KONKURS - HMS Speedy Brytyjski kuter z 1828 roku

1. aragorn001 2023-06-27 17:20:51

No i kadłub można powiedzieć gotowy, parę dodatków tu i tam, poszło lekko i sprawnie, prawie bezboleśnie.

Jak na mnie to tempo zawrotne, teraz zabawa z drobiazgami na pokładzie, działa, lawety, no i .... pora strugać maszty i reje i prasować materiał na żagle.

1. AndDi 2023-06-27 19:27:44

No ładnie.

Adamie, zluzuj lejce, bo w takim tempie, to skleisz 5 modeli konkursowych, albo i więcej Czego Ci życzę

1. Wojok 2023-06-28 02:35:08

Tym klejem kleisz, co to tam w tle jest ?

To odpowiednik Wikolu, czy inny wynalazek ?

Rzeczywiście idziesz jak burza. Ale u Ciebie z modelami konkursowymi to zdaje się norma ?

1. aragorn001 2023-06-28 21:21:50

Tym klejem kleisz, co to tam w tle jest ?

To odpowiednik Wikolu, czy inny wynalazek ?

Rzeczywiście idziesz jak burza. Ale u Ciebie z modelami konkursowymi to zdaje się norma ?

Wojok

To Pattex Express, dokładnie tak, to taki wikol.

1. SlawekH 2023-06-30 08:00:28

I nikt na razie nie dołączył do konkursu? 

aragorn001

Ja skoncze Leosie i tez jakis temat zapodam. Razem z Wojokiem jak dolaczy to bedzie nas trzech .

Speedy bardzo ladnie Ci to wychodzi.
    A co do tempa to faktycznie, bardzo szybko.

1. aragorn001 2023-07-04 08:38:22

Ja skoncze Leosie i tez jakis temat zapodam. Razem z Wojokiem jak dolaczy to bedzie nas trzech .

SlawekH

No to widzę, że poprzeczka idzie mocno w górę, zasiadam i rozmyślam co by tu jeszcze zacząć większego co by stanęło z waszymi modelem w szranki ...

Bardzo mnie to cieszy, że będzie nas 3, a może jeszcze ktoś dołączy?

1. marszalek24 2023-07-05 17:00:33

Korci mnie mocno ten konkurs. Zaglądałem już do sklepu Seahorsa ale była jakaś przerwa i ze złości kupiłem "Kurierka" Shipyardu bo znalazłem zestaw w korzystnej cenie. Miałem chęć na "Speediego" ale głupio by było kolejny raz kleić to samo. Pomyślałbyś, że Cię molestuję. Trochę szkoda, że to tylko modele Seahorsa bo szczerze mówiąc, to za wielkiego wyboru tam nie ma. Zastanawiam się intensywnie. Miałem w planach fajną ciuchcię, którą przekładam już enty raz. "Lada dzień" skończę strażaka więc przyjdzie pora na ostateczną decyzję. Przyznaję, że "Alert" nieźle namieszał mnie w głowie. Przecudnie wygląda "na telewizorze"!!!!

1. aragorn001 2023-07-05 17:07:37

Korci mnie mocno ten konkurs. Zaglądałem już do sklepu Seahorsa ale była jakaś przerwa i ze złości kupiłem "Kurierka" Shipyardu bo znalazłem zestaw w korzystnej cenie. Miałem chęć na "Speediego" ale głupio by było kolejny raz kleić to samo. Pomyślałbyś, że Cię molestuję. Trochę szkoda, że to tylko modele Seahorsa bo szczerze mówiąc, to za wielkiego wyboru tam nie ma. Zastanawiam się intensywnie. Miałem w planach fajną ciuchcię, którą przekładam już enty raz. "Lada dzień" skończę strażaka więc przyjdzie pora na ostateczną decyzję. Przyznaję, że "Alert" nieźle namieszał mnie w głowie. Przecudnie wygląda "na telewizorze"!!!!

marszalek24

Marszałku, zasady konkursu się zmieniły i mogą być wszystkie modele z żaglami! 

1. marszalek24 2023-07-06 12:46:09

No, to jedziemy z tematem, wkrótce do Was dołączę.

Rezultaty 20 - 29 z 29 pozycji
Udostępnij temat: