Scania R620

1. Skorpion 2021-03-04 18:35:36

Cześć !

Zrobiłem stopnie wejściowe , uszczelkę na szybie , blendę i napis na grillu. Blenda i napis miały być błyszczące , ale farba którą mam , strasznie dziwnie kryła , więc pomalowałem matową. Na blendzie niestety widać delikatny odcisk palca , na rogu , cóż , za szybko ja złapałem , ale że mimo to mi sie podoba , to zostawiłem jak jest. Na fotkach może nie widać , ale na tych lampkach w blendzie jest "szkło". No i powstała też rama. Trza teraz brać się za zawieszenie , żeby na kołach wreszcie to postawić , tu dopiero będzie dopasowywania :)) Szyba , w rzeczywistości jest trochę czystsza , generalnie wielu niedoskonałości w realu nie widać , a uwydatniają sie one dopiero na fotkach :)

To do miłego...

1. Wojok 2021-03-04 20:21:40

Bardzo fajne stopnie - wyglądają bajer

Szyby nie będę komentował

Ale zauważyłem też, że kierownica nie jest w osi fotela. Od razu mi się przypomniało, jak kiedyś mi w autobusie zmieniali fotel ze sprężynowego na pneumatyczny, i coś tam przeszkadzało, więc przesunęli go o parę centymetrów w bok. Kurna, to parę centymetrów, ale nie szło jeździć. Porażka

1. Skorpion 2021-03-04 20:32:27

Wojok - kierownica z grubsza jest w osi z fotelem , zdjęcie jest pod katem , i troche to przekłamuje :) Ja podobne doświadczenia jak Ty miałem kiedys w osobówce , kierownica była przesunieta w prawo , i nie szło jechać. Do dzis się zastanawiam , czemu tego nie wychwyciłem , jak auto ogladałem :)

1. Wojok 2021-03-04 20:55:27

Wojok - kierownica z grubsza jest w osi z fotelem , zdjęcie jest pod katem , i troche to przekłamuje :)

Skorpion

Hmm, upierał się nie będę, ale wydaje mi się, że jednak jest obsuwa. Aparat nie jest w osi kabiny, a przesunięty w stronę fotela kierowce. Widać to po oknach bocznych i przetłoczeniu na dachu. Jest lekkie przekłamanie, ale nie aż takie.

1. Skorpion 2021-03-04 21:22:29

No w sumie , to może faktycznie troche ucieka , trudno :)

1. Skorpion 2021-03-05 23:37:38

Cześć !

Zawieszenie przednie zrobione , łyse zupełnie jak ja :)) , jeszcze dojdą amortyzatory. Przednie koła ( piasty później ) , założona kabina i na końcu mała przymiarka całości. Chyba dyszel w przyczepie ciut za długi zrobiłem , ale to skoryguje sie później. Powiem szczerze , wychodzi to , co zawsze na półkę chciałem postawić :))

Do miłego...

1. Zygfryd 2021-03-06 21:16:03

Powiem Ci, że jak dostała kolor, to dopiero robi wrażenie. Porządna robota Skorpionie 

1. beata 2021-03-06 23:28:57

No, no, no.... Łada fura się szykuje.

1. Szwagier 2021-03-06 23:42:28

Kontenery mógłbyś psiknać błyszczącym lakierem. Teraz są takie matowe i odróżniają się od kabiny. 

1. Skorpion 2021-03-06 23:52:10

Szwagier - ten na samochodzie jeszcze jest w fazie produkcji. Ten na przyczepie jest psiknięty półmatem , tym samym co kabina , z tym że kabina bardziej się błyszczy ze względu na farbę. Takim typowo błyszczącym nie będę psikał , bo raz , że mam z nim złe doświadczenia , a dwa , po prostu nie chcę , żeby to się "świeciło" , na fotkach nie widać , ale delikatny połysk jest i to mi wystarczy , z tych samych wzlędów nie robiłem mocnego połysku na kabinie. Dla mnie tak jest dobrze :) 

1. Skorpion 2021-03-07 13:43:35

Cześć !

Połowa tylnego zawieszenia gotowa , troszke więcej elementów niż na przednim :) Potem tylne bliźniaki założone na sucho i mały podgląd całości. Na razie tyle , bo do roboty niestety muszę jechać :))

To do usłyszenia... 

1. Wojok 2021-03-07 21:59:16

Potem tylne bliźniaki założone na sucho i mały podgląd całości. Na razie tyle , bo do roboty niestety muszę jechać :))

Skorpion

Teeeeee, Skorpion, stóóóój !!! Jak pojedziesz, jak koła na sucho założone ?!!!

1. Skorpion 2021-03-23 19:32:52

Wojok - spokojnie , w robocie byłem MANem i do tego ciągnikiem z naczepą :))

W dzisiejszym odcinku , jak w prenumeracie Deagostini :)) Zawieszenie z osia wleczoną , tylne błotniki , koła na trzecia oś , pomontowane wszystko razem , podgląd solówki z kabina i kontenerem , no i oczywiście nie mogło sie obyć bez przymiarki przyczepy :)) Ramę chyba zrobiłem za długą , i kontener za bardzo odstaje od kabiny , jeśli dam go bliżej , to tylne osie w stosunku do kontenera bedą dziwnie wyglądać , chyba trzeba będzie na kabinie zrobić szerokie owiewki , no nic zobaczy się :))

To do miłego...

1. Wojok 2021-03-23 19:56:20

Ramę chyba zrobiłem za długą , i kontener za bardzo odstaje od kabiny , jeśli dam go bliżej , to tylne osie w stosunku do kontenera bedą dziwnie wyglądać , chyba trzeba będzie na kabinie zrobić szerokie owiewki , no nic zobaczy się :))

Skorpion

Hmm, wydaje mi się, że jest ok. Dasz tam owiewki, zwykłe, nie jakieś nadzwyczaj wielkie, i będzie super

1. pawelelka77 2021-03-23 20:09:27

Też mi się wydaje, że będzie ok. Owiewka, zbiorniki, osłona najazdowa, listwa ze światłami i rejestracją... jest dobrze. Możesz ewentualnie wpasować agregat....

1. Skorpion 2021-03-23 20:15:59

Chłodnię już jedną mam , więc tu sobie odpuszczę :)) Z owiewkami jest tak , że mogę dać te co są w wycinance , czyli takie szersze , jak to do ciągnika , ale obawiam się , że może to dziwnie wyglądać. Z tego co widziałem , to na solówkach owiewki są sporo węższe , ale jak mówiłem , zobaczy się później. I pytanie za sto pkt. , z której strony jest zbiornik adblue ? Ktoś wie ?

1. Wojok 2021-03-24 03:58:58

I pytanie za sto pkt. , z której strony jest zbiornik adblue ? Ktoś wie ?

Skorpion

Z prawej.

1. Skorpion 2021-03-24 14:42:58

Ok , dzięki.

Skrzynka akumulatorowa wraz ze zbiornikami powietrza i wspomniany zbiornik adblue.

I tyle na razie...

1. AndDi 2021-03-24 15:29:07

Ale pięknie 

1. pawelelka77 2021-03-24 16:11:37

A ja dzisiaj, przejeżdżając przez Pszczynę widziałem slówkę ze zbiornikiem adblue po lewej stronie....

Rezultaty 140 - 160 z 210 pozycji
Udostępnij temat: