Gąsienice w standardzie do Pz. III

1. warmiak66 2022-04-14 18:17:02

Oczywiście laserowe, kupne, mogą podnosić walor estetyczny, ale ja pozostaję przy kartonowym standardzie, który wykonuję samodzielnie. Tym samym oszczędzam kilkadziesiąt złotych, które mogę przeznaczyć na akcesoria modelarskie lub same modele. Przy odrobinie wysiłku i starań można osiągnąć efekt zbliżony do tzw. prefabrykatów. Poniżej zdjęcia na przykładzie Pz. III (przed dokładnym retuszem).

1. Zbyszek001 2022-04-14 23:33:31

Dporo pracy. Pkarzjuz po zakonczeniu maloeania gsdrk. Bo tetaz ciut bialego widać. Ja jeszcze dodaję żebrowanie poszczegolnych ogniw. Mada pracy, ale lepiej to wuglada. Choć i tak juz jest ok. 

1. Maverick 2022-04-15 06:28:44

Dporo pracy. Pkarzjuz po zakonczeniu maloeania gsdrk. Bo tetaz ciut bialego widać. Ja jeszcze dodaję żebrowanie poszczegolnych ogniw. Mada pracy, ale lepiej to wuglada. Choć i tak juz jest ok. 

Zbyszek001

Że co?? Skumałem z tego co napisałeś tylko twój nick Stworzyłeś swój własny język, który dla mnie jest językiem obcym 

You made my day 

EDIT:

Dla potomnych zrobiłem zrzut twojego posta w formie zdjęcia gdybyś edytował i poprawiał swój wpis 

:D
  1. AndDi 2022-04-15 08:29:25

Przydałoby się tłumaczenie. 

Zbyszku, jesteś Polakiem, jesteś patriotą, a tak kaleczysz nasz język. Czytaj to co wystukasz i popraw co jest źle napisane . Warto, i jestem pewien, że wiele osób tak robi. 

1. Wojok 2022-04-15 11:44:40

Przydałoby się tłumaczenie. 

Zbyszku, jesteś Polakiem...

AndDi

Hmm, ale Wy też jesteście Polakami. A biorąc pod uwagę, że to Polacy rozkminili Enigmę, to z tak prymitywnym szyfrem powinniście spokojnie dać sobie radę

Co nie zmienia faktu, że pasowało by pisać po naszemu

1. AndDi 2022-04-16 21:34:36

Ja tam nic wspólnego z rozszyfrowywaniem Enigmy nie miałem, chyba?

1. Zbyszek001 2022-04-16 22:14:33

Jak się przeczytalem to śmiałem die 5 minut.  Sory mam strasznie grube palce a na telefonie takie małe cyferki to sie stuka ta obok. No grubo pojechałem. Obiecuję poprawę. 

1. jagdtiger2 2022-04-16 23:29:03

Ja tam jednak wolę gąsienice laserowe jak się je odpowiednio dopieści to efekt jest super. Może i się wyda kilkadziesiąt złotych ale w moim przypadku zaoszczędzony czas jest bezcenny zwłaszcza że na hobby mam go bardzo mało.

1. tulipan740i 2022-04-17 08:02:16

Tak wykonane gąsienice wcale ładnie nie wyglądają, ponieważ widać, że są wykonane z paska. Samo wycięcie otworów i naklejania poprzecznych części wiele w odbiorze nie zmienia. Moim zdaniem, jak chce się zrobić konkurencję dla laserów, które też mają wersje paskowe, należy wykonywać gąski osobnych ogniw. 

1. warmiak66 2022-04-17 13:14:17

Ja mam dużo czasu, wykonuję w standardzie, z tego co oferuje wydawca i autor. A jak ktoś woli laserowe, to jego sprawa. Ja swojego stylu raczej nie zmienię. Za to często stosuję waloryzację we własnym zakresie i łączę wszystko z konkretnymi wydarzeniami historycznymi. Za główny cel modelarstwa stawiam sobie rekonstrukcję historii w danej skali. 

Pozdrawiam i życzę wesołych świąt!

PS.

Modele swoje w pełnym wymiarze eksponuję na Papermodelers.com, a tutaj dołączam zdjęcia poglądowe do swojego portfolio(ostatnio wrzuciłem np. niedawno wykonanego BTRa-80)

1. warmiak66 2022-04-18 13:47:35

Zdjęcie poglądowe ukończonego modelu już jest w portfolio.

Rezultaty 0 - 11 z 11 pozycji
Udostępnij temat: