W lustrze Sztucznej Inteligencji - pokażmy siebie.

1. PAN-KARTON 2025-02-15 15:59:50

Proponuje prostą zabawę dla ciekawych osób.

Opisując w dwóch trzech zdaniach swoją pasję i umiejętności wygenerujcie obraz z przymrużeniem oka, jak widzi Was sztuczna inteligencja.

Ja zrobiłem trzy próby: dokładnego tekstu który wpisałem też nie będę sugerował.

1 - za dokładnie opisałem to co robię

2 - wykasowałem z opisu słowo człowiek

3- to tylko mój NIK > PAN-KARTON

Polecam zabawa przednia. Nie sugeruję i nie podaję którą platformę AL wybrać kto gdzie trafi będziemy porównywać możliwości i opinie.

Z czystej ciekawości. ( foto 1,2,3 ) co sądzicie ? Ciekawy jestem co pokaże AI o Was

1. KARTOM 2025-02-16 07:22:32

Wszystko się zgadza. Ja, model i moje psy...

1. AndDi 2025-02-16 08:49:38

No to Piotrek powinieneś zmienić swój Awatar

1. FSO 2025-02-16 09:43:35

Piotrek świetna akcja. Faktycznie to się nadaje na Twój avatar. U mnie zdjęcie standard, szkoda tylko że AI nie ma w bazie starego Peterbilta.

1. Szwagier 2025-02-16 10:05:30

A to mi wyczarowała wróżka która zwie się AI. 

1. PAN-KARTON 2025-02-17 11:04:09

Cieszę się że kolejna akcja się podoba. Naprawdę wychodzą świetne rzeczy i Wasze grafiki coś mówią - małe coś ale zawsze cząstka Was tam jest.

Chodziło mi jednak o porównywanie zawartości wpisów i prośba, edytujcie swoje wpisy dodając grafiki z trzech prób co by nie wyszło będzie śmiesznie.

1 - dokładnie opisać to co robię w 3 zdaniach

2 - wykasowć z opisu słowo człowiek i co ludzkie

3- wpisać tylko swój NIK >>>>>>..............

Spróbujcie (?)

Ciekawe co wyjdzie "Szwagrowi" z samego NIK'u - może się dowiesz coś o rodzinie ???

1. AndDi 2025-02-17 12:20:53

Dałem AI zadanie:

Mężczyzna po sześćdziesiątce klejący żaglowiec z kartonu

Zrobiła pierwszą fotkę, więc poprosiłem, aby dodała model żaglowca i tak powstał drugi obrazek  i twierdziła:

"Dodałem widoczny model kartonowego żaglowca w trakcie składania. Daj znać, jeśli chcesz jeszcze jakieś poprawki!"

Ktoś widzi tu żaglowiec?

Na moje usilne prośby, aby w końcu dodał ten model żaglowca na obrazku, to zrobił tę trzecią fotkę i napisał:

"Dodałem model żaglowego statku na półce w tle. Daj znać, jeśli chciałbyś coś jeszcze zmienić!"

Zgłupiał, albo inaczej, jeszcze nie jest dopracowana ta AI

1. PAN-KARTON 2025-02-17 12:51:12

Dałem AI zadanie:

Mężczyzna po sześćdziesiątce klejący żaglowiec z kartonu

AndDi

AI nic Ci nie namalował ładnego bo wiedziała że ją oszukujesz co do wieku

A to ze ja wpadłem na taki pomysł z tymi grafikami to jedynie z ciekawości co taka jedna z drugą może wiedzieć

1. PAN-KARTON 2025-02-17 15:18:34

AndDi czekaj a może Ty chciałeś nam pokazać jaki będziesz kleił kolejny model żaglowca po sześćdziesiątce. Nie karz nas i nie każ nam tyle czekać

1. FSO 2025-02-17 15:34:18

No dobra, to ja po zrozumieniu zasad wrzuciłem jeszcze raz. Może i dwa pierwsze obrazki są w miarę normalne, (oczywiście ejaj nie kojarzy co to KrAZ), ale ostatni przedstawia FSO. Program chyba nie wziął leków, albo coś mu się mocno zawirowało i wyszło, że to FSO Fiesta.

1. PAN-KARTON 2025-02-17 15:47:39

I to jest piękne.
    FSO - czyli w Twoim niku zawarta jest idea takich forów, a dzięki takiej akcji my zaczynamy to rozumieć, przyjaźń, wspólna zabawa, śpiew i klej z kartonem. Jest nad czym myśleć

Udowadniamy jak jeszcze daleko tej całej AI do pojmowania świata. A tak się wszyscy zachwycają tą Sztuczną Inteligencją a z drugiej strony boją się że Nas zniszczy. Ludzie świata nie pojęli a od komputera oczekują cudów. A co gorsza zaczynają mu wierzyć...

Zniszczy Nas jeżeli my będziemy wierzyć jej i myśleć że jest mądrzejsza od Nas.

NIE DAJCIE SIĘ ZWARIOWAĆ !!!

1. PAN-KARTON 2025-02-18 04:04:51

A tu mała podpowiedź dla niezdecydowanych na wspólną zabawę.

Nie wchodziłem na wszystkie - !!! UWAGA !!! - nie wiem co się kryje na tych stronach - włączcie antywirusy na kompach jak by co.

1. Kikol77 2025-02-18 09:16:16

He he troche mi sie lepiej zrobiło jak popatrzałem na to co się wygenerowało - wydaje mi się że wyglądam dużo młodziej :D

1. AndDi 2025-02-18 10:03:47

He he troche mi sie lepiej zrobiło jak popatrzałem na to co się wygenerowało - wydaje mi się że wyglądam dużo młodziej :D

Kikol77

Zamieńmy się wygenerowanymi osobami i wtedy pewnie będzie w miarę dobrze

1. AndDi 2025-02-18 10:40:13

Wlazłem na Leonardo i wrzuciłem (w nawiasach zmieniałem stulecie):

"Bitwa dwóch (trzech) żaglowców na morzu XVIII wiek (XVI), w oddali na brzegu umocniona warownia"

Pierwsze dwa obrazki to Leonardo, a drugie na to samo zadanie ChatGPT

1. PAN-KARTON 2025-02-18 11:37:41

Od GPT lepsza grafika niż u Leonardo. Ale te armaty w wodzie (?) rozumiem że to montowane było na łodziach podwodnych z XVIw.

1. aragorn001 2025-02-18 13:05:08

A to moja wersja od Leonardo

1. Sebastian01 2025-02-18 13:55:11

Wlazłem na Leonardo i wrzuciłem (w nawiasach zmieniałem stulecie):

"Bitwa dwóch (trzech) żaglowców na morzu XVIII wiek (XVI), w oddali na brzegu umocniona warownia"

Pierwsze dwa obrazki to Leonardo, a drugie na to samo zadanie ChatGPT

AndDi

Splagiatowałem Twój opis: bitwa trzech żaglowców na morzu XVII/XVIII wiek, w oddali na brzegu umocniona warownia. Wynik z Gemini poniżej:

1. AndDi 2025-02-18 14:44:40

Od GPT lepsza grafika niż u Leonardo. Ale te armaty w wodzie (?) rozumiem że to montowane było na łodziach podwodnych z XVIw.

PAN-KARTON

W Leonardo są jakieś dodatkowe ustawienia, ale ich jeszcze nie rozgryzłem. 

1. AndDi 2025-02-18 14:46:03

Splagiatowałem Twój opis: bitwa trzech żaglowców na morzu XVII/XVIII wiek, w oddali na brzegu umocniona warownia. Wynik z Gemini poniżej:

Sebastian01

Gemini wypada najlepiej z tych trzech, można powiedzieć, że nawet bardzo dobrze.

Rezultaty 0 - 20 z 37 pozycji
Udostępnij temat: