PAN-cerny KONKURS 1944

1. PAN-KARTON 2024-08-13 06:52:34

Przypominamy że, dziś do godziny 23:59:59 model konkursowy powinien trafić do galerii bez względu na stan budowy ( można później edytować galerię ). Relacja nie musi być zakończona jeśli jest jeszcze coś do zrobienia. Werdykt będzie ogłoszony 16-08-2024 do godziny 24:00.

Pewnie może się zdarzyć że, komentarz Jury do modeli konkursowych powstanie po długim weekendzie. Wybaczcie ale weekend 4 dniowy i to wakacyjny rzecz istotna

Gdzie te wnioski pokonkursowe się pojawią jeszcze nie wiem. Ale wszyscy zostaną poinformowani !

1. PAN-KARTON 2024-08-16 19:26:57

Uwaga Uwaga Achtung Atąnsion Izwienitie ! - Takie napisy po dziś dzień spotykamy... więc:

Z przyczyn technicznych, ogłoszenie wyników może nastąpić po godzinie 24 dnia dzisiejszego !

Werdykt zapadł, ale nie ma jak go wpisać...  ( cały czas w trasie )

Panie Generale:

- my stoimy, nam stoi , pies szczeka - wedle poleceń - załoga RUDY 102

W imieniu własnym, przepraszam , Sędziowie nie zawiedli, cały czas byłem na łączach, ale z tela ciężko się wysłowić konkretnie

1. Limaks 2024-08-16 22:51:21

Apropo bitwy pod studzienkami pancernymi. Pięknym zwieńczeniem konkursu i odświerzeniem informacji  będzie filmik spod linku: https://youtu.be/h26O4mNudV8?si=16y0H9vd0yB-Mrek

Lubię oglądać Tank Huntera. Przepieknie opowiada o historii. 

Miłego seansu. 

1. PAN-KARTON 2024-08-16 23:59:46

Uwaga WYNIKI ! udało się dziś do 24:00 

Jury spisało się kolejny raz znakomicie, a że konkurs nie był zbytnio oblegany zadanie mieliśmy ułatwione i praktycznie jednomyślnie zestawiliśmy wynik.

Oficjalna nota za chwilę !

1. PAN-KARTON 2024-08-17 00:34:11

Szanowni Użytkownicy Naszego wspaniałego forum.

Data to data, termin to termin ! Udało się z malutkim poślizgiem 35min. Jeżeli były by odsetki za nieterminowe zakończenie prac to znikome w porównaniu do osiągniętego finału

Dziękuję całemu JURY na wykonaną pracę, merytorycznie i z zaangażowaniem

Zdania nie zaczynamy od a więc,

A więc:

GRATULUJEMY ZWYCIĘZCOM !!!

w kategorii A: zgodnie z regulaminem konkursu - podstawowej -

Pierwsze miejsce zdobywa Kulfon za model czołgu T-70

Drugie miejsce zdobywa Koland za model czołgu T 34/76 mod.1943

w kategorii D: zgodnie z regulaminem konkursu - maszyny latające -

Pierwsze miejsce zdobywa Antti za model Junkers Ju-87

Cała reszta informacji będzie przekazywana i publikowana w stosowny sposób, na forum i do informacji prywatnej.

Nagrody oczywiście są i czekają na rozesłanie. Myślę że o ich skomentowanie poproszę samych Nagrodzonych. ( po ich otrzymaniu ) - ( wysyłki pewnie w niedzielę albo po potwierdzeniu namiarów adresowych )

Dziękujemy za poświęcony czas i mamy nadzieję że, spędziliście go z pasją w pocie czoła i w miłym jak zwykle Towarzystwie.

CDN...

1. PAN-KARTON 2024-08-17 11:33:54

No to worek z nagrodami się rozwiązuje. Czekam na informacje od zwycięzców co do potwierdzenia namiarów adresowych. Zbyszek wspominał coś o specjalnych nagrodach od Siebie, więc też chwilę zaczekać muszę aż się sytuacja wyklaruje co kto do kogo wysyła !?!?!

Prosimy o cierpliwość,

A dziś wrzucam fotki z doklejonym Logo konkursowym. Jeżeli się spodobają uczestnikom można pobrać je stąd i wkleić ! Jako zdjęcie główne w galerii i jako zdjęcie pierwsze w galerii. Można a raczej powinniście pochwalić się swoim zdobytym miejscem w opisie do modelu. Wyniki ogłoszone więc można pisać ku chwale !

Aby wstawić zdjęcia:
    Panowie, niestety wiąże się to ze wstawieniem wszystkich zdjęć jeszcze raz. Nie da się wstawić następnego zdjęcia jako pierwszego. Zawsze trafi na koniec. Aby nie robić roboty dwa razy, jeżeli chcielibyście inne zdjęcie swojego modelu mieć z logo to wystarczy je tam wkleić lub przysłać do mnie i gotowe. ( r4s1@wp.pl )

Jak widać to jeszcze nie koniec zabawy

1. koland 2024-08-17 21:49:56

Witam.

Zdjęcie z logo konkursu podmienione zgodnie z sugestią.W tym miejscu chciałbym podziękować organizatorom za cały wysiłek włożony w to przedsięwzięcie.Szkoda ,że tak mało modelarzy zdecydowało się na udział.Z mojej strony mogę zapewnić,że bawiłem się świetnie a taka rywalizacja dodatkowo mnie motywowała .

Pozdrawiam.

1. Kikol77 2024-08-19 11:47:41

Faktycznie może frekwencja nie była duża za to modele z najwyższej półki :D

Gratuluje nagrodzonym :D

1. Zbyszek001 2024-08-19 14:12:16

Koledzy gratuluję wszystkim i dziękuję za udział.

Każdy z uczestników otrzyma dodatkowe pakiety nagród od Zbyszka. Żeby problem rozstrzygnąć co komu.

Pozwolę sobie zdecydować jako pierwszy pakiet modeli z nagród wybiera Kulfon, jako drugi Antti, Jako trzeci Koland.

Pakiety nagród w załączonych zdjęciach.

Muszę uprzedzić żeby nie było że wciskam badziew model Viggen jest reprintem. Zostałem swego czasu przez sprzedającego oszukany i zamiast oryginału otrzymałem reprint. Model jak najbardziej pełnej wartości ale reprint a nie oryginał.

Zestaw 1 Zestaw 2 Zestaw 3
  1. Zbyszek001 2024-08-19 14:34:36

Po wybraniu zestawu proszę w ustalonej kolejności dopisać odpowiedź kto jaki zestaw a w wiadomości prywatnej do mnie dane do przesłania paczkomat im post. Proszę dokładnie przesłać dane .

I gratuluję nagrodzonym.

1. Kulfon 2024-08-19 19:49:10

Ze swojej strony również dokładam się do podziękowań dla Organizatorów i Jury, była to bardzo fajna zabawa! Okazja, żeby trochę poczytać na temat samej bitwy, którą każdy zna z Czterech Pancernych oraz dodatkowa motywacja, żeby model nie leżał bezczynnie na macie, tylko żeby kontynuować prace w stałym tempie. Dziękuję również za wyróżnienie, jest mi szalenie miło :)

@Zbyszek001 - dziękuję za nagrody! Pozwolę sobie wybrać zestaw nr 2 (Cromwell, Conte di Cavour oraz Hayate). Nie mogę się oprzeć Cromwellowi, poległem na tym modelu jako młodziak, teraz może będzie okazja wziąć rewanż :D Dane do przesyłki podesłałem w wiadomości prywatnej. Bardzo dziękuję!

1. Zbyszek001 2024-08-19 20:27:06

Odłożony na bok zestaw z cromwelem dla Kulfona.

1. Zbyszek001 2024-08-22 22:53:15

Ciut to trwa. Jeśli do niedzieli do 20 Anti się nie odezwie Koland wybieraj nagrodę.

Pierwszy zestaw wysłany i zapomniałem o fakcie a tu tak długo. Niedługo jadę na wakacje i che te sprawę zamknąć do wyjazdu.

Sory że poganiał.

1. PAN-KARTON 2024-08-22 23:20:47

Ciut to trwa. Jeśli do niedzieli do 20 Anti się nie odezwie Koland wybieraj nagrodę.

Niedługo jadę na wakacje...

Zbyszek001

A jeśli Antti jest właśnie na wakacjach i z przyczyn podanych przez Ciebie nie wybiera jako poganiany ?

Źle to wymyśliłeś

Patrzę w kalendarz i najbliższa niedziela 20 to październik 24. Miejmy nadzieję że chodzi o godzinę. Więc ja czekam z info co do wysyłek od Zbyszka do niedzieli 25-08-24 godzina 23:59 i wysyłam nagrody dla właścicieli ! Mimo zapytania PRIV nie mam odpowiedzi od 001...
    Z Kulfonem jestem umówiony na przekazanie osobiste + małe co nie co na mieście. Jakie to miasto niech zostanie tajemnicą Jakie to będą nagrody, jedna osoba już wie. Komentarz końcowy pozostawiam ZWYCIĘZCOM.

1. koland 2024-08-23 07:38:50

Ja tam jestem cierpliwy,ale jakby co to chętnie przygarnę  ten zestaw z "Viggenem".

1. Zbyszek001 2024-08-26 10:09:51

Zestaw z Vigenem dla Kolanda

1. koland 2024-08-26 21:55:33

Witam.

Z mojej strony jeszcze raz duże podziękowania dla Jury i Organizatorów a szczególnie dla PANa-KARTONa,który był duszą i motorem napędowym tego konkursu i dla Zbyszka001 za niespodziewaną dodatkową nagrodę.Wnioski z z tego wydarzenia-nie wiem czy zamieszczenie tego tematu w "ogłoszeniach" było trafne,stąd może mały odzew i jeszcze jestem odrobinę zdziwiony,że tak mało modelarzy zdecydowało się na udział,wszak "pancerniaków"na forum kilku jest a i "samolociarze" mogli startować.

Pozdro.

1. PAN-KARTON 2024-09-01 19:25:46

UWAGA !!!  

Zerkać należy w telefony, zaglądać do poczty elektronicznej i odbierać co się należy Uczestnikom Konkursu j.wt. ze skrytek InPost

Nagrody zostały wysłane na podane dane adresowe Jeszcze raz gratulacje !!!

1. koland 2024-09-03 13:47:50

Witam.

Paczucha odebrana,jestem mega zadowolony.

1. PAN-KARTON 2024-09-03 22:37:43

Strasznie się cieszę i jest mi niezmiernie miło że nagrody się podobają. A skoro trafiłem w gust jeśli chodzi o model to frajda podwójna

Nie ukrywam że, jeden z moich celów został osiągnięty ! Czyli zadowolenie uczestników konkursu.

Dziękuję za dobre słowa, że warto było... Mam nadzieję że, przekazane materiały i akcesoria posłużą do budowy kolejnych modeli których relację będziemy mogli śledzić na Naszym forum.

Rezultaty 20 - 40 z 41 pozycji
Udostępnij temat: