Zapadła decyzja zrodził się pomysł na rok 2040.

1. PAN-KARTON 2025-04-01 20:03:35

Będę budował makietę Warszawy w skali 1:500. Zaczynam od śródmieścia mimo tego że wszyscy radzą od starówki. Pierwsza faza budowy będzie prowadzona na podstawie planów zachodniej strony od Wisły. Ale już jest pomysł jak zrobić Stadion Narodowy.
    Planuje na realizację poświęcić jak w tytule 15 lat. Wyzwanie spore jak i sam zamysł tego projektu. Zaczynam jutro !

1. Karol1985 2025-04-01 20:16:31

Hmmmm.....

Znając Twoje podejście do modelarstwa to powiedział bym, że jest to możliwe, ale.....

Widziałem już kilka projektów życią... 

AAAAAA.... chyba że to świąteczny psikus na pirma arpilis xd 

1. FSO 2025-04-01 20:41:24

Karol mam nadzieję że to nie żart:)

Bo pomysł świetny w swojej formie! I tak sobie myślę, że skoro to ma być coś tak wielkiego, to może podstawę najlepiej robić na coś w rodzaju numerycznego modelu terenu? Myślę, że coś takiego dałoby radę ogarnąć. Zakładając np, że będziesz robił kwadrat o boku 500m x 500m to wyjdzie metr na metr.

Będę kibicował i jeżeli będę coś w stanie pomóc - to pomogę.

1. haydee 2025-04-01 21:54:43

O o o, takich właśnie dalekosiężnych planów potrzebujemy. Najlepiej byłoby jeszcze jakiś projekt unijny na to zrobić i zgarnąć grant .

1. Pashal 2025-04-01 22:27:40

Taaaaaaaa :

https://www.youtube.com/watch?v=vDt0yeiZu0E

1. PAN-KARTON 2025-04-02 01:27:48

Żeby nie było za poźno. Sam pomysł, skala, rozmach i ilość pracy nie wiem czy w 15 lat dało by rade samemu ?

Dziękuję za deklaracje pomocy i podpowiedzi realizacyjne. To o czyms świadczy ! 

Niestety Karol byl najbliżej

Prima Aprilis 

Niestety dlatego bo fajnie by było zrobić coś razem.

Myślę o czyms takim od prawie dwóch lat, ale sprawy logistyczne i organizacyjne drą moje plany w strzępy.

Jak tylko coś wymyślę realnego do zrobienia to już nie w formie świątecznych żartów zorganizujemy się do kupy. 

Każdy konkurs, kalendarz, współpraca to są rzeczy które robimy razem, to jest wspaniałe.

Ale praca grupowa to zupełnie inny zakres współpracy. Kto ma w pracy ISSO i HR oraz zespoły to wie czym to pachnie.

Jeszcze raz dziękuję za odzew  dajecie sygnał że można by ...

1. Zbyszek001 2025-04-02 07:14:39

Mnie się podoba pomysł.

Tylko jeśli to nigdy to miast Warszawa czy nawet jego część. 

Nie pytajcie czemu. Np. stare mury Gniezna . Czy osada wczesno słowiańska, coś co może grupę połaczyc a nie rozpietniczyc w strzępy.

No nie wiem. Port wojenny w Gdyni z 1938 roku w sensownej skali z Gryfem Wichrem. A może Z września 2939 z pierwszych dni wojny.

Na pewno nie warszawka.

1. mirkuch 2025-04-02 07:18:53

Ja coś czułem, że prima aprilis, ale mam z czym innym problem Piotrek Ty mi się z Warszawą nie kojarzysz  Nie wiem czemu, ale byłem przekonany, że jesteś z okolic Poznania

1. PAN-KARTON 2025-04-02 07:46:36

Ja coś czułem, że prima aprilis, ale mam z czym innym problem Piotrek Ty mi się z Warszawą nie kojarzysz  Nie wiem czemu, ale byłem przekonany, że jesteś z okolic Poznania

mirkuch

Bo ja jestem mieszkańcem całej Polski. Dziś tu jutro tam. W wielu miastach już mnie znają więc nie dziwię się że mogłeś źle przypuszczać

Zbyszku nie każdy zakątek Warszawy jest taki sam i nie każdy mieszkaniec Warszawy jest podobny do tego z Twojego obrazka.

Każde miasto i wieś ma swoje walory i wady, ale żeby zaraz nie lubić Co łączy a nie rozrywa w strzępy ? zbudujmy 2 metrową tubkę kleju KROPELKA

1. FSO 2025-04-02 21:14:42

Ech szkoda...

To teraz pozostaje nam liczyć tylko na to, że pewnego dnia Piotrek stwierdzi: "Ale w sumie czemu nie? Zaczynam!".

Sam pomysł świetny plus wykonanie ww. na pewno by nas zaskoczyło. Miejsce też uważam za trafny wybór, bo na takiej makiecie wysokie wieżowce bardzo ładnie by się wyróżniały.

Rezultaty 0 - 10 z 10 pozycji
Udostępnij temat: