Pociąg KPEV :-) Modelik

1. Arturo 2023-03-13 13:19:11

Czołem :-)

Po kolei. Maciejesław, tak. Żaden większy element nie jest przyklejony. Nadal. :-)

Postanowiłem częściej wrzucać zdjęcia, m.in. dlatego, że to spory motywator do budowy modelu. Jak widać idzie to wyśmienicie.

Dzisiaj pokażę mniejsze elementy, które pomalowałem na kolor zielony i na złoty. W modelu w skali 1/45 wszystkie pokrętła były niedocięte przez laser, a następnie w większości uszkodzone przez moje wycinanie. Może wymienię, ale z drugiej strony mały model działa na mnie demotywująco, więc może lepiej nie ruszać:-)

Postanowiłem małego również delikatnie przybrudzić.

Do zobaczenia niebawem:-)

Ps. Po wrzuceniu zauważyłem, że źle ustawiłem światło i zdjęcia wyglądają mocno średnio :-(

1. Arturo 2023-03-14 14:56:31

Zgubiłem drzwiczki do paleniska. W obu parowozach. Pewnie gdzieś położyłem razem, by się nie zgubiły :-) W razie czego jakby ktoś mógł podesłać skan tych części to byłbym wdzięczny. Poprzymierzałem wszystkie elementy. Część drutów do poprawki.

Jakby co to nadal nie jest w większości posklejany, tylko połapany na tack.

1. tulipan740i 2023-03-14 15:50:36

Bardzo ładnie się prezentuje ten "Flip i Flap". Masz duże samozaparcie, że prowadzisz równolegle budowę tych modeli.Z drucikami tak jest, że potrafią dać w kość.

1. AndDi 2023-03-14 16:19:56

Świetnie wyglądają te lokomotywy razem . A ja coś z polskiego podwórka: Szczepcio i Tońcio 

1. Arturo 2023-05-05 20:18:07

No i spaprałem. Oba modele. 

W małym po przykleieniu kabiny są jakieś dziwne napięcia. Spowodowane pewnie masakrą przez odkurzacz automatyczny - nie pytajcie. Próbowałem naprawić, ale mi nie wyszło.

W dużym zacząłem robić brudzenie na różnych elementach, pomazałem farbą olejną i coś mi wypadło - odłożyłem na później. Po kilku dniach nijak nie mogę ruszyć tej farby... :-(

Póki co oba modele lądują w kartonie. Może kiedyś do nich wrócę. Póki co to chcę dokończyć lokomotywę Skody.

1. tulipan740i 2023-05-05 21:42:57

Chyba ten duecik dał Ci w kość skoro chcesz od niego odpocząć.  Ja bym stracił motywację już na starcie klejąc ten sam model w różnych skalach. To brudzenie faktyczne póki co bardziej takie pomazane,  Jakiej marki farb olejnych używasz do brudzenia? 

1. Arturo 2023-10-31 11:51:37

Zapraszam do galerii.

Projekt będę kontynuował, gdy rozprawię się z wszystkimi zaczętymi modelami :-)

1. PAN-KARTON 2023-10-31 18:11:29

Zapraszam do galerii.

Projekt będę kontynuował, gdy rozprawię się z wszystkimi zaczętymi modelami :-)

Arturo

Bywaj Arturo ! Tymi co je dokańczasz też się pochwal

Rezultaty 40 - 48 z 48 pozycji
Udostępnij temat: