KONKURS - ARMED VIRGINIA SLOOP | Seahorse | 1:100

1. PAN-KARTON 2024-03-03 20:57:13

No fakt, lekki szkwał by nie zaszkodził

Ale co ja się odzywam nie wywołany do tablicy ? PanieKarton weź pan się złap za żaglowiec to dopiero zobaczysz co to znaczy wiatr w oczy...

1. mirkuch 2024-03-03 21:19:07

Pięknie wychodzi! ;) oj czuję, że skończony to będzie długo cieszył oko;) 

1. Kikol77 2024-03-04 11:00:08

Bardzo ładnie, chociaż mogłeś trochę ciut mocniej "napompować" żagle.

Reflinki przyklej do żagla na BCG, żeby nie były w takim chaosie. Jednakowoż, większość z nich powinna ku dołowi zwisać

AndDi

Żagle były nieco bardziej napompowane ale jak dodałem wszystkie liny to się podprostowały ale na przyszłość trzeba bedzie mocniej wyprofilować.

Tak reflinki czekają na swoja kolej, były puszczone w dół ale po zamontowaniu zagla i pracy z linami zrobił się chaos :)

1. Kikol77 2024-03-04 11:01:55

Pięknie wychodzi! ;) oj czuję, że skończony to będzie długo cieszył oko;) 

mirkuch

Tak jak pisałem jednostka sama w sobie jest piękna więc bedzie super się prezentować :) 

1. marszalek24 2024-03-04 13:15:07

Na reflinki mam sposób: ułożyć równo, jak nie chcą się poddawać, to lekko zwilżyć i psiknąć delikatnie lakierem do włosów. Nie dziękuj. Ahoj!!!

1. SlawekH 2024-03-11 08:43:27

Bardzo ladnie wszystko wyglada, ale jedna rzecz nie daje mi spokoju jak paczam- Armaty. A dokladnie ich brak, pomijajac ta jedna xD Nie lepiej je zamontowac poki jest jeszcze miejsce? Bo zachwile dojdzie wiecej nitek i moze byc ciezko.- to takie tylko moje glosne myslenie 

1. Kikol77 2024-03-11 11:30:50

Dzięki chociaz jak patrze na twój żaglowiec to nie ma co porównywać  :D

Tak sławku masz racje będzie ciężej i cieżej - ale jakoś duch pacyfisty mi się odzywa  

A tak na poważnie to mam do nich jakaś niecheć, a własciwie obawy jak to wyjdzie i przez to je odkładam w czasie  :) ale tak naprawdę to już musze sie za nie zabrać bo potem nie bedzie jak :)

Postanowiłem podwiazać wanty (jedna strona już jest) i wtedy wejdę w temat armat - muszę sobie wymyślić tylko jakiś przyrząd do zrobienia olinowania na zwnatrz żeby je potem na gotowo tylko wkleić w kadłub :)

W tym tygodniu powinienem troche pogrzebać :)

Rezultaty 180 - 187 z 187 pozycji
Udostępnij temat: