IJN drutologia kominow, dzial, wyrzutni torped

1. Varran 2022-06-05 20:17:36

Czesc, chcialbym podpytac Was jaki macie patent na wykonanie takiej drutologii?

Do tej pory bardzo malo mialem stycznosci z takim odrutowaniem i dotychczas radzilem sobie w ten sposob ze w bryle do ktorej wnetrza mialem dostep od wewnatrz przewlekalem przez wczesniej wykonane otwory druty, zaginalem je, zaklejalem kawalkiem papieru i dopiero na gotowej bryle z zewnatrz docinalem na wymiar i kleilem porecze.

Ale taki system sprawdza sie gdy tego jest malo, gdy tak jak w przypadku IJN jest tego tak duzo ze nie ma jak bryly chwycic nie wiem jak to zrobic dobrze i wygodnie. Klejenie tych drucikow(nabijanie) od zewnatrz niby jest ok ale latwo wepchnac je do srodka.

Przychodzi mi do glowy pomysl z wypelnieniem bryly jakas gesta pianka, twarda drobna. Aby z zewnatrz wklejane druty mialy wieksza powierzchnie klejenia niz tylko scianka bryly. Ale nie mam pomysly z czego mialaby byc taka pianka

1. Zbyszek001 2022-06-06 11:22:00

Jest  relacja na you tube z budowy krążownika zara. Tam jest drutologia pokazana rewelacyjnie. 

1. Varran 2022-06-06 15:15:22

Widziałem ta relacje i dotąd stosowałem podobna technikę ale szukam innych sposobów. Ten mi nie leży za bardzo.

Rezultaty 0 - 3 z 3 pozycji
Udostępnij temat: