Zestaw dla Pań :)

1. PAN-KARTON 2024-07-19 23:21:04

Dziś z nudów, szwendając się po tak zwanej okolicy zobaczyłem że, ktoś otworzył sklepik "wszystko po 5 zł". W takich dyskontach zawsze się trafi coś ciekawego.

I ! , sam nie mogłem uwierzyć 26 elementów za 5 zł - 20 groszy za pędzelek.

Jest to zestaw do makijażu dla Pań, nawet nie ściemniałem, przyznałem się że kupuje dla siebie

Panowie jak by tych zestawów było 10 to bym kupił wszystkie i rozdał przy okazji. Zestaw naprawdę zajefajny, mam zamiar go wykorzystać do brudzenie suchymi pastelami, pigmentami i po próbować innych technik. Niestety była tylko jedna sztuka - ostatnia, i wcale się nie dziwię. Pewnie ten jedyny egzemplarz kupił facet A jakie to mięciusie wszystko

Warto zaglądać do takich miejsc.

1. alekx 2024-10-09 20:41:04

Korzystam z tzw. "zestawów dla pań", duży pędzel do makijażu używam do czyszczenia modeli z kurzu. Jest delikatny i nie uszkodzi nawet drobnych elementów 

1. Kikol77 2024-10-10 10:03:35

Dokładnie ja też używam pędzli do makijażu do czyszczenia modeli :)

1. PAN-KARTON 2024-10-15 00:01:39

Dokładnie ja też używam pędzli do makijażu do czyszczenia modeli :)

Kikol77

TO pochwalcie się jakich pędzli używacie do brudzenie, jak to zobaczyłem we wspomnianym dyskoncie to pierwsze co pomyślałem, -o do brudzenia będą super... A Wy mi tu teraz że to do czyszczenia zgłupieć idzie.

1. Sebastian01 2024-10-16 12:24:27

mam zamiar go wykorzystać do brudzenie suchymi pastelami

PAN-KARTON

Wiadomo, że każdy ma swoją technikę, ale ja do brudzenia suchymi pastelami korzystam z twardszych pędzli, albo przynajmniej z takich "zjorchanych" z bardzo krótkim włosiem, bo te pastele to jednak trochę trzeba wetrzeć, żeby po nich ślad został. 

1. Kikol77 2024-10-17 11:41:22

dokładnie tak jak pisze Sebastian ja też uzywam do nakładania pasteli twardego pedzla metoda "tapowania" czyli pionowo włosiem tak jak by wbijam w powieżchnie kartonu wtedy nawet jak pedzlem do makijażu odkurzam model to brudzenie zostaje na miejscu wprasowane w lakier :D

Rezultaty 0 - 6 z 6 pozycji
Udostępnij temat: