Jak za starych dobrych czasów... czyli kilka sentymentalnych fotek:)
-
Witajcie. Czytając ostatnie wpisy w relacji Piotrka (PAN KARTON) zobaczyłem, że Krystian (Kikol77) dodał
sentymentalne zdjęcie sprzed 28 lat. Kurcze co to były za czasy:)
Miałem wtedy 8 lat i dopiero zaczynała się moja przygoda z modelarstwem. niestety nie mam zdjęć z tego okresu, ale pamiętam że pierwszym modelem za który się zabrałem był RWD 5 z MM.Pomyślałem, że może wzajemnie stworzymy mały wehikuł czasu i pokażemy co to się kiedyś kleiło.
Dlatego zapraszam Was do wspólnego wspominania - tak w ramach integracji:)
Fajnie będzie zobaczyć co kleiliście kiedyś i jak Wam to wtedy szło, a może mieliście jakieś inne fajne hobby?
Ja oprócz sklejania modeli grałem jeszcze na bębnach;) dziś już nie uprawiam tej pięknej pasji, ale kto wie co mnie jeszcze w życiu czeka?
Pozdrawiam Was serdecznie i mam nadzieję, że również i ja zobaczę jak za młodu wyglądali nasi kartonówkowi modelarze:D
-
To wrzucę i tutaj.
Jest to zdjęcie z konkursu regionalnego, jaki wtedy był organizowany w Trzciance ( ówczesne woj. Pilskie ).
Zdjęć wystawianych modeli nie mam bo chyba wtedy rzadko się je robiło....
Pamiętam że pierwszym modelem jaki sklejałem z kartonu był MI-2 z MM, którego wtedy jeszcze robiłem po kryjomu.
Następny był 7-TP i wspominam go bardzo dobrze. Również MM.
Była też Latarnia morska w Kołobrzegu z GPM-u. Miałem też dwa samoloty z jednego wydania FLY-MODELU.
Wtedy robiłem to co wpadło mi na burko. W szkole, na zajęciach z techniki robiliśmy w trzech Jaskółkę z MM.
Było jeszcze parę samolotów. Stare dobre czasy.
-
To wrzucę i tutaj.
Jest to zdjęcie z konkursu regionalnego, jaki wtedy był organizowany w Trzciance ( ówczesne woj. Pilskie ).
Zdjęć wystawianych modeli nie mam bo chyba wtedy rzadko się je robiło....
Pamiętam że pierwszym modelem jaki sklejałem z kartonu był MI-2 z MM, którego wtedy jeszcze robiłem po kryjomu.
Następny był 7-TP i wspominam go bardzo dobrze. Również MM.
Była też Latarnia morska w Kołobrzegu z GPM-u. Miałem też dwa samoloty z jednego wydania FLY-MODELU.
Wtedy robiłem to co wpadło mi na burko. W szkole, na zajęciach z techniki robiliśmy w trzech Jaskółkę z MM.
Było jeszcze parę samolotów. Stare dobre czasy.
-
Do Apache to widzę, że masz słabość. Prawie tak samo fajny jak ostatni.
Na pewno większyJakoś od początku nie lubię małych modeli i sobie niektóre powiększam z formatu A4 do A3...
Tak prosto obliczając model wędrował ze skali 1:33 do 1:24.
I tak ten Apache miał jakieś 85cm długości z tego co pamietam
-
Do Apache to widzę, że masz słabość. Prawie tak samo fajny jak ostatni.
Na pewno większyJakoś od początku nie lubię małych modeli i sobie niektóre powiększam z formatu A4 do A3...
-
Na pewno większy
Jakoś od początku nie lubię małych modeli i sobie niektóre powiększam z formatu A4 do A3...
Myślałem, że szafeczka jest taka mini a tu Apache jest maxi jak te odrzuty.
-
Na pewno większy
Jakoś od początku nie lubię małych modeli i sobie niektóre powiększam z formatu A4 do A3...
Myślałem, że szafeczka jest taka mini a tu Apache jest maxi jak te odrzuty.
-
Podobno jak człowiek odchodzi na tamten świat to mu całe życie przelatuje przed oczami. Kamil, zafundowałeś mi śmierć kliniczną
Zdjęcia z dzieciństwa, jedno z jakimiś modelami, zdjęcia z czasów studiów, jednego konkursu modeli architektonicznych ( II miejsce ), zdjęcia z pracy przy makietach i grafikach, i cała reszta pokazująca całego mnie
! Pasją lat młodości to góry na pieszo i rowerem. Długi okres to pół zawodowe kolarstwo MTB z wieloma sukcesami w kraju i za granicami PL.
Długo mi zajęło zebranie tego do kupy...
ale warto było przeżyć to jeszcze raz !!!
-
Podobno jak człowiek odchodzi na tamten świat to mu całe życie przelatuje przed oczami. Kamil, zafundowałeś mi śmierć kliniczną
Zdjęcia z dzieciństwa, jedno z jakimiś modelami, zdjęcia z czasów studiów, jednego konkursu modeli architektonicznych ( II miejsce ), zdjęcia z pracy przy makietach i grafikach, i cała reszta pokazująca całego mnie
! Pasją lat młodości to góry na pieszo i rowerem. Długi okres to pół zawodowe kolarstwo MTB z wieloma sukcesami w kraju i za granicami PL.
Długo mi zajęło zebranie tego do kupy...
ale warto było przeżyć to jeszcze raz !!!
-
Nieee nooo.. Piotrek ! Beż brody to Ty taki figo fago jesteś..
Normalnie nie poznaje kolegi
Fotki zarypiaste! Szczególnie tą z kiepem i browarami.. sztos!!!
Ale widać od najmłodszych lat smykalke do modelarstwa. I to jest to!
Dziękuję Ci za te zdjęcia.
A to z pukawką... Byliśmy pod namiotami, kolegi ojciec był wysokim rangą wojskowym, i dał mu prawdziwego gnata żeby się miał jak obronić
na ostrą i to ona właśnie. Takie czasy teraz nie do pomyślenia...
-
Nieee nooo.. Piotrek ! Beż brody to Ty taki figo fago jesteś..
Normalnie nie poznaje kolegi
Fotki zarypiaste! Szczególnie tą z kiepem i browarami.. sztos!!!
Ale widać od najmłodszych lat smykalke do modelarstwa. I to jest to!
Dziękuję Ci za te zdjęcia.
A to z pukawką... Byliśmy pod namiotami, kolegi ojciec był wysokim rangą wojskowym, i dał mu prawdziwego gnata żeby się miał jak obronić
na ostrą i to ona właśnie. Takie czasy teraz nie do pomyślenia...
-
Czyli, jak prawdziwy. Bo większość z nich miało przejścia
Ty, Piotrek, ale magazynek do tego kałacha napierwszej fotce, to Ci na odwrót założyli. Działało Ci to ?
Historia lubi się powtarzać !!! Pamiętasz akcję z uchwytem do karabinu w Tachikawie - to samo
Nie pamiętam tej zabawki ale wątpię żeby był wyjmowany magazynek, producent tak odlał...
-
Czyli, jak prawdziwy. Bo większość z nich miało przejścia
Ty, Piotrek, ale magazynek do tego kałacha napierwszej fotce, to Ci na odwrót założyli. Działało Ci to ?
Historia lubi się powtarzać !!! Pamiętasz akcję z uchwytem do karabinu w Tachikawie - to samo
Nie pamiętam tej zabawki ale wątpię żeby był wyjmowany magazynek, producent tak odlał...
Witajcie. Czytając ostatnie wpisy w relacji Piotrka (PAN KARTON) zobaczyłem, że Krystian (Kikol77) dodał
sentymentalne zdjęcie sprzed 28 lat. Kurcze co to były za czasy:)
Miałem wtedy 8 lat i dopiero zaczynała się moja przygoda z modelarstwem. niestety nie mam zdjęć z tego okresu, ale pamiętam że pierwszym modelem za który się zabrałem był RWD 5 z MM.
Pomyślałem, że może wzajemnie stworzymy mały wehikuł czasu i pokażemy co to się kiedyś kleiło.
Dlatego zapraszam Was do wspólnego wspominania - tak w ramach integracji:)
Fajnie będzie zobaczyć co kleiliście kiedyś i jak Wam to wtedy szło, a może mieliście jakieś inne fajne hobby?
Ja oprócz sklejania modeli grałem jeszcze na bębnach;) dziś już nie uprawiam tej pięknej pasji, ale kto wie co mnie jeszcze w życiu czeka?
Pozdrawiam Was serdecznie i mam nadzieję, że również i ja zobaczę jak za młodu wyglądali nasi kartonówkowi modelarze:D