„KTO PIERWSZ TEN LEPSZY KAL-PRO”

1. PAN-KARTON 2023-09-05 15:32:27

ha ha, Nie dam Wam spokoju…

Kolejna krótka piłka - zabawa dla TOTALNIE wszytskich z forum !!! Natchło mnie jak rozmawiałem z jednym z Nas w wolnej gadce i nie na ten temat. Po prostu info z nikąd.

UWAGA !!! UWAGA !!! Przeczytajcie uważnie zanim coś wyślecie.

Na ten sam adres K24 czyli r4s1@wp.pl z dopiskiem Kal-Pró bez poskich znaków wyjdzie Kal-Pro

Od teraz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! data i godzina w dodaniu wątku

Można przysłać zdjęcie inne niż do K24. Jeżeli uznacie że Wasza fota ta ( zgłoszona ) i żadna inna to niech będzie i ta do K24 ale wówczas efekty tej zabawy będę mógł pokazać po 30 09 23r. Żeby nie było sugestii przed końcem zabawy w K24.

Skorzystajcie przy okazji z porad AndDi i innych którzy dobrze mówią o jakości zdjęcia.

Co w @ MUSI !!! być:

1. Tylko JEDNA fotka !!! Wasza fotka !!!
    2. Zdjęcie : jako załącznik
    3. Nie można wysłać 12szt po kolei – tylko pierwsza wchodzi do gry.
    4. W temacie: Kal-Pró lub Kal-Pro ( to dla mnie bardzo ważne ) bez tego mogę coś pominąć.
    5. NIK z forum + nazwa modelu w tekście @. ( bez opisu )

Brak któregoś z ww wymienionych przegrywa kolejkę. Dlatego tak, bo się inaczej pogubię i mogę coś pomieszać. Jak wpadnie na skrzynkę 12 szt. To dam znać że już THE END

UWAGA !!! UWAGA !!!    - KTO PIERWSZY   -   ten lepszy bez żadnego Jury ocen i zamieszania.

Pierwszych 12 @ z Waszymi fotami wystąpi w kalendarzu PRÓBNYM, Jak mi to do łba wpadło od razu zadzwoniłem do drukarni i zapytałem czy taki próbny wydruk wchodzi w grę. WCHODZI. !!!

Czytam co piszecie i macie rację,

z parametrami zdjęć do druku i na ekranie, jasności i reszta racji. Szkoda by było się tyle narobić a tu zdjęcia za jasne za ciemne albo co ???

Ten zabieg pokażę nam jak przygotować zdjęcia te do K24. Co poprawić co zmienić.

Opaczność może nad nami czuwa ? Ja osobiście strasznie żałuję…

AndDi się wycofał na własną prośbę z Jury. A teraz POPROSZĘ go ŚLICZNIE może mi pomoże pogrzebać w zdjęciach Kal-Pro. I opracować formułę dla foto docelowych.

Ale nie przedłużam bo zanim przeczytacie…

Oczywiście musicie mi zaufać że nikt o tym nie wie wcześniej niż Wy. OD TERAZ !!!

Dlaczego 12 os. bo na okładce będzie tylko LOGO - kartonówki.pl + coś tam – też celem sprawdzenia jak to wychodzi.

Po wszystkim wątek będzie zamknięty.

Pomyślałem o wszystkim:

Zajęte miejsce i przynależność do miesiąca będzie w kolejności alfabetycznej po NIK'u.

1. Karol1985 2023-09-05 19:15:27

Poszło :)

1. AndDi 2023-09-05 19:23:48

Mogę pomóc.

1. PAN-KARTON 2023-09-05 19:26:58

Super !!!

Jebło aż miło , masz 7 miejce ( Karolu )

się drukarnia zdziwi jak my jesteśmy zorganizowani !!!!

1. PAN-KARTON 2023-09-05 19:29:50

AndDi wiedziałem/wyczułem do kogo się odezwać...

W naszej poczcie znajdziesz to o czym mówię...

...

1. PAN-KARTON 2023-09-05 19:44:22

Andrzeju już o 14:00 wiedziałem że tak napiszesz, jak planowałem ten SPONTAN !!!

rezerwuj kilka godzin na spotkanie - dopracujemy ( co tam trzeba ) !!

1. Wojok 2023-09-05 19:49:48

Łapiem się ?

1. PAN-KARTON 2023-09-05 20:07:52

Jest reakcja ! SUPER !

Jest różnie...

Jest OK !

Wyciągacie z szuflady różne fotki ! i dobrze.

Skoro jest zmiana reg. w sprawie K24 to moim zdaniem to co przesyłacie do Kal-Pro powinno kandydować do K24

Ale to potem, na spokojnie !!! Są foty !

PP

1. szaman 2023-09-05 22:00:39

To teraz ja proponuje. Jak już będziesz miał do pokazania po 30.-tym ten próbny kalendarz, to postaraj się pokazać go w taki sposób: Dobre foty a lepiej nawet skan każdego miesiąca i / najlepiej by było zrobić go w PDF/ i wtedy każdy mógłby sobie taki próbny zassać choćby na pamiątkę...Albo wszystkie miesiące na całej stronie A4 , jak by były problemy. To tylko sugestia. Decydujesz sam jak to pokażesz.

1. Kikol77 2023-09-05 22:10:09

Ja również przesłałem fotkę :)

1. PAN-KARTON 2023-09-06 04:43:52

I tym sposobem zostaje wolnych miejsc 6

Półmetek... w 12 h. dobry wynik Dzięki

1. szaman 2023-09-06 08:50:35

Napisałes jak zrozumiałem, ze tylko po jednej fotce, czyli drugiej już nie mozna wysłać?

1. PAN-KARTON 2023-09-06 09:06:03

Po jednej do kalendatza probnego do K24 mozna wiecej.

Ale komu ja tlumacze 

Jak by co mozna swoja fotke podmienic jak masz lepsza wg Ciebie  do kalendarza probnego do K24 mozna dosylac ale nie podmieniac bo to nie ma sensu

1. szaman 2023-09-06 09:16:42

Wszystko jasne, to żeby Ci narobić wiekszego zamieszania, to jeszcze doślę 2 fotki do K24.

1. PAN-KARTON 2023-09-06 09:25:15

I o to chodzi,

Adresu nie pomyl tym razem 

1. szaman 2023-09-06 09:39:01

Niewiele brakowało...Ja ustawiam na kalendarz, chcę pisać a tutaj adres jest Twój zamiast kalendarz. Drugie podejście już było OK.To nie moja wina. Przez te cholerne reklamy tak się zdarza. Ja wybieram adres, a wskakuje reklama i przerzuca mi z automatu na inny kolejny adres. Muszę strasznie uważać jak nie sprawdzę to,może polecieć gdzie indziej.Dawniej tak nie było. Teraz te francowate reklamy pakują wszędzie. Kurwicy można dostać.Mam konto na gmail, ale z niego nie korzystam bo tutaj dostaje faktury w PDF i musiałbym wszystko zmieniać.Chyba jednak coś będę musiał wymyślić.

1. PAN-KARTON 2023-09-06 09:59:29

Nie wiem jak to sie robi ?

Ale moj syn zainstalowal mi cos takiego jak "Ad bloker"

Wszystkiego nie przesieje ale da sie pracowac

Na YouTobe nie mam premium a reklam 0

1. szaman 2023-09-06 10:27:46

Mam ad blokera zainstalowanego i jeszcze drugego w Chrome, ale owszem pomaga, tylko nie wszędzie działa. To wszystko jest tak zrobione, że teoretycznie możesz filtrować reklamy i spam poczty, ale w praktyce nie jesteś w stanie sobie tego sam poustawiac i o to własnie chodzi.

1. AndDi 2023-09-06 12:06:02

A nie wystarczy odbierać poczty jakimś programem pocztowym, a nie przez stronę www? Na przykład przy pomocy Thunderbirda.

1. PAN-KARTON 2023-09-06 12:35:51

AndDi pewnie lepiej ale jakoś to ogarniam, a zanim bym przyswoił tego TB to by się grudzień zrobił. Ja nie mam smykałki do tej całej komputerowej ciapaty

Problem polega na tym:

1. Adres poczty od Was często nie ma nic wspólnego z NIKiem z forum, nie ma w nich Imienia i innych informacji które pomogły by skojarzyć kto piszę. Już kilka razy mi się zdarzyło że dostałem od niego fotki a na PriV zapraszałem go do K24...

2. Otwieram a tam fota i krótkie "czesć' nie podajecie NIKu

3. Cześć, pozdrawiam Ździchu... i teraz bądź mądry i znajdź kto to jest ? adres ; wytrych_234@o2.pl   cześć Ździchu i fota ze swoim nr z aparatu. ( podany przykład fikcyjny ). Potem jak juz znajdę to tworzę katalog. I co tam wpisać ??? przy takich informacjach ? Adres, Imię czy NIK - wpisuje wszystkie trzy...

4. Braki w nazwach modeli, brak opisu to już pomijam bo one są teraz nie ważne. Zgłupieje jak bym miał każdego pytać o te rzeczy. I tak na adresie r4s1@wp.pl jest taki galimatjas że szok.

Ale póki co panuje nad wszystkim. Uszczegółowieniem Informacji do zdjęcia zajmiemy się jak już będzie ich 13...

AndDi zostanę przy @. Już mam to opanowane w miarę...

Dzięki. Nie wiem o czym do mnie rozmawiasz ale będę pamiętał że wg Ciebie są lepsze rozwiązania...

Rezultaty 0 - 20 z 171 pozycji
Udostępnij temat: