Nowa wersja Kartonowki.pl

1. szaman 2016-09-19 16:20:10

UFF!...Ulżyło mi. Cieszę się,że nie będzie potrzeby zmiany haseł i loginów. To ważne. Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością.

1. Ohotka 2016-09-19 16:39:26

super !

1. Wojok 2016-09-19 23:26:17

szaman
    ...czekam z niecierpliwością.

Hmm, ja nie tak do końca. Znowu się przyzwyczajać do nowego :-\ Chyba już stary pierdziel ze mnie :-)

1. Wojok 2016-09-26 00:51:13

No i przyszło nowe :-\ Jak na mój gust, strona mniej czytelna, ale za to jakby lepsza jakość "obrazu". To robi wrażenie :-) Spoko się przegląda zdjęcia - dobrze, że to pozostało w tej formie :-) Nie zauważyłem informacji o odwiedzających i zarejestrowanych Klubowiczach. Hmm, trochę mi tego teraz brakuje :-(  To tyle ode mnie na już.Teraz trzeba potestować opcje i nauczyć się funkcjonować :-) 

1. Rumak 2016-09-26 08:10:06

Nie mogę się w tym odnaleść. Nie rozumiem. Nie ogarniam. Dla mnie stara wersja była bardziej czytelna.

1. AndDi 2016-09-26 09:14:54

Dla mnie wygląd jest super. Czysta, ładna strona.

Nawigacja bardzo podobna do starej wersji, teraz tylko kwestia przyzwyczajenia.

Testowo wrzuciłem jeden model do Galerii i jest super. Nareszczie koniec żmudnej zabawy ze zdjęciami - gratuluję :)

Sama Galeria też bardzo fajnie. Fotki otwierają się wszystkie naraz i nie trzeba przełączać na następne karty.

Szkoda, że ocena Prezentacji została tylko 3-stopniowa.

Co do forum to jeszcze nie wypróbowałem.

Dobry ruch, pozdrawiam.

1. Kroolo 2016-09-26 09:34:53

Wielkie brawo za możłiwość hurtowego dodawania zdjęć! Co do nowego wyglądu forum - można jakoś ścieśnić to wszystko? Strasznie to rozwlekłe jest i trzeba jeździć po ekranie, scrollować. Proponuję mniejszą czcionkę, mniejsze "klawisze", mniejsze odstępy między wierszami - aby dało się ogarnąć wzrokiem na jednym ekranie wszystkie możliwe działy. Teraz jest ich ok 10, a zajmują trzy ekrany. W galeriach klawisz pokaż więcej niepotrzebny - to samo robi kliknięcie w obrazek, a zajmuje sporo cennego miejsca.

1. AndDi 2016-09-26 09:55:30

Proponuję mniejszą czcionkę, mniejsze "klawisze", mniejsze odstępy między wierszami - aby dało się ogarnąć wzrokiem na jednym ekranie wszystkie możliwe działy.

Kroolo

Wielkość liter uzależniona też jest od rozdzielczości ekranu. Ja mam ustawioną  1980x1080 i litery są dla mnie idealne. Faktycznie forum można by pomniejszyć. Może w dwóch kolumnach obok siebie.

Zauważyłem też, że nie działa subskrybcja. Próbowałem przez odświeżanie i przez usnięcie i dodanie na nowo i dalej nie działa.

1. Kroolo 2016-09-26 10:34:20

Też mam taką rozdzielczość i u mnie wygląda to tak jak na obrazku. A mogłoby wyglądać tak, jak na drugim ;) POmniejszenie w przeglądarce zmusza już do wysilania wzroku, a ten się przydaje przy klejeniu nie wysilony.

1. AndDi 2016-09-26 10:44:55

Dlatego proponowałem dwie kolumnu, można by na stronie wejściowej "Forum" zrezygnować z kolumny bocznej prawej.

I masz rację, że jest możliwość zwężenia modułów z wysokości, wystarczyło by nawet trochę. Pytanie czy szablon na to pozwala?

Ale to dopiero pierwszy dzień i tak przeniesienie wszystkiego do nowej wersji to wielki sukces autora projektu. Troszkę o tym wiem

1. primo 2016-09-26 17:35:47

Witajcie. Strona będzie na pewno przerabiana. Jak to na początku nowości, jest dużo uwag. Najważniejsze, że Krzyśkowi udało się wszystko oogarnąć i można już testować obecną wersję  .  Wyszczególniając z całości, to chyba taką znaczącą zmianą jest spośób oglądania i dodawania zdjęć.

Co do uwag to jak najbardziej są wskazane ;-). Krzysiu na pewno je weźmie pod wgląd.

POZdro.

1. szaman 2016-09-26 17:56:42

Witajcie na nowej stronie!. Kurka!, co ja się okombinowałem (cały dzień) bo nie mogłem się zalogować. Strona nie przyjmowała hasła, a reset nie chciał działać. W końcu sam nie wiem jakim sposobem udało mi się zmienić hasło i zalogować. UFF!. Jeszcze dokładnie nie rozeznałem sytuacji, ale też mi się wydaje na pierwszy rzut oka, że na pewno poprawki bedą. Na razie zpróbuję sie zapoznać z tym co jest. Pozdrawiam , szczególnie Krzyśka, bo zdaję sobie sprawę z problemów takiej migracji. 

Ps. Nie mogę sie połapać w jaki sposób napisać do kokoś konkretnego? Brakuje mi też listy odwiedzajacych i zalogowanych klubowiczów. 

1. dzeja 2016-09-26 18:33:56

Brak oceny w danym segmencie to nie zero, a się pojawia. Gdy daje się ocenę tylko np. za  "wykonanie" a w pozostałych nie, wówczas

nie ocenione winny  mieć "-". Mam nadzieję, że to szpetne zero nie wchodzi do średniej (nie chce mi się liczyć). 

Dla mego wzroku lepsza będzie większa i bardziej kontrastowa czcionka.

Proponuję, aby tabela ocen posiadała dodatkową kolumnę 'nominacja do "MT"". Nominować będą tylko komentujący, lecz nie koniecznie oceniający. 

Włożenie trochę wysiłku w uzasadnienie to szacunek dla autora modelu.

Fragment 'Ostatnie komentarze' nie wydaje mi się pomocny, poza tym zbyt szybko się zmienia.

Została odwrócona kolejność zdjęć w prezentacji modelu.

1. szaman 2016-09-26 18:46:04

W całości popieram poprzednika. Większa czcionka, mniejsze odstępy - to podstawa, bo jest to na razie zbyt rozstrzelone. Za to ogladanie fotek-super. Za mało jeszcze wiem , bo zbyt krótko testuję. Pewnie bedę miał jeszcze jakieś uwagi. Jeszcze raz pytam jak napisać do kogoś i jak zobaczyć jego odpowiedz. Tak jak to było poprzednio. Przychodzi wiadomośc - jest zaznaczona wyraznie na czerwono.

1. AndDi 2016-09-26 20:16:24

Tekst zamieszczony również w "Kafeterii" w "Liście otwartym"

A mnie osobiście nowy layout się podoba z małymi zastrzeżeniami:

• "Ostatnie komentarze" są bez sensu. Tak jak napisano za szybko się zmieniają, a przy oglądaniu konkretnego modelu wygląda jakby jego dotyczyły. Co się nie raz zdarza, ale też nie koniecznie.
    • "Losowe modele" też pędzą niesamowicie. Rozpraszają i nie pozwalają się skupić. Może duuuuuuuuużo wolniej albo statycznie.
    • Layaut jest ładny, prosty, zgodny z trendami, ale można go trochę skompresować z wysokości.
    • Nie działają powiadomienia
    • Brak koperty do kontaktu z klubowiczem, to akurat był wygodny gadget jak się chciało do kogoś wysłać wiadomość. Teraz też można ale trzeba wyszukiwać odbiorcę wyszukiwarką

Plusy:

• Dobrze, że fotki wrzuca się jednym przeciągnięciem wszystkie
    • Wystarczyło 15 minut na zaznajomienie się jak obsługiwać nową stronę. W zasadzie niezbyt wiele się zmieniło, trzeba tylko przez chwilę popatrzeć gdzie co jest, a nie liczyć, że będzie identycznie
    • Wszystkie fotki w galerii są na jednej stronie

Może warto wyciągnąć średnią ocenę w danej chwili do zakładki "Dane podstawowe". Ocena może pozostać w zakładce tak jak jest, ale fajnie by było wiedzieć od razu jak jest oceniany model. Chcę wiedzieć więcej, wchodzę głębiej.

1. kristoreed 2016-09-27 07:40:34

Dziękuję wszystkim za opinie i podpowiedzi.

Pod koniec tygodnia zacznę wprowadzać poprawki. Powiadomienia mailowe (czyli też subskrybcje tematów) - już powinny działać. Powiadomienia można aktywować/deaktywować w moja strefa -> ustawienia . Mają one teraz trochę inną formę - a mianowicie wysyłane są informacje o wiadomościach, nowych komentarzach i ocenach naszych modeli, aktualizacjach tematów.Klikając na Moja strefa znajdziecie (jeżeli jakieś istnieją) listę powiadomień.W pierwszej kolejności wprowadzę poprawki wyglądu strony głównej forum oraz dodania koperty do pisania wiadomości przy profilu użytkownika.

Chciałem też zwrócić uwagę że można od teraz do modelu dodawać 2 rodzaje zdjęć: normalne + warsztatowe z budowy.

Pytaliście o listę osób, które odwiedzają nasz profil - znajdziecie ją klikając na Moja strefa. Jeżeli ktoś nas odwiedzał - tam właśnie się lista pojawi. Podsumowując - strona będzie się zmieniała i dostosowywała do Waszych potrzeb.

1. AndDi 2016-09-27 08:08:36

Powiadomienia mailowe (czyli też subskrybcje tematów) - już powinny działać. Powiadomienia można aktywować/deaktywować w moja strefa -> ustawienia . Mają one teraz trochę inną formę - a mianowicie wysyłane są informacje o wiadomościach, nowych komentarzach i ocenach naszych modeli, aktualizacjach tematów.Klikając na Moja strefa znajdziecie (jeżeli jakieś istnieją) listę powiadomień.

Powiadomienia pokazują się tylko w "Moja strefa", ale nie przychodzą nadal mailem.

1. AndDi 2016-09-27 17:52:03

Znalazłem nowy błąd.

• Po wejściu w "Modele Tygodnia" i po kliknięciu na "Zobacz model" otwierają się całkiem inne modele.
    • Po kliknięciu na fotkę też nie otwiera się model tylko głosownie.
    • Po kliknięciu na nazwę modelu otwiera się pusta strona

1. AndDi 2016-09-27 20:17:10

Pytanie

-/ Po co przychodzi do mnie powiadomienie (do Mojej Strefy), że dałem komentarz i oceniłem czyjś model? Przecież ja o tym wiem, bo przed chwilą to zrobiłem. To powinno przyjść do wystawiającego model. Rozumiem, że to taka mała pomyłeczka i takie rzeczy się zdarzają przy uruchamianiu.

Pozdrawiam

1. primo 2016-09-27 20:45:03

[..] jeszcze raz pytam jak napisać do kogoś i jak zobaczyć jego odpowiedz [..]

szaman
    Jak na razie trzeba wejść w "moja sterfa" i "wiadomości".

Rezultaty 80 - 100 z 186 pozycji
Udostępnij temat: