Ogłoszenie 2024 – plebiscyt - ruszenie pospolite 2024

1. Kikol77 2023-09-05 18:41:54

ja bym cos wysłał ale nie mam żadnego zdjęcia spełniającego wymogi :)

jutro po południu coś podeśle :)

1. Wojok 2023-09-05 19:55:05

Już nie długo pojawi się coś co nas połączy, staniemy się bardziej podobni - bo będziemy mieli wszyscy ( chętni ) taki sam kalendarz na naszych ścianach !

PAN-KARTON

Boże Święty. Piotrek, czy Ty wszystko musisz tak klarownie ?

Człowiek na pewne rzeczy oko przymyka, a Ten tu masz, DUP !!! Prosto z mostu. Z uśmiechem na bani

Już mi się ta akcja nie podoba

1. PAN-KARTON 2023-09-06 05:23:23

- Z uśmiechem na bani

cytat Wojok

A widzisz akurat przy tym wpisie nie było żadnej Emotki z uśmiechem na bani.

Ja się po prostu się cieszę a Każdy ma prawo uważać jak chce i trzeba to uszanować.

Wojok - Kochamy Cię ! z uśmiechem na bani

Jak wszystkim podobało by się to samo w identyczny sposób to byśmy wszyscy mieli jedną, tą samą żonę !? - O!  to mi się nie podoba...

Zostańmy póki co na wspólnym kalendarzu.

1. Wojok 2023-09-06 12:18:45

...to byśmy wszyscy mieli jedną, tą samą żonę !?

PAN-KARTON

Mylisz się. To  ja bym ją miał ! A Wy byście siedzieli z wywalonymi jęzorami

1. AndDi 2023-09-06 12:34:54

PAN-KARTON

Wojok

Marzyciel, z Twoim wyglądem i wiekiem?!

1. Wojok 2023-09-06 12:52:41

PAN-KARTON

Wojok

Marzyciel, z Twoim wyglądem i wiekiem?!

AndDi

Stare wino, w zakurzonej butelce - resztę se dopowiedz sam

1. PAN-KARTON 2023-09-06 13:02:19

- Wojok

A spróbował byś się nie podzielić.

1. Wojok 2023-09-06 13:11:25

- Wojok

A spróbował byś się nie podzielić.

PAN-KARTON

Nawet o tym nie myśl.

1. PAN-KARTON 2023-09-06 13:21:49

Kurka, a kiedy lisek ostatnio do norki zaglądał ???????

Ja o winie mówię.

Mylisz się. To  ja bym ją miał. - cytat Wojok...

Butelka wina też jest rodzaju żeńskiego !:

Taki miałem tok myślenia... Tak to zrozumiałem... bo:

Ja o winie mówię.

1. Wojok 2023-09-06 13:25:40

A mówta, co chceta, tyle Waszego

1. PAN-KARTON 2023-09-06 13:30:01

No to podzielisz się tym winem czy nie ?

pozdrów Żonę !

1. Wojok 2023-09-06 13:32:35

No to podzielisz się tym winem czy nie ?

PAN-KARTON

Rzekłem

1. PAN-KARTON 2023-09-06 13:35:32

Wojok - jest prośba.

Napisz mi na Priv jak robisz że tak ładnie wklejasz  cycaty - no widzisz jak namieszałeś z tymi Szklanymi Damami - cytaty !!!

Jakoś mi to nie idzie ?

1. PAN-KARTON 2023-09-06 14:22:37

Wojok

Napisz mi na Priv jak robisz że tak ładnie wklejasz  cycaty - no widzisz jak namieszałeś z tymi Szklanymi Damami - cytaty !!

PAN-KARTON

A tego mnie nauczył Wojok...

A teraz jak taki cwany jesteś, napisz proszę w jednym zdaniu jak się skleja Modele tak ładnie jak Ty

Dzięki i Szacun !

1. Wojok 2023-09-06 15:35:53

... a teraz jak taki cwany jesteś, napisz proszę w jednym zdaniu jak się skleja Modele tak ładnie jak Ty

PAN-KARTON

Nic prostszego. Kupujesz wycinankę, wycinasz części, kształtujesz i sklejasz tak, aby to wyglądało jak najładniej

Proste. Ale Ty nie kombinuj, jak skleić modal tak ładnie jak ktoś tam. Ty kombinuj, żeby skleić ładniej. Najładniej ze wszystkich. To jest cel.

Ale nie dla nagród, dla poklasku itd. ( choć to też ), ale przede wszystkim, tak po prostu, dla siebie

1. Kikol77 2023-09-07 08:52:33

Zgadzam się z Wojok - no moze prawie się zgadzam :)

Zgadzam się że klei sie dla siebie żeby być zadowolonym z swojej pracy.

Co do tego czy musi być ładniejszy od innego to już zależy co kogo motywuje.

Ja mam nastawienie na trzy poziomy satysfakcji:

1) ukończyć model

2) zastosować coś nowego (technike, dodatki itp)

3) model ma byc lepiej wykonany od poprzedniego

Wraz z wiekiem coraz mniej mam problemów z pierwszym :) drugi zawsze był dla mnie atrakcyjny bo lubie kombinować i czasem jak za dawnych czasów zrobić coś od zera albo z niczego :)

Z trzecim bywa róznie. Po ME109 która jest jak dotąd moim najlepiej wykonanym modelem z obaw czy napewno jestem w stanie utrzymać poziom lub podnieść poprzeczkę wziąłem się za pierwszy pojazd :) (jako pierwszy zarazem bedzie najlepiej wykonanym pojazdem w mojej kolekcji )  

1. PAN-KARTON 2023-09-07 12:02:52

Bardzo ważny głos oddał Kikol77, moim zdaniem. Jak i inni którzy podpowiadają nam co tak naprawdę jest ważne w modelarstwie i dla nas samych oraz dla Społeczeństwa na forum.

Siedzimy w jednej piaskownicy, każdy ma łopatkę, wiaderko, grabki i sitko. Ale która "babka" będzie najładniejsza ???

Kiedyś obserwowałem dzieci w piaskownicy, godzinami... - pilnując swoich...

I wiecie co ! Niszczone były babki te najlepsze i te najgorsze, przeciętne cieszyły się aprobatą i zostawały ocalone. Uznanie maluchów dla dzieł swoich "pobratyńców" było co najmniej godne zastanowienia się. Ale maluchy ewidentnie nie mając zielonego pojęcia o matematyce wyciągały średnią...  A każde tak samo płakało jak jego "babka" wracała do piasku i czy była TOP czy nie udana. Uczyły się samo oceny ale i dążenia do polepszenia swojego dzieła. Widziałem że Ci którym nie wychodziły "babki" zabierali wiaderka innym dzieciom w nadziei że to może ich sprzęt jest do d...y. Ale nie !!! Wracały do swoich i próbowały podpatrywać o co w tym chodzi. Byli oczywiście Tam i inni rodzice, podpowiadali swoim pociechom jak to się robi. Ale sporo było takich rodziców którzy stawiali sobie za cel aby wykonać "babkę" za własne dzieci. Taka obserwacja uczy co się zmienia w naszym życiu między dzieciństwem a dorosłością...

1. skończyć

2.doświadczyć

3 poprawić efekt

!!!

1. Zbyszek001 2023-09-07 16:25:42

Mam taką sugestię.  Aby w kalendarzu zaznaczyć jednak święta . Święta ważne dla nas a mianowicie daty przewidywanych wystaw modelarskich. Ok wiem. Nie ma jeszcze takich planów na 2024. Jedyne co wiadomo to.miesiace. raczej bez zmian. Zatem może w jakiś sposób to zaznaczyć.

Zapis typu. 

W tym miesiącu wystawy. W Poznaniu Jaworznie Przecuszewie  ...

I po raz kolejny szacunek dla pomysłodawcy.

1. PAN-KARTON 2023-09-07 20:45:12

Zbyszku dzięki za wpis.

Świąt nie zaznaczamy z tej przyczyny że nasi Koledzy są rozsiani po całym Świecie. Święta tam mogą być w innych dniach i by to jakoś chyba źle wyglądało.

Zaznaczenie wydarzeń modelarskich to Syzyfowa praca, raz że takich terminów nie ma, nawet na styczeń. A po drugie te terminy są ruchome.

Kalendarz został taki wybrany przez Nas że poszczególne dni nie są ciasno upakowane w grafice. Swobodnie będzie sobie można pozaznaczać samemu te daty które Cie interesują i te wystawy na które się Wybierasz.

Jeśli ktoś by o czymś ne pamiętał to od czego jest Nasze forum ?, przypomnimy mu w dziale Wydarzenia.

1. Karol1985 2023-09-10 17:01:43

To może tak. 

Jak kalendarz się sprawdzi, to w kolejnej edycji zrobimy naklejki na stałe imprezy modelarskie w roku takie jak Paprykarz, Ścianwka, Jaworzno, Czarna-Białostocka, Inowrocław, Przeciszów itp. 

Do kalendarza dodamy zestaw naklejek i jak bedzie wiadomy termin imprezy, każdy sobie naklei takową przy dacie? Co Wy na to? 

P.s. 

Od trzech dni nic się nie dzieje..... 

Kurczę, ale ciasza...

Rezultaty 180 - 200 z 202 pozycji
Udostępnij temat: