Osada Dwa Młyny TALAR - Młyn wodny 1:87

1. destroyer84 2025-04-04 08:14:03

Rewelka! Brniesz w szczegóły, ale z bardzo dobrym skutkiem.

1. PAN-KARTON 2025-04-04 08:43:27

Historycznie, to ta papa termozgrzewalna słabo wygląda, ale pod względem zabezpieczenia jest jednak dużo lepsza i starcza na wiele lat więcej niż tradycyjna. Powiem szczerze, że jestem trochę zdziwiony jak ona się świeci, bo sąsiad skończył dach i u niego była matowa. Na dodatek wysypał ją otoczakami jako ochrona przed dziobami krukowatych i wygląda to fajnie.

AndDi

Ta papa na zdjęciu oryginału jest albo po deszczu albo po odpuszczeniu porannej szadzi, unosząca się woda w powietrzu nad rezerwuarem młyńskim też to może być. Ale w poniedziałek nie zauważyłem wilogi w powietrzu, a woda podobno dopierniczała jak mało kiedy...

Kruszywo na dachu jest "ECO" ale zatrzymuje bardzo dużo wilgoci, co źle wpływa na powłoki bitumiczne. Podpowiedz sąsiadowi żeby co jakieś 2-3 lata przegrabił kamyki i udrożnił swobodny spływ wody. Najgorsze co może się stać to doprowadzić do zakwitania różności na tym dachu. PS; ( pamiętasz jak nam się nie chciało wdrapywać na dach biblioteki UW )

Historycznie, też jestem ciekawy co tam było położone oryginalnie. Muszę pogrzebać i zapytać Marcina czy coś wie. (?)

Przykładałem 6 gradacji papierów ściernych 320 wygrało i tylko dlatego że 400 już traciła odbiór wizualny. A tak najbardziej w skali to pasowała by 1200 ale to totalnie

1. PAN-KARTON 2025-04-04 08:44:07

Rewelka! Brniesz w szczegóły, ale z bardzo dobrym skutkiem.

destroyer84

Staram się

1. Wojok 2025-04-04 11:15:40

Przykładałem 6 gradacji papierów ściernych 320 wygrało i tylko dlatego że 400 już traciła odbiór wizualny. A tak najbardziej w skali to pasowała by 1200 ale to totalnie

PAN-KARTON

Ma wyglądać - modelarstwo, to odmiana sztuki iluzji i bezczelnego oszustwa - nikt Ci tego nie będzie mierzył

1. PAN-KARTON 2025-04-04 11:23:39

Ma wyglądać - modelarstwo, to odmiana sztuki iluzji i bezczelnego oszustwa - nikt Ci tego nie będzie mierzył

Wojok

Mądre słowa, też na to wpadłem czasem przeskalowanie czegoś daje dużo lepszy efekt niż brak tego 4 wymiaru. Nie zawsze jest miejsce ale do tego to już potrzeba iluzji i czasem bezczelnego oszustwa

Rezultaty 80 - 85 z 85 pozycji
Udostępnij temat: