Poszukuje

1. SlawekH 2024-11-21 10:18:14

Czesc, 
    Poszukuje owego modelu. Nie wiem czy mozna go gdzies jeszcze kupic. Gdzies czytalem, ze wydawnictwo zakonczylo dzialalnosc w 2012 roku. Jako, ze kto pyta nie bladzi to moze ktos cos wie??

1. AndDi 2024-11-22 09:05:21

Sławku, nie wiem czy zauważyłeś, że ten model nie ma żagli .

P.S. Bardzo ciekawy model.

1. SlawekH 2024-11-22 11:08:31

Zagle mozna zawsze dorobic .
    Nie wiem czemu ale mi sie niesamowicie spodobala ta jednostka. 
    Firma to Golden Bear Models albo GreMir. U mnie w wyszukiwarka niewiele pokazuje, kilka gotowych okretow i tyle . Bym takiego z checia pokleil w przerwach miedzy zaglowcami 

1. AndDi 2024-11-22 20:43:42

Chyba sprawa niemożliwa z tym Twoim okrętem.

Może zamiast tego, to coś z tego poniżej. Uwaga, te opracowania są często do dopieszczenia, ale z Twoim stażem raczej nie było by problemu. Ważne żeby się nastawić na udoskonalenie wycinanki i wtedy jest frajda.

Dobrze to widać na tych dwóch ostatnich fotkach. Jest to ten sam okręt co na okładce i po sklejeniu.

1. Wojok 2024-11-22 21:53:42

Hmm, bardzo podobny jest ORP "Bałtyk". Też ex Francuz. Może tym się zainteresuj ? GPM go wydał.

1. SlawekH 2024-11-24 05:34:53

Solferino zakupilem juz jakis czas temu- lezy i czeka na swoja kolej .

Co do Masseny to jest swiatelko w tunelu. Mam plany, ktore sa udostepnione przez francuskie muzeum. Sebastian podjal sie ich zeskalowania i dzieki jego uprzejmosci jest szansa, ze model bycmoze powstanie . Bycmoze bo nie wiem czy dam rade tak sam wszystko porobic. Ale podejme wyzwanie. 

1. PAN-KARTON 2024-11-25 04:51:56

Ale podejme wyzwanie. 

SlawekH

Co to dla takiego wprawionego Sławomira Moim zdaniem różnica między klejeniem wycinanki a rysowaniem sobie samemu modelu jest taka : W wycinance dobrze jest przewidzieć kilka kroków do przodu. W tym drugim przypadku wszystkie kroki muszą być przemyślane od początku i być w małym palcu.

A i tak potem możesz liczyć na milion zmian. Wystarczy jak wrzucisz relację na forum

1. SlawekH 2024-11-25 16:46:55

Relacja to bedzie podstawa i bedzie na pewno. Bez wsparcia to nie ogarne tematu. Moja wiedze na temat tego okresu i jednostek wynosi okragle zero . Nie mam pojecia czego sie spodziewac po takiej lajbie. Ale to lepiej byc nieswiadomym i robic to momentu kiedy sie czlowiek uswiadomi i jednoczesnie bedzie za daleko zeby sie poddac 

Rezultaty 0 - 8 z 8 pozycji
Udostępnij temat: