Konkurs 20UK - SUBARU BRZ - GT300

1. Pashal 2025-02-18 19:36:53

Miałem na myśli te integralne ze spojlerem trójkątne pionowe fragmenty spojlera. Po ich usunięciu wszystko gra.

Jestem pod wielkim wrażeniem tego jak skleiłeś ten model - własna inwencja plus ekstra grafika i mimo pewnych uproszczeń - model wygląda superancko. W sumie prosty model bez wnętrza , ale końcowy efekt jest świetny, plus fajna prezentacja i mamy komplet.

Często zaglądam na czeskie i słowackie fora i tam sporo modeli jest klejonych z tej półki pojazdów- większość z płatnych opracowań- u nas raczej mało jest sklejanych tego typu modeli. 

1. szaman 2025-02-18 19:51:04

Zgadzam się z Tobą. U nas tylko ja zabawiam się w takie nietypowe projekty. Może są inni, ale tego nie widać. Uważam, ze z najprostszego, pudełkowego modelu jeżeli ma odpowiednio ciekawa grafikę można wiele wyciągnąć. 

W tym Subaru jedyne co dodałem oprócz kół i podwozia to naklejone duplikaty reflektorów z naklejona żółta folia z tyłu i przodu oraz kratka na grilu. Znalazłem taki ciekawy materiał, którym okleiłem na lakierze nitro grila i zyskał bardzo wiele.

Na takich drobiazgach polega właśnie cała filozofia. Wystarczy tylko mieć trochę opanowaną obsługę edytora grafiki, drukarkę i kilka rodzajów papieru oraz pomysły i będzie ciekawie.

Zapomniałem, że jeszcze trzeba mieć dużo czasu...bo samo się nie znajdzie i nie zrobi.

Chodzi za mną Ford Mustang...W USA się ich naoglądałem!

1. Pashal 2025-02-19 19:48:05

Zgadzam się z Tobą. U nas tylko ja zabawiam się w takie nietypowe projekty. Może są inni, ale tego nie widać. Uważam, ze z najprostszego, pudełkowego modelu jeżeli ma odpowiednio ciekawa grafikę można wiele wyciągnąć. 

W tym Subaru jedyne co dodałem oprócz kół i podwozia to naklejone duplikaty reflektorów z naklejona żółta folia z tyłu i przodu oraz kratka na grilu. Znalazłem taki ciekawy materiał, którym okleiłem na lakierze nitro grila i zyskał bardzo wiele.

Na takich drobiazgach polega właśnie cała filozofia. Wystarczy tylko mieć trochę opanowaną obsługę edytora grafiki, drukarkę i kilka rodzajów papieru oraz pomysły i będzie ciekawie.

Zapomniałem, że jeszcze trzeba mieć dużo czasu...bo samo się nie znajdzie i nie zrobi.

Chodzi za mną Ford Mustang...W USA się ich naoglądałem!

szaman

Jak najbardziej masz rację we wszystkim co napisałeś - tylko ten czas, ale i z tym można sobie jakoś poradzić... ale najważniejsze, aby były chęci na klejenie.

Ford Mustang- chyba teraz jest moda na ten typ samochodu - obecnie bardzo często można spotykać na ulicach "konika" i usłyszeć jego charakterystyczne "rżenie".

Może uda Ci się skleić chyba najsłynniejszego Forda Mustanga :

https://www.youtube.com/watch?v=FJZ-BHBKyos

https://autokult.pl/ford-mustang-z-filmu-bullitt-zostal-odnaleziony,6809115869091969a

Rezultaty 20 - 23 z 23 pozycji
Udostępnij temat: