Witam wszystkich

1. alekx 2024-10-09 18:42:59

Jestem pasjonatem modelarstwa, ale w grupie jestem nowicjuszem więc miewam jeszcze problemy z "poruszaniem się" bądź komunikacją. Męcząc się przy modelu przypadkowo znalazłem tę grupę, spodobała mi się i postanowiłem tu przystąpić. Tak więc cześć wszystkim i wierzę że wszyscy są jako kolega/koleżanka 

1. PAN-KARTON 2024-10-09 18:57:30

O i teraz pełną gębą witamy Alekxa. Osobiście mam nadzieję że równie szybko zorientujesz się jakie to łatwe założyć relację i pokazać nam swój warsztat modelarski

Oczywiście mam na myśli co jak wykonujesz podczas pracy nad modelem, a nie samego stanowiska Chociaż miło by było wirtualnie zajrzeć do Ciebie

1. Zbyszek001 2024-10-09 19:54:58

Siemasz. Dobrze że jesteś. Masz rację to chyba najbardziej przyjazne forum.midelarskie. czadem damy sobie po razazie ale potem idziemy na piwo.

Pytaj o co chcesz. Nikt nie nakrzyczy. Pisz PW.

Zarejestrowany klikasz na nik. Baner napisz wiadomość . Wpisz temat i pisz.

Tylko nie zawsze tu ciągle wszyscy są.

A ważne. Dobrze że jesteś.

1. Kikol77 2024-10-10 10:00:58

Hej

Witamy na kartonówkach :) 

Oprócz relacji która możesz mimo zaawansowanego stadium załorzyć, mozesz tez dodać swoje modele juz zrobione do galerii :)

pozdrawiam

Krystian

1. alekx 2024-10-10 16:57:17

Do grupy zarejestrowałem się w takim czasie że modele w zasadzie mam gotowe, a panterę i tomcata pana Halińskiego prawie kończę. Jedynie Nysę z wydawnictwa Modelik mam w stanie początkowym. Z czasem postaram się dodawać zdjęcia modeli - gotowych oraz tych które będę rozpoczynać. Następnym samolotem będzie Hawker Hurricane 

1. Jacek-KP 2024-10-10 22:20:08

Cześć! Miło powitać kolejnego miłośnika kartonu ;-)
    Mam w planie sklejenie TOMCATA od Hala, ale trochę martwi mnie to, co napisałeś o błędach. Opisz je proszę w krótkiej relacji podsumowującej twoją pracę na tym modelem.

Witaj w klubie - Jacek P.

1. Kikol77 2024-10-10 23:46:16

Popieram Jacka ja tez mam tego tomcata i fajnie by było na starcie miec plan pola minowego :)

1. PAN-KARTON 2024-10-14 15:14:45

Siemasz. Dobrze że jesteś. Masz rację to chyba najbardziej przyjazne forum.midelarskie. czadem damy sobie po razazie ale potem idziemy na piwo.

Tylko nie zawsze tu ciągle wszyscy są.

Zbyszek001

Zbychu, trzymam za słowo, nawet jak miałbym miał wcześniej dać po razie

Ja jestem ciągle

1. tulipan740i 2024-10-14 15:41:31

Siemanko. 

Witam na forum. 

Tomcat od Hala ogólnie jest trudny modelem, jednak mimo wspomnianych błędów w opracowaniu uważam go za bardzo fajny model tego samolotu. Warto się trochę pogimnastyjować tylko tak z umiarem a nie jakieś  pół dekady. 

1. alekx 2024-10-17 15:04:57

Hej 

Modele samolotów w zależności od kategorii oraz dyspozycji wolnego czasu można skleić w ciągu 1~2 tygodni, a są takie które wymagają nawet pół roku ;-). Oczywiście mowa tylko o samolotach, okręty czy pojazdy mogą zająć jeszcze więcej czasu. Ogólnie znana zasada "Śpiesz się powoli" czy też "Lepiej trzy razy przymierzyć aby raz skleić". 

1. Sebastian01 2024-10-24 06:59:09

Alex, relacje to nie tutaj :)

Kliknij: Forum -> Relacje z budowy -> Dodaj temat.

Jakby co to pytaj.

P.S. I oczywiście zdjęcia, w myśl powiedzenia "Jeden obraz wart tysiąca słów".

1. alekx 2024-10-24 10:55:58

Udzieliłem odpowiedzi na zapytania dwóch kolegów klubowiczów, ale dzięki za nakierowanie. Co do zdjęć to zbyt późno się zarejestrowałem w tej grupie. 

Ci którzy dłużej przebywają w tej grupie są jak "stali mieszkańcy", ja na razie jestem jak "turysta" i jeszcze trochę błądzę przy wstawianiu jakichś wiadomości. 

1. Wojok 2024-10-24 11:50:05

Co do zdjęć to zbyt późno się zarejestrowałem w tej grupie. 

alekx

Na nic nie jest zbyt późno - jeżeli chcesz prowadzić relację, to ją załóż, zrób i wstaw fotki tego co już zrobiłeś i kontynuuj.

Wszystko będzie ok

1. alekx 2024-10-24 19:27:44

Cześć 

Informacje o błędach w modelu F-14 Tomcat wg zaleceń przenoszę do kategorii "Relacje z budowy"

1. alekx 2024-10-24 19:34:49

Na razie wstawiam zdjęcia gotowych modeli. Po kolei ściągam modele, kliknę kilka zdjęć i wstawiam do galerii, a gdy rozpocznę kolejne to i postaram się robić zdjęcia w trakcie montażu i wstawiać świeże.

A z grupy nie rezygnuję i cieszę się że taką znalazłem. Brakowało mi tego.

Dzięki 

1. alekx 2024-10-24 19:45:47

Na prośbę twoją Kikol i Jacka przekażę własne doświadczenia z budowy tego modelu, ale przenoszę je do Forum o kategorii "Relacje z budowy" o temacie "F- 14 Tomcat".

Rezultaty 0 - 16 z 16 pozycji
Udostępnij temat: