Konkurs 20UK Toyota SUPRA MK4 1:25

1. PAN-KARTON 2025-01-05 20:31:20

Wszak... Ty to terminiator.... dłubiesz 24h

Karol1985

Raczej 24 minuty na godzinę. Taki bilans by się bardziej zgadzał. 3-4h snu i z 8 tych obowiązkowych. A że z nowym rokiem rzuciłem palenie to dodatkowa godzina jest do zagospodarowania

1. KARTOM 2025-01-05 23:57:50

Co za człowiek? Czego się nie dotknie to mu wychodzi... Teraz postanowiłeś zostać modelarskim mistrzem czterech kółek? Obrzydliwe

1. PAN-KARTON 2025-01-06 03:48:42

Co za człowiek? Czego się nie dotknie to mu wychodzi... Teraz postanowiłeś zostać modelarskim mistrzem czterech kółek? Obrzydliwe

KARTOM

Tomku każdy lubi pomacać, ja tylko sprawdzam w ten sposób czy kandydatka się nadaje > Toyota (?)

Jak byś  zobaczył to coś z bliska to może byś nie chciał mnie znać, dlatego nie pokazuje wszystkiego Ale postaram się dopieścić materiał z tej Toyoty

Anegdota prawdziwa:

Kiedy mój synek miał max 2 lata to jak padał deszcz chodziliśmy do garażu podziemnego na spacery i młody odgadywał marki samochodów po znaczkach na grillach.

( fonetycznie tak jak to on mówił ) Fold, Śkoda, Opiel, Śubaru, Mecedes, Nisian, Jota...
    Mówię : - nie ma synku takiej marki jak Jota.
    to fold, to śkoda, to opiel > to jota. Długo nazywaliśmy tę markę Yotą

1. PAN-KARTON 2025-01-06 10:50:22

Więcej wydusić z kartona nie umiem.

Jeszcze będę próbował druknąć to na czymś cieńszym, jak znajdę 130-150g/m2 i podusić sam już nie wiem jak i czym (?). W to jedno łączenie wsadziłem całą swoją wiedzę modelarską.

Wyoblenia są i tak fajne biorąc pod uwagę że to trzy paski kartonu o nieregularnych kształtach na krawędzi. A kulkowanie robię na wszystkim co ma gładką powierzchnię. Do maty nie dolega ten błotnik, więc imadło z czymś i drugie coś...

Sklejane jedyną słuszną metodą BCG, próbowałem innymi klejami nie da rady. Mógłbym tutaj napisać laborat na temat dlaczego BCG - jest po prostu genialny. Tylko trzeba mieć dużo czasu i wyczucie momentu kiedy można już kulkować a w razie potrzeby zmiękczyć łączenie, aby nie zaschło na amen.

Po prostu poezja klejenia !!! To jest naprawdę świetna zabawa...

1. PAN-KARTON 2025-01-06 12:48:58

Narysowałem sobie kółka - co jest z nimi nie tak, bo jakoś mi nie pasują ?

Jak mierzę suwmiarką ze zdjęcia to co do setki rysuje a jak już narysuje to ni chu chu nie podobne do nikogo ?

1. aragorn001 2025-01-06 15:00:48

Narysowałem sobie kółka - co jest z nimi nie tak, bo jakoś mi nie pasują ?

Jak mierzę suwmiarką ze zdjęcia to co do setki rysuje a jak już narysuje to ni chu chu nie podobne do nikogo ?

PAN-KARTON

No jakoś tak nie pasują, masz racje, szukaj na zdjęciach zadziornych felg do Supry. To co narysowałeś jest za nijakie i za łagodne.

Coś takiego!

1. PAN-KARTON 2025-01-06 15:21:27

No jakoś tak nie pasują, masz racje, szukaj na zdjęciach zadziornych felg do Supry. To co narysowałeś jest za nijakie i za łagodne.

Coś takiego!

aragorn001

No to już jedno wiemy

Teraz jaki zamiennik ? Nie chcę przesadzić z nowoczesnością bo to auto ma ponad ćwierć wieku. Są odpicowane SUPRY głównie w Japonii, ale tam rozmawiamy o zupełnie innej budzie ( MK 5 ) a moje to poczciwa MK4.

1. Wojok 2025-01-06 18:36:39

...BCG... aby nie zaschło na amen.

PAN-KARTON

Hmm, przecież to nigdy nie zasycha na amen - jak coś jest klejone na styk, to zawsze to można rozmiękczć

1. PAN-KARTON 2025-01-26 13:35:09

Trzeba coś robić

Toyota nie śpi. Po przeanalizowaniu sposoby sklejania i po wielu próbach arkusz z częściami zaczyna pękać w szwach. Doszło wiele dodatków głównie takich których nie będzie widać a są jedynie stelażem budy. Najmniej jeśli chodzi o kształt części pasuje w tym wszystkim przedni zderzak, albo jeszcze tam nie doszedłem na poważnie (?) Trochę sobie pododawałem w grafice i nadal nie wiem jakie zrobić koła / felgi. 19" to wiadomo ale... Szamam wstawił od Malucha i pasowały to może ja od syrenki albo od Stara pożyczę od Karola Wiem natomiast jak wygląda klatka dla Toyoty - bo to dzika bestyja

1. szaman 2025-01-26 17:52:41

Ty sie nie nabijaj z szamana. Miałem gotowe stare koła od malucha w 1 do 18, i pasowały wielkością, więc tylko dokleiłem im wierzch z nowego i finał...Szkoda, żeby leżały.

Właśnie Ci poszły na pocztę dodatki do kół...

1. PAN-KARTON 2025-01-26 19:30:42

Ty sie nie nabijaj z szamana. Miałem gotowe stare koła od malucha w 1 do 18, i pasowały wielkością, więc tylko dokleiłem im wierzch z nowego i finał...Szkoda, żeby leżały.

Właśnie Ci poszły na pocztę dodatki do kół...

szaman

W życiu, nawet przez głowę mi nie przeleciał jeden uśmieszek w sprawie tych kół od Malucha. Podziwiam z jaką łatwością dobierasz i przebierasz w dodatkach do modeli.

Odebrane ! Parę dni oglądania i przeglądania. Sklep InterCars to kiosk ruchu przy tym Wielkie dzięki !

Rezultaty 20 - 31 z 31 pozycji
Udostępnij temat: