Konkurs Modelraski w Nowym Tomyślu 18-19 03.2023
-
Czas się pochwalić małymi osiągnięciami. Powodowany ciekawością i chęcią osobistego poznania "ludzi z kartonu" pojechałem na zawody modelarskie w Nowym Tomyślu niedaleko Poznania. Niespodziewanie załapałem się na wyróżnienie za wodnosamolot HANRIOT HD-2, II miejsce za PZL P-11a w kategorii mikromodele skala 1:50 i UWAGA I miejsce w kategorii SF za mój pojazd War Ring. Załączam galerię zdjęć z wystawy.
Dodać należy, że konkurs i wystawa modelarska zorganizowane były na bardzo wysokim poziomie. Miła atmosfera, sporo czasu na rozmowy i podziwianie modeli. A te były naprawdę fantastyczne. Stoiska z modelami od wydawców. Nawet mnie się udało sprzedać kilka książek. :-)Szczere uznanie i gratulacje za prowadzenie konkursu składam na ręce Krzysztofa i Marioli Szeffner, Sebastiana Wlaźlaka dyrektor Domu Kultury pani Beacie Baran oraz ich kolegom i koleżankom, których nazwisk nie zapamiętałem (przepraszam), a także młodzieży z lokalnych klubów modelarskich, która pomagała w całej organizacji.
Czas się pochwalić małymi osiągnięciami. Powodowany ciekawością i chęcią osobistego poznania "ludzi z kartonu" pojechałem na zawody modelarskie w Nowym Tomyślu niedaleko Poznania. Niespodziewanie załapałem się na wyróżnienie za wodnosamolot HANRIOT HD-2, II miejsce za PZL P-11a w kategorii mikromodele skala 1:50 i UWAGA I miejsce w kategorii SF za mój pojazd War Ring. Załączam galerię zdjęć z wystawy.
Dodać należy, że konkurs i wystawa modelarska zorganizowane były na bardzo wysokim poziomie. Miła atmosfera, sporo czasu na rozmowy i podziwianie modeli. A te były naprawdę fantastyczne. Stoiska z modelami od wydawców. Nawet mnie się udało sprzedać kilka książek. :-)
Szczere uznanie i gratulacje za prowadzenie konkursu składam na ręce Krzysztofa i Marioli Szeffner, Sebastiana Wlaźlaka dyrektor Domu Kultury pani Beacie Baran oraz ich kolegom i koleżankom, których nazwisk nie zapamiętałem (przepraszam), a także młodzieży z lokalnych klubów modelarskich, która pomagała w całej organizacji.