie poddało.  Do zobaczenia jutro, mam nadzieję ze poznam więcej osób z forum. 

Przygody w Przeciszowie, urwany  zderzak
  1. tulipan740i 2023-09-17 08:17:47

Dawida (Szwagra) doceniono jeszcze przed oceną modeli. Jego ”łajdaczka" została wizytówką tegorocznego konkursu. 

Gratulacje pewnie będę składał mu nie tylko za to.

http://modelezkartonu.pl/?fbclid=IwAR2fjt_c1af5py0ZqNMT9UenoSzZYhQFpQ-jpUcrsCiqnM8aEoYEQovWDK4

1. Szwagier 2023-09-17 21:23:13

Tulipan740i z ciebie to "wróżbita Maciej" cały konkurs mówiłeś że diorama z warszawą wygra. No i jest złoto. W sumie z Przeciszowa zgarnąłem 3 medale. 1 złoty, 2 brązowe i puchar, no może nie ten najcenniejszy wójta Przeciszowa(ten przytulił Tulipan740i) ale puchar starosty Oświęcimskiego

Miło było poznać ekipę : tulipan740i, Skorpion, Pawelelka77, Manio89

Do zobaczenia za rok, spodobało mi się. Będę na następnej edycji konkursu. 

1. tulipan740i 2023-09-17 21:35:25

Dawidzie nie bez powodu Twoją flagowa dioramkę zrobiono wizytówką konkursu. Twoje pracę w pełni zasłużyły na medale i nagrody. Puchar też bardzo ładny przytuliłeś. Z kartonowek jeszcze był Kilminster i Dzeja, których też fajnie było poznać. Modele Skorpiona prezentują się świetnie, tylko on sam chyba że skromności jak je tu opisuje to jakby były z półki niżej. A mnie one tak się bardzo podobały. 

Rezultaty 0 - 20 z 44 pozycji
Udostępnij temat: