Cześć!

1. PiotrP 2023-10-12 08:35:59

Cześć kartoniarze!

Mam na imię Piotr, lat 42. Nie licząc kilku marnie sklejonych modeli za dzieciaka to kleję dopiero od kilku lat. Wszystko się pozmieniało, nowe kleje, techniki, narzędzia i trzeba było to opanować na nowo. Nauka wciąż trwa i pewnie nigdy się nie skończy :-) Zanim wróciłem do kartonów miałem też krótki epizod w modelarstwie szkutniczym budując z drewna.
    Dotychczas swoje modele i relacje publikowałem na forum Konradus. Moim ostatnim dziełem jest Vickers Medium Mk.l z WAK z którego jestem bardzo zadowolony. Wcześniej był Tiger P, też z WAK, Tiger z MM, jakiś Bf-109 i mniejsze modele blokowe. Postaram się w najbliższym czasie uzupełnić galerie swoich modeli.
    Do zawitania na forum skusiły mnie dwie rzeczy. Pierwsza to wpis który znalazłem na Fejsbuku odnośnie Kartonowego Abordażu. Żagli w kartonie jeszcze nie kleiłem i postanowiłem spróbować swoich sił. A druga rzecz to fakt, że zawsze gdy szukam jakiegoś modelu w sieci to zaczynam od przeglądania Waszych galerii. Chyba czas się zrewanżować i dołożyć też cegiełkę od siebie :-)
    Mam również nadzieję że będzie to dłuższa przygoda z forum Kartonówki.

Pozdrawiam serdecznie
    Piotr

1. AndDi 2023-10-12 09:37:38

Cześć Piotrek,

bardzo się cieszę, że do nas zawitałeś, a jeszcze bardziej, że zamierzasz wziąć udział w Konkursie Abordażowym. Ja głównie kleję żaglowce chociaż ostatnio z powodu, że siedzenie nie jest za dobre dla mojego kręgosłupa, to zrobiłem długą przerwę (a na stojąco to mi się nie chce )

Zaprezentowane przez Ciebie tutaj modele wyglądają świetnie i aż by się chciało je obejrzeć w Galerii z większą ilością zdjęć, tym bardziej, że jak widać umiesz robić dobre fotki.

Czekamy na Galerie i na Relację z budowy żaglowca w Konkursie. Jestem bardzo ciekaw jaki model wybierzesz do Konkursu.

Pozdrawiam
    Andrzej

1. Kikol77 2023-10-12 09:56:07

Witam Piotrze,

Super ze nasza "rodzinka" Kartonówkowa sie powiększa :)

Widzę po fotce ze prezentujesz modelarstwo na wysokim poziomie :)

Cieszę się że jesteś uniwersalnym modelarzem nie tylko pancerka ale było cos o 109 no i udziła w konkursie na model zaglowca :)

Już czekam na relacje z twoich poczynań w modelarskiej materii :)

Pozdrawiam

Krystian (Kikol77)

1. SlawekH 2023-10-12 11:32:55

Ja rowniez witam.

Bardzo fajnie ze bedzie kolejny uczestnik. Patrzac na modele ze zdjecia to widze, ze poprzeczka w konkursie pojdzie mocno w gore 

Czekam z nieciepliwie na relacje. 

1. Sebastian01 2023-10-12 13:44:24

Witaj Piotrze,

Jestem na świeżo po oglądnięciu Twoich galerii. Pozyskanie przez nasze forum modelarza z takimi umiejętnościami jak Twoje jest rzeczą bardzo dobrą, bo będzie niejedna okazja oglądać świetne modele :)

1. tulipan740i 2023-10-12 14:44:58

Siemanko Piotrku.

Cieszę się, że zawitałeś na to forum jako kolejny "nawrócony". Czołgi kleisz bardzo ładne, więc pewnie z żaglowcami poradzisz sobie bez większych problemów. Życzę samych udanych modeli. 

Pozdrawiam.

Grzesiek.

1. Zbyszek001 2023-10-14 12:40:11

Cześć doświadczonych modelarzy nigdy dość. Twój medium spowodował u mnie konieczność wymiany uzebiebia. 

Super ze kolejny pancerniak dołączył do naszego grona

1. Wojok 2023-10-14 13:09:09

Hejka, również witam

Fotka, którą tu zapodałeś jest bajerka

1. PAN-KARTON 2023-10-14 18:19:00

Witaj Piotrze. No i kolejny Piotr ! Piotrki górą bo to fajne chłopy są

1. Jacek-KP 2023-10-16 12:27:52

Cześć Piotr. Pokazałeś w skrócie, że dajesz radę kleić niezłe model. Skromność przez Ciebie przemawia, bo są wykonane bardzo ładnie. Też czekam na galerię.

Pozdrawiam - Jacek

1. PiotrP 2023-10-18 01:08:47

Dziękuję za ciepłę przyjęcie do tak zacnego grona. Wyglada na to, że chyba trafiłem w dobre i przyjazne miejsce :-) 

Rezultaty 0 - 11 z 11 pozycji
Udostępnij temat: