MiG-29 MU
-
Budowa fajnie idzie, ale... Z goleniami nadal coś nie tak. Chodzi o podwozie główne. Golenie to nie proste wałki a mają na sobie skoki średnic, czyli wąskie pierścienie. Zobacz jak np. to wygląda w ostatnim Mig-u z galerii. Z resztą przednia goleń też jakoś chyba błędnie opracowana. Poza tym bardzo mi się podoba.
Wiem o co chodzi z tymi goleniami, mają skoki średnic ale są one tak małe że prawie niewidoczne. Tak prawdę mówiąc chyba całe to podwozie jest źle opracowane ale nie jestem takim kozakiem żeby robić całe od podstaw.
-
Teraz zabieram się za stateczniki pionowe.
Pamiętaj o ich rozchyleniu. Natomiast ich napływy z zasobnikami flar powinny być pionowe.
Tak wiem, jest o tym wspomniane w opisie budowy, o ujemnym wzniosie skrzydeł też, ale dzięki za czujność.Budowa idzie dalej. Stateczniki kleiło się bardzo przyjemnie, żadnych zgrzytów. Zasobniki flar aby były pionowo już niestety trzeba lekko podcinać z jednej strony.
Aktualnie robią się skrzydełka.
-
Teraz zabieram się za stateczniki pionowe.
Pamiętaj o ich rozchyleniu. Natomiast ich napływy z zasobnikami flar powinny być pionowe.
Tak wiem, jest o tym wspomniane w opisie budowy, o ujemnym wzniosie skrzydeł też, ale dzięki za czujność.Budowa idzie dalej. Stateczniki kleiło się bardzo przyjemnie, żadnych zgrzytów. Zasobniki flar aby były pionowo już niestety trzeba lekko podcinać z jednej strony.
Aktualnie robią się skrzydełka.
-
Witam po krótkiej przerwie.
Budowa MiGa dobiegła końca. Od ostatniej odsłony problemy sprawiała tylko owiewka na której niestety nie ma żadnych punktów odniesienia i którą docinałem na tak zwane "oko".
Wklejam jedną fotkę. Więcej ukaże się niebawem w galerii.
Tymczasem na tapetę wjeżdża gruby temat.
-
Witam po krótkiej przerwie.
Budowa MiGa dobiegła końca. Od ostatniej odsłony problemy sprawiała tylko owiewka na której niestety nie ma żadnych punktów odniesienia i którą docinałem na tak zwane "oko".
Wklejam jedną fotkę. Więcej ukaże się niebawem w galerii.
Tymczasem na tapetę wjeżdża gruby temat.
Wiem o co chodzi z tymi goleniami, mają skoki średnic ale są one tak małe że prawie niewidoczne. Tak prawdę mówiąc chyba całe to podwozie jest źle opracowane ale nie jestem takim kozakiem żeby robić całe od podstaw.