[R] Star C200 + naczepa do przewozu samochodów osobowych - Kartonowy Express

1. marszalek24 2022-03-04 17:34:00

Przez chwilę do Ciebie nie zaglądałem a tu widzę budowa już swój koniec widzi. Elegancko, to wygląda. Okazuje się, że nawet przy tak prostym modelu trzeba trochę głową popracować. Zosia coś klei, czy tylko się przygląda?

1. Karol1985 2022-03-05 14:49:05

Cześć. 

Marszałek24 - dokładnie tak jak piszesz.... Mimo wszystko trzeba sie jednak trochę napracować.... żeby model "wyszedł".....

A nie ukrywajmy model jest pokaźnych rozmiarów jak i nawet dość ciekawy.. Przy założeniu że jest to mój pierwszy model i będę chciał go zbudować w jeden dzień.... Dalej twierdze, że poleci on do kosza.... 

Maluszki to też ciekawe zagadnienie..... sprawdzam różne rodzaje robienia kół a przede wszystkim robienia nadkol bo tam jest najwięcej zabawy.

Zośka ostatnio trochę ustała w budowaniu nowej floty. Co prawda były ferie i nawet udało nam się razem z jej "wujostwem" w tym samym wieku zbudować trzy modele, nie mniej jednak pozostają dwa ( właśnie z kartonowego expressu ), które są w powijakach i wyglądają jakby spotkały się ze ścianą... 

Ale żeby było ciekawiej.... KE ma chyba od wczoraj nową konkurencję w postaci modeli Extra Modelu. CI też ruszyli z serią prostych modeli dla początkujących ( co cieszy, bo im wiecej takich zeszytów tym lepiej ). 

Ja za 5 dni mam drugie zajęcia z modelarstwa w klasie Zosi.... i tak się zastanawiam czy nie zrobić klasowego konkursu .... Mam dużo czasu w szkole. Do oceny zawsze będę miał wspacie ze strony wychowawczyni klasy ( a może uda się ściągnąć nawet samą p. Dyrektor ). Zrobię dyplomy a nagórd w swoim magazynie troszku mam więc czemu by nie.... Dla dzieciaków i frajda i chęć rywalizacji miedzy sobą .... hm..... 

1. Karol1985 2022-03-15 21:49:37

Star na finishu więc pokaże parę fotek z budowy "maluszków"..... 

Co ciekawe, przeglądając czeluści internetu natrafiłem na artykół o starze C200, który brał udział w wyścigach samochodów ciężarowych na nowo otwartym torze na Węgrzech i jeśli wszystkie fakty dobrze połączyłem to w swoim mieście mam kierowcę tej wyścigówki..... a że ten jest dobrą podstawą to może kolejnego przerobię ;) :D jak tylko uzyskam odpowiednie informajce....

Mimo wszysyko.... czekając na słońce ...... 

Galeria końcowa w plenerze musi być :) 

1. Karol1985 2022-03-18 09:50:18

I to by było na tyle.....

Dziękuję za konwersacje i uwagi dotyczące budowy modelu. 

Zestaw skończony + pogoda dopisała....

Cała reszta w galerii końcowej :) 

1. Wojok 2022-03-18 11:28:47

Źle tą fotkę zrobiłeś - on powinien odjeżdżać w stronę zachodzącego słońca...

Rezultaty 20 - 25 z 25 pozycji
Udostępnij temat: