Port rybacki 1/400

1. jagdtiger2 2025-03-28 07:18:33

Tak. M.in. Ty nią jesteś

P.s. całkiem milusia ta diorama

Wojok

Czyli samemu to można zrobić?  Bo w sumie nie wiem jak się zabrać do tego.

1. jagdtiger2 2025-03-28 07:21:28

Widać ruch, lewy dźwig ewidentnie coś tam załadował.

Woda wyszła pięknie ale taka nie Polska - Bałtycka. Mój rozbitek mało zauważalny Liczyłem na jakieś przybrudzenia na lądzie.

I pytam się czemu oglądam to już 30min i wracam do zdjęć bo w głowie zauważam jakieś ciekawostki ?

PAN-KARTON

Piotrze bardzo mi miło że tak cię zainteresowała ta diorama. Ja sam jestem z siebie zadowolony, chociaż teraz pewne rzeczy zrobiłbym inaczej, może nawet lepiej, ale to pierwsza moja dioramka. Sam też się nie mogę napatrzec na żywo na nią. I pomyśleć że pomysł powstaw w głowie od jednego sklejonego kutra 

1. PAN-KARTON 2025-03-28 07:27:40

Tak to bywa,

Ja swoją pierwszą dioramę zrobiłem bo ktoś źle skleił schody w jakimś domku, a potem ten sam Jegomość pomógł mi wyśrubować mój wykon na górne "C"

I to jest najpiękniejsze w tym całym forum. Każdy może być ranny ale i każdy może być sanitariuszką. Kto tego nie rozumie niech zacznie kleić pierogi 

1. destroyer84 2025-03-28 07:37:30

Muszę przyznać, że jako zadeklarowany fan wszystkiego co lata i jeździ, z lekką rezerwą podchodziłem do tego typu dioram. Ot kleją się domki, w tym przypadku jakieś stateczki... Dziś zaglądam i jak zobaczyłem jak wykonana jest woda to czapki z głów. Ten element zaważył na całym wyglądzie finalnym. Wszystko nagle łączy się w logiczną całość, wszystko ma sens i nie jest tylko kilkoma stateczkami i domkami a jakby historią z życia wziętą.

1. Wojok 2025-03-28 08:08:50

jagdtiger2

Tak. Wchodzisz na pierwszą stronę, na górze klikasz - podejmij akcję, i wybierasz - przekształć w publikację, czy w model. Któreś z tych, nie pamiętam które

1. AndDi 2025-03-28 09:17:31

jagdtiger2

Tak. Wchodzisz na pierwszą stronę, na górze klikasz - podejmij akcję, i wybierasz - przekształć w publikację, czy w model. Któreś z tych, nie pamiętam które

Wojok

Ja bym tego nie robił, no chyba, że coś się zmieniło, bo się zmieniło, gdyż kiedyś po tym kliknięciu było jeszcze "przenieś do relacji zakończonych", a tera tego nie ma. Przekształcenie w "Publikacje" powodowało wycięcie komentarzy innych niż tego co prowadzi relacje, a "Przekształć w model", to nie wiem co robi, bo tego nie testowałem. Ale raczej nic dobrego po tym co zrobił Miro (7 TP).

Pewne jest też, że bardzo wiele relacji ukończonych poznikało, dlatego uważam, że lepiej zostaw tu gdzie jest.

1. AndDi 2025-03-28 09:26:32

Ja swoją pierwszą dioramę zrobiłem bo ktoś źle skleił schody w jakimś domku, a potem ten sam Jegomość pomógł mi wyśrubować mój wykon na górne "C"

PAN-KARTON

O ile pamiętam, to nie chodziło, że ktoś źle skleił schody, tylko miałeś obiekcję do tego, że są źle zaprojektowane i że takie schody nie mają prawa istnieć. Na dodatek ten ktoś udowodnił za pomocą zdjęć prawdziwych schodów, że takie schody miały prawo powstać.

I tak powstają przekręcone fakty

1. AndDi 2025-03-28 09:31:23

Co do dioramy, to bardzo mi się podoba, ale to nie dziwota, bo jestem wielkim fanem dioram. Jedyne co, to mam uczucie, że w tym basenie portowym jest straszny tłok, szczególnie w tych jednostkach płynących.

1. jagdtiger2 2025-03-28 10:26:44

Ja bym tego nie robił, no chyba, że coś się zmieniło, bo się zmieniło, gdyż kiedyś po tym kliknięciu było jeszcze "przenieś do relacji zakończonych", a tera tego nie ma. Przekształcenie w "Publikacje" powodowało wycięcie komentarzy innych niż tego co prowadzi relacje, a "Przekształć w model", to nie wiem co robi, bo tego nie testowałem. Ale raczej nic dobrego po tym co zrobił Miro (7 TP).

Pewne jest też, że bardzo wiele relacji ukończonych poznikało, dlatego uważam, że lepiej zostaw tu gdzie jest.

AnAndDi 
    Dobrze w takim razie zostawię tu gdzie jest. Szkoda by było żebym narobił jakiegoś bigosu.

1. jagdtiger2 2025-03-28 10:32:01

Co do dioramy, to bardzo mi się podoba, ale to nie dziwota, bo jestem wielkim fanem dioram. Jedyne co, to mam uczucie, że w tym basenie portowym jest straszny tłok, szczególnie w tych jednostkach płynących.

AndDi

Najpierw miały być same kutry, ale z czasem pojawiały się kolejne jednostki i pomyślałem że fajnie by wyglądały na tej dioramie i w ten sposób skończyło się na 10 pływadłach. Mam jeszcze kilka małych statków, ale już bym ich nie wcisnął do tego portu 

1. mirkuch 2025-03-29 21:35:20

Diorama super!! Czytałem wcześniej, dla mnie kolor tej wody też wygląda bardzo dobrze. Jak gdzieś wspomniałem dla mnie w skali 1:400 to Twoje prace są niedoścignionym wzorem

Rezultaty 100 - 111 z 111 pozycji
Udostępnij temat: