KONKURS 20UK

1. PAN-KARTON 2025-01-04 13:46:41

Bez zastanowienia Kartonowa Kolekcja 35.

Tomku jak byś miał jakiś problem z dostępnością to daj znać spróbuje pomóc.

Ja sklejałem co prawda MK Vb ale drugi raz bym go nie chciał sklejać, jakoś mi nie podszedł totalnie (?)

http://www.kartonowki.pl/modele-galeria/model/6780,spitfire-sm-vb/strona-komentarze/2/

1. KARTOM 2025-01-04 14:14:31

Ja sklejałem co prawda MK Vb ale drugi raz bym go nie chciał sklejać, jakoś mi nie podszedł totalnie (?)

http://www.kartonowki.pl/modele-galeria/model/6780,spitfire-sm-vb/strona-komentarze/2/

PAN-KARTON

Piotrek Twój to Spitfire ja szukam Hurricane. Koniecznie MK.I żeby trzymać się założeń historycznych. MK.II były już później.

1. KARTOM 2025-01-04 17:11:21

Bez zastanowienia Kartonowa Kolekcja 35.

PAN-KARTON

Dla mnie to też kusząca opcja tyle tylko że mielibyśmy rozjazd historyczny. Dywizjon 303 powstał już po wydarzeniach do których chcę się odnieść. Wiem że marudzę ale pozostaje Answer i KK nr 15. Wiadomo Mistewicz to Mistewicz ale chyba trudno będzie kupić... Answer w opracowaniu Łukasza Fuczka łatwiejszy do kupienia. Piotrek jeśli coś Ci się obije o oko, ucho czy co tam jeszcze innego to oczywiście daj znać...

Dzięki i pozdrawiam.

Ja już też nie ogarniam ilu mamy uczestników... Chyba już z 10. Mam nadzieję że dołączy jeszcze Mirek, Dominik, Piotrek, Kamil, Roman, Marciny no i ja. Myślę że 20 szt to z palcem w... we wręgach.

1. Wojok 2025-01-05 07:07:05

Piotrek, pytałeś kto jest zarejestrowany od 2004 roku ?

Raczej nikt, skoro początki serwisu sięgają 2005 roku. Na dodatek była to strona statyczna - rejestrować się można było dopiero od 2007 roku.

Jednak faktem jest, że było coś wcześniej. Pamiętam, że koło roku 2003 lub 2004 gmerałem w czymś, co się nazywało: LOK Mazowsze, czy jakoś tak. Były to absolutne początki, bo całą treść tego forum ogarnąłem w godzinkę do półtorej.

1. Piterkowiec 2025-01-05 10:02:35

Ciężko będzie skleić żaglowca od podstaw w ciągu 7 miesięcy 

1. PAN-KARTON 2025-01-05 10:28:37

Piterkowiec

Mam nadzieję że nie jest to dyskryminacja ze strony Organizatora ?

Nikt nie namawiał do takich wyzwań. Ja osobiście nawet jak bym miał pojęcie o sklejaniu żaglowców to nie szarpną bym się na taki wyczyn. Ale jak widać poważnego sklejania z obszaru głębokiej wody nie zabrakło.

1. SlawekH 2025-01-05 16:59:38

Piterkowiec

Wiecej wiary w siebie 

1. Karol1985 2025-01-05 20:45:07

Hej.

Mamy dobry start...

początek konkursu i już 11-tu uczestników. 

z akutalnych kategorii to mamy: 

- przynajmniej z 4 pojazdy

- chyba 2 samoloty.

- jedna diorama ( remiza strażacka ) 

- jeden helikoptr

- jeden pancernik ( chyba z I wojny światowej )

- dwa pojazdy wojskowe ( tensporter MT-LB i czołg T-62 ) 

Już jest cudnie.... 

Póki co z tego co mi wiadomo, nagród już jest więcej jak uczestników...

także.... pozostała brać... nie ma na co czekać 

ewentualnie.... na wakacje... zwycięzcy dostaną "ogrom" modeli do sklejnaia ;) 

1. PAN-KARTON 2025-01-05 21:05:26

Statystyki spisane wzorowo, jak zwykle Karol robi dobrą robotę. Ja miałem to ogarnąć wieczorem.

Co do nagród to ja czekam aż faktycznie będą u mnie zdeponowane. Deklaracji od póki co tajnych sponsorów jest bardzo dużo.  (40 modeli - jest o co walczyć ). Nie koniecznie wszystkie egzemplarze pójdą na ten konkurs. Zostanie jeszcze drugi pół roku 2025.

Przypominam, każdy może ufundować nagrodę lub przekazać coś do puli ! Róbmy to jednak anonimowo na adres r4s1@wp.pl  ( Ci którzy planują udział w konkursie ) Anonmowośc jest potrzebana aby nie było że ktoś dał więcej i dlatego ma większe szanse na wygraną.

Wiem, nie chodzi o te nagrody, a o to co udało się nam zrobić Panowie RAZEM !!!

Wszyscy którzy przekażą jakąkolwiek nagrodę będą podani do wiadomości po konkursie ( chyba że sobie tego nie zażyczą )

Pomysłów co do rozdania i innych związanych z Naszym 20UK mam tyle że nie wiem który zacząć realizować. Ale obiecuje że będzie się działo do końca roku !

1. jagdtiger2 2025-01-06 17:13:26

To ja też dołączę do konkursu. Delapana z jsc powinienem zdążyć skleić do 19 lipca 

1. PAN-KARTON 2025-01-06 19:30:40

To ja też dołączę do konkursu. Delapana z jsc powinienem zdążyć skleić do 19 lipca 

jagdtiger2

No to witamy dwunastego "Apostoła".

Drugi Adam aragorn001 - zaburzył statystyki i licząc osoby jest 12 w konkursie a licząc modele 13. Dobrze że taka cyfra nie zostanie bo mam informację o dwóch kolejnych dołączeniach. A dwie osoby zapytały co i jak bo chyba czytać im się nie chciało z czego jeden modelarz z t.z. "zewnątrz". Nie wspomnę o masie podglądaczy którzy myślą wieczorami co by tu skleić dołączając do zabawy.

Nie ma się co czaić, Panowie a może i Panie ?

Pisałem o moich pomysłach związanych z tym konkursem ! Jednym z nich było malutkie marzenie że może modele konkursowe " Jak ich będzie z 6 !?!?!" to zrobimy jubileuszowy kalendarz za rok 2025 na rok 2026.

Teraz jednak robi się problem bo miesięcy jest tylko 12.

Aby tylko takie problemy miał człowiek, damy radę.

Zwycięzca na okładkę a pozostałych uczestników posadzimy parami w ławkach tematycznie i będzie pięknie !!!

pomysłów CDN... muszę je wszystkie doprowadzić jako pewniki

1. KARTOM 2025-01-07 11:42:00

No to witamy dwunastego "Apostoła".

Drugi Adam aragorn001 - zaburzył statystyki i licząc osoby jest 12 w konkursie a licząc modele 13. Dobrze że taka cyfra nie zostanie bo mam informację o dwóch kolejnych dołączeniach.

PAN-KARTON

Piotrek, ja jestem mogę to już powiedzieć na 100%. A wszystko to za sprawą KOLANDA który ze swoich prywatnych zbiorów odstąpi mi za normalne pieniądze KK nr 15 wraz z wręgami, kabinką i kołami. Dzięki temu będzie konkursowy Hawkerek od Pana Mistewicza z postacią porucznika Antoniego Ostowicza w tle... Chciałem mu za to z tego miejsca serdecznie podziękować. Po raz kolejny przekonałem się że Kartonówki to wyjątkowe miejsce...

1. PAN-KARTON 2025-01-08 18:59:53

Mikołajki to już chyba były ?

Nie istotne, dziś jest dzień wielkich dostaw. Przybyły dwie partie modeli do puli nagród KONKURSOWYCH 20UK.

Oczywiście Szanowni darczyńcy są póki co anonimowi i wszystko się wyjaśni po ogłoszeniu wyników w lipcu.

Sam jeszcze nie wiem co przyszło i ile, ale wiele jest wręg wycinanych laserowo. Są formaty A4 i A3 o grubej i zwykłej zawartości. Dziś może zajrzę, ale i tak Wam nie powiem co jest...

Sami widzicie jest o co powalczyć. A czy wszystko pójdzie na ten konkurs to się okaże

W imieniu Organizatora DZIĘKUJĘ za hojność i czekam na kolejne zdeklarowane przesyłki !

1. PAN-KARTON 2025-01-09 05:13:45

Motto dla niezdecydowanych

1. PAN-KARTON 2025-01-23 08:45:06

Jednej rzeczy nie przewidziałem. Są osoby które swoje modele konkursowe już ukończyły.

Prośba nie wstawiać ich do galerii. Jeśli taki model zdobył by MT to nie będzie mógł uczestniczyć w głosowaniu w Lipcu. Tak to jest na kartonówkach.

Mam co prawda pomysł jak rozwiązać ten problem. Muszę to jeszcze sprawdzić i przemyśleć jak to rozegrać ?
    Na dzień dzisiejszy proszę się wstrzymać.

Wasza decyzja.

Info pójdzie na wiadomości priv.

Dziękuję PAN-KARTON

1. AndDi 2025-02-13 08:10:30

Chyba ten konkurs wystartował o 2 lata za wcześnie. Pierwsza rejestracja została dokonana 28 stycznia 2007 roku. Jak już co, to powinien być konkurs z okazji "Pełnoletności Kartonówek"

1. PAN-KARTON 2025-02-13 08:22:20

Chyba ten konkurs wystartował o 2 lata za wcześnie. Pierwsza rejestracja została dokonana 28 stycznia 2007 roku. Jak już co, to powinien być konkurs z okazji "Pełnoletności Kartonówek"

AndDi

Możemy się tylko domyślać że przerwa 2 dniowa parę dni temu mogła być spowodowana pewnymi uaktualnieniami.
    oprawa graficzna u dołu witryny zmieniona mogła być tylko na rozkaz Prezesa ! Gdzie szukać pewniejszych informacji. ?

Jak otwierasz sklep w poniedziałek to istnieje możliwość że, pierwszy paragon wystawisz dopiero w środę.

1. AndDi 2025-02-13 08:30:25

Ciekawa rozbieżność Tym bardziej, że ten pierwszy rejestrujący się to sam Admin (Właściciel).

1. PAN-KARTON 2025-02-13 08:33:27

AndDi wystartuje za dwa lata i będzie zdziwiony że szampan już rozgazowany. Wyciągaj wycinankę z szuflady i coś tam powolutku do lipca dasz radę. Taka okazja trafia się raz na 20 lat.

Na 50 rocznicę urodzinową kartonówek może być problem z wzięciem udziału. Możemy na przykład nie umieć obsługiwać komputerów kwantowych

1. PAN-KARTON 2025-02-13 08:41:23

No dobra Andrzej podjął akcję prowokacyjną to jest okazja żeby się przypucować.

Na koniec konkursu każdy model skończony niezależnie od stanu jego i jego właściciela będzie umieszczony w kalendarzu na rok 2026.

Może być tych modeli nie koniecznie 12 czy 13 pomieścimy się i każdy się trochę posunie żeby zrobić miejsce dla kolegi.

Pamiątka !!!

Kto chce być w kalendarzu na rok 2026 wyciąga zardzewiałe nożyczki, kupuje świeży klej i daje pokaz wirtuozerii ZAPRASZAM !!!

A to nie koniec pomysłów związanych z tą zabawą

Rezultaty 20 - 40 z 49 pozycji
Udostępnij temat: