ZAMÓWIENIA na KALEDARZ K24

1. Kikol77 2023-12-01 09:43:13

No no no profesjonalny zestaw :)

Taki mały plusik jest taki że paczek bedzie mniej niż 60 

1. PAN-KARTON 2023-12-01 11:59:57

Paczek 21 ! W tym 3 odbiory osobiste 

1. PAN-KARTON 2023-12-05 02:39:19

Część paczek poszło do Was właśnie przed chwilą. Dojdą na środę / czwartek max. Niestety skończyło się miejsce w Paczkomacie i muszę zaczekać do dziś do 11:00 i będzie cześć II

56 sztuk K24 zapakowane.

zostało 2 sztuki !!! brać póki ciepłe  bo 2 dla mnie zostają

Proszę przeczytajcie korespondencje @ z r4s1@wp.pl bo kilka osób nie podała Adresu wysyłki albo brak jest wpłaty. Takie informacje pozwoliłem sobie wysłać do zainteresowanych

Jeżeli otrzymałeś zapytanie o płatność a zrobiłeś przelew napisz mi o tym - wyjaśnimy sprawę - ja sumiennie przejrzałem swoje konto PKO.

Każdy Zamawiający otrzymał dane do przelewu z adresu r4s1@wp.pl !!!

1. PAN-KARTON 2023-12-05 05:09:23

Do tych z którymi rozmawiałem przez telefon takiego @ nie wysyłałem bo się umówiliśmy indywidualnie. Wiadomo o co chodzi.

Podjechałem do drugiego paczkomatu, ale się fajnie jeździ bez korków i po śliskim ...

Paczki wszystkie wysłane !!!

Obiecałem na Mikołaja i jest szansa. Teraz wszystko zależy od InPost'u i Waszej czujności !

Bilans zysków i strat:

Pierwszy > ZYSK jest taki: Od nowego roku coś nas połączy, coś co każdy forumowicz > kartonowki.pl powinien mieć na swojej ścianie !!

Drugi > ZYSK jest taki: jak AndDi nazwał K24 moim dzieckiem, to moje dziecko dorosło i opuściło dom. Mam więcej miejsca

Edit:

Mam dobry kawał:

Spotyka się dwóch kumpli A i Z.

A: ...się żali: - stary mam przej...ne!

Z: - dlaczego ?

A: - Mam małe mieszkanie, 4 dzieci, żona w ciąży, teściowa i teść... jak wracam z roboty to nie mam gdzie usiąść ! Jak mały się urodzi to ju ż w ogóle... a jak Wuj z Ciotką przyjadą to na stojąco wszyscy... !! Mam tego dość i nie wytrzymam dłużej... poradź mi coś !!!

Z: - Jest na to rada ! KUP KOZĘ taką żywą !

A: - Zwariowałeś ! Gdzie, jak, stary co ty piern...sz !?!?!?

Z: - mówię Ci kup KOZĘ !

A: - Ale jak ? ja na dzieci nie zarobię a Ty mi takie rzeczy proponujesz...

Z: - KUP KOZĘ i już !

Gość A kupił kozę, dbał o nią a ona przynosiła mu zyski. Dawała mleko, ser, sierść sprzedawali !

Spotykają się po 2-3 latach A i Z i rozmowa:

Z: - No i jak tam sytuacja w życiu ?

A: - Stary nadal ch...wo. te same zmartwienia i troski... szukam innego rozwiązania !

Z: - Mam inne rozwiązanie dla Ciebie.

A: - Jakie ?

Z: - Sprzedaj KOZĘ.

A: - Ale jak, stary my ja kochamy, ona nam tyle dała... Nie da rady !!!

Z: - sprzedaj KOZĘ i już !!!

A: - No, OK !

Tym razem spotykają się po 2 dniach i Z pyta kolegę A:

Z: - No i jak, sprzedałeś ?

A: - Sprzedałem...

Z: - No i ?

A: - Stary, genialnie mi poradziłeś wiesz ile ja teraz mam miejsca w domu...

Zysków finansowych  BRAK 

Straty: Zawsze muszą być jak się coś robi z pasją. Sumaryczny koszt "pospolitego ruszenia K24 i KP24" to 2.314,00zł póki co z tego wróciło trochę

Jaka by nie była strata to cieszę się !, bo moje dziecko wyrosło na porządnego kalendarza

Nic dla Was bez Was !

Planujemy dodruk ? kto chętny ?

1. pawelelka77 2023-12-05 16:29:28

Brawo, Piotrek!

1. PAN-KARTON 2023-12-05 17:01:08

Brawo, Piotrek!

pawelelka77

Dziękuje, ale to BRAWO Wy ! 

1. Kikol77 2023-12-06 09:13:46

Przyłączam się BRAWO!!! Super inicjatywa mam nadzieje dziś odebrać przesyłkę :) bo miejsce honorowe na scianie już przygotowane :)

Co do: "Straty: Zawsze muszą być jak się coś robi z pasją. Sumaryczny koszt "pospolitego ruszenia K24 i KP24" to 2.314,00zł póki co z tego wróciło trochę "

Mam nadzieje że strata nie była aż tak duża w przyszłości fajnie by było jakby to tak policzyć żeby finansowo wyszło na zero.

Co do nakładów czasowych to mysle że inwestycja zwróciła się z nawiązką w postaci ozywienia na forum i zbudowanych fajnych relacji no i kwesti wizualnej na scianie - już niedługo :)

1. Wojok 2023-12-06 10:48:36

No, ale dlaczego wyszła strata ? Nie powinno tak być !!!

Przecież prawie wszystkie się rozeszły więc powinno być ok. Powinieneś to tak przeliczyć, żeby być delikatnie do przodu.

Przelicz to jeszcze raz i daj cynk - ja swoje dopłacę.

1. PAN-KARTON 2023-12-06 11:42:45

Nie drążymy tematu pewne koszty operacyjne, będzie trzeba uwzględnić ew za rok - jest zajefajne doświadczenie i to się tu liczy !

1. PAN-KARTON 2023-12-06 12:19:35

Ja bym bardziej rozpoczął już dyskusje o zdjęciach do K25.

Dlaczego już ? Jedynym mankamentem w K24 było kadrowanie zdjęć. Do plebiscytu przysłaliście zdjęcia pięknych modeli. Ale były tak ciasno wykadrowane że jakikolwiek ruch w kalendarzu przysporzył wiele kłopotów. Z kłopotów tych wyciągali Nas AndDi i Szaman. Dorabiali tła, zmieniali II plan, kadrowali i cuda cudeńka robili, nie wspominając o podbijaniu jakości fotografii.

Muszę tu wspomnieć o Naszym profesjonalnym JURY !!! Zrobili robotę stając na ostatnim szczeblu drabiny !!!

AndDi wstawił wątek na forum jak robić foty i jak je dobrze przygotować pod względem parametrów - super poradnik ! Ja pisałem na początku żeby więcej powietrza na około modelu zostawiać, ale to już było za późno Tym bardziej że nie wiemy jaki format wymyślimy na przyszły rok ? 2025 !

Np. Każdy model w 4 ujęciach - opcji jest 100...

http://kartonowki.pl/forum/temat/4485,jak-sprawdzid-i-przystosowad-zdjecie-do-druku

Druga sprawa do przedyskutowania to zakres dat z których pochodzi model. W tym roku dopuściliśmy wszystkie wykonane na forum modele, z całego okresu istnienia kartonówek.

Do K25 proponował bym zakres od Września 2023 do Października 2024 - to ponad rok. W tym okresie model powinien być zbudowany ( !?!? ) ale zdaję sobie sprawę że np. w konkursie SławkaH takie budowy trwają już dużo dłużej... dlatego trzeba coś zadecydować. Albo znów wszystkie ale bez dubli ?

Pozostałe sprawy to pikuś - PAN-pikuś

1. Sebastian01 2023-12-06 19:07:25

Dotarł! Dziękuję :)

P.S. Dzięki za dwie tekturki 1mm oraz trzy gumki recepturki. Pakowanie chyba tak podniosło koszty. Jakby co to ja popieram Wojoka i chętnie dopłacę różnicę, tylko powiedz ile.

1. PAN-KARTON 2023-12-06 20:13:17

Dotarł! Dziękuję :)

Sebastian01

Proszę Sebastian nawet ściany pomalował pod kolor kalendarza ! Pięknie - teraz będziesz miał problem co oglądać K24 czy TV ?

Jak by co wisi i u mnie

1. Petrov 2023-12-06 23:08:53

Kalendarz doszedł cały i zdrowy! Fajny jest, mam nadzieję na kolejną edycję - na pewno wówczas dołożę zdjęcie.

1. Kikol77 2023-12-07 09:24:32

Do mnie też dotarły wczoraj czyli tak jak miało być (na mikołajki :))

Kalendarz jeszcze nie na ścianie ale miejsce wyznaczone już czeka.

Paczka super zapakowana no i dzięki za super gratis :D mam na myśli dwa arkusze tektury :)

Co do kosztów tak jak pisałem przy takich akcjach nie powinieneś być finansowo do tyłu więc jak policzysz to ja też się dołączam do finansowania.

Ja poproszę jeszcze 5 szt. kalendarza moze uda się wybrać z Kamilem do goleniowskiej modelarni jeszcze przed świetami to rozdam młodym adeptom w prezencie gwiazdkowym może przybędzie forumowiczów :)

1. Moris 2023-12-07 11:48:28

Witam wszystkich.

Kalendarz dotarł również i do mnie, w stanie idealnym. Musze przyznać iż robi mega pozytywne wrażenie i świetnie się prezentuje.

Gratuluję pomysłu, a wykonanie i zabezpieczenie przesyłki zasługuje na najwyższe uznanie.

Pakowanie faktycznie spełniło swoją rolę i doskonale zabezpieczyło przesyłkę.

Uważam iż inicjator i główny wykonawca tego przedsięwzięcia nie może wyjść „pod kreską”. Ja również zobowiązuję się do dopłaty i czekam na info o jej wysokości.

Pozdrawiam wszystkich.

1. PAN-KARTON 2023-12-07 17:12:43

Informuje z pełną powagą sytuacji i mojej decyzji:

Żadnych dopłat nie będzie !!!

Kalendarz ma cieszyć i zdobić oraz odmierzać czas do następnego wydania, THE END.

Dodam że nie zawaham się podjąć wyzwania kolejny raz. Tym bardziej że, miałem ogromne wsparcie z Waszej strony przy jego publikacji.

edit:

Po zakończeniu akcji pochwale się ze wszystkie wpłaty wpłynęły a K24 wiszą na ścianach całej EuroAzji - Czy to nie jest piękniejsze od pieniędzy ?

1. tulipan740i 2023-12-07 18:26:07

Kalendarz bardzo mi się podoba, wspaniały pomysł. Miałeś też dużo pracy z solidnym spakowaniem przesyłek.

Piotrze nie traktuj chęci zwrotu różnicy w kosztach poniesionych przez Ciebie jak jałmużnę. To Ci się zwyczajnie należy bo niby dlaczego masz dokładać do przysłowiowego interesu.  Nie pitol. Ja ze swojej strony przelałem 10 zeta. Mam nadzieję, że wystarczy i nie życzę sobie przelewu zwrotnego! 

A oto mój kalendarz w pracowni. 

1. Moris 2023-12-07 18:43:17

Idę za powyższym przykładem  i również dokładam swoje 10 zł. Przelew poszedł.

1. Sebastian01 2023-12-07 19:08:48

A zatem ustalone. Poszła dycha i ode mnie. Również mam nadzieję, że tyle jest ok.

1. bartosz7580 2023-12-07 20:39:36

Wyslalem i ja. Kalendarz jest super. Ogrom pracy zostal wlozony wiec nie mozesz do tego sam dokladac.

Rezultaty 20 - 40 z 44 pozycji
Udostępnij temat: