WSK 125 Gil

1. Wojok 2020-09-24 17:30:47

Hmm, piękna lampa. Kroi się solidny model

1. Sebastian01 2020-09-24 17:32:03

Jak zobaczyłem miniaturę pierwszego zdjęcia (lampa) to pomyślałem, że to gotowy element do modelu i... zrobiłem wielkie oczy O_O 

Elegancko idzie.

1. GTiStyle 2020-09-26 11:28:18

Ta ramka na zegarze  to powstała jak? Pięknie mi się to podoba! 

1. Zbyszek001 2020-09-26 13:30:39

Wygląda rewelacyjnie a silnik miodek. Tyle, że to wersja po tuningu z lat 2005. W czasach swej świetności ... Tulipan dobrze to opisał. mnie dodatkowo brak ciut imitacji odlewu aluminiowych karterów silnika.. Może spróbuj to na sodę zrobić.

1. Petrov 2020-09-26 14:09:05

Jako czynny miłośnik dwóch kółek kibicuję! Pięknie Ci to wychodzi! Czaję się na ten model, będzie z czego małpować :)

Niedawno kupiliśmy z ojcem WSKę - co prawda trochę starszy, bo nie GIL, a "zwykła", to jednak gdybyś chciał jakieś zdjęcia to wal. Jest odrestaurowana, więc wszystko ładnie widać.

1. Szwagier 2020-09-27 13:55:16

Jako czynny miłośnik dwóch kółek kibicuję! Pięknie Ci to wychodzi! Czaję się na ten model, będzie z czego małpować :)

Niedawno kupiliśmy z ojcem WSKę - co prawda trochę starszy, bo nie GIL, a "zwykła", to jednak gdybyś chciał jakieś zdjęcia to wal. Jest odrestaurowana, więc wszystko ładnie widać.

Petrov

Dzięki Petrov, dużo zdjęć jest na nacie.... Ale mógłbyś mi tylko podesłać zdjęcie spodu silnika.... Bo pewnie gdzieś tam jest zaczepiona linka od sprzęgła.nie wiem jak to ogarnąć.Moja WSKa nie będzie jednak gilem... Bo będzie czarna,(może z białymi szparunkami, jeśli uda mi się je namalować) a tylko gile były w takim czerwono-bialym malowaniu. Do niedawna też czynny motocyklista, rok temu sprzedałem.

Zbyszek silnika już nie ruszam.... Boję się zepsuć, zawsze jak coś chce poprawić, to później wygląda to gorzej.

GTIStyle tą ramke przy liczniku to wyciąglem z zapinki do bransoletki (takiej na rękę) 

1. tulipan740i 2020-09-27 13:59:35

Nie nie. W takim lub bardzo podobnym malowaniu była jeszcze WSK Kobuz

1. Szwagier 2020-09-27 15:51:00

Trochę powstało przez weekend, resory,wahacz, siedzenie, akumulator, airbox  Siedzenie na zawiasie co by motórzysta mógł się dostać do schowka. 

1. tulipan740i 2020-09-27 16:26:44

Detale bardzo mi się podobają. Widoczna gąbka w siedzisku przez otwory pod spodem wyglądą super. Ale akumulator nie zgodny. WSK miala 6V instalacje, więc cel i tym samym korków powinno być aż lub tylko 3 sztuki.

1. Sebastian01 2020-09-27 16:57:23

Dokładnie też mi nie pasowała liczba cel w akumulatorze, nie pamiętałem tylko, czy ogniwo ołowiowe to 1 czy 2V :)

Siedzenie super, gąbka dodaje realizmu.

1. tulipan740i 2020-09-27 17:00:39

Ogniwo (cela) w ołowiowych ma 2 V. Więc analogicznie w 12V jest 6 cel, ogniw, korków.

1. szaman 2020-09-29 10:50:57

Super temat sobie wybrałeś i na pewno nie łatwy. Powiem tak: Nie GIL, ale WSK 125 to był mój pierwszy motocykl. Fotki z roku 1973. Oczywiscie po "waloryzacji". Było nas 3 i tak mieliśmy poprzerabiane WSKi. Oczywiście milicja nas co chwile zatrzymywała, bo tego typu rozwiązań z kierownicą nigdzie jeszcze u nas nie robiono. Czasem ze zwykłej ciekawości.  Popatrz sobie jak wygladały te czasy...

1. tulipan740i 2020-09-29 11:30:15

To był dopiero klimat. Co prawda ja nie przeżyłem tych czasów, ale podobne fotki mam w archiwum rodzinnym do kompletu z Syreną. Ojcu ponoć dwa razy kradli motocykle pod zabawą.Raz WSK-ę a drugim razem SHL-kę

1. AndDi 2020-09-29 11:33:09

Szamanie, Harleye PRL-u, ale rwanie było, a może już tego nie pamiętasz?

1. Zbyszek001 2020-09-30 07:29:51

Super temat sobie wybrałeś i na pewno nie łatwy. Powiem tak: Nie GIL, ale WSK 125 to był mój pierwszy motocykl. Fotki z roku 1973. Oczywiscie po "waloryzacji". Było nas 3 i tak mieliśmy poprzerabiane WSKi. Oczywiście milicja nas co chwile zatrzymywała, bo tego typu rozwiązań z kierownicą nigdzie jeszcze u nas nie robiono. Czasem ze zwykłej ciekawości.  Popatrz sobie jak wygladały te czasy...

szaman

A do tego koniecznie ciemne okulary z plastiku w złotej ramce i klękajcie narody. Jezu to było 45 lat temu. Oj gdyby teraz na ulicy pojawił się taki ktoś. W moim mieście do roku ubiegłego organizowany był wielki zlot motorów ciężkich i historycznych. SCH L'ki, Mz'ki, WS'ki, Kobuzy, Gile,.Ostatnio było ponad 600 motorów. Zlot trwa dwa dni, a jego kulminacją jest przejazd przez miasto. Moje miasto jest tak duże, że jak pierwsi z miasta wyjeżdżali, to ostatni jeszcze dni niego nie wjechali. Zlot odbywa sie w lasku pod miastem. Jak skończy sie ten syf to zapewne i zlot sie odbędzie. I wiecie co, mniej sensacji budzi HD Elektra niż fajnie zrobiona WSK 125.

1. Jerry K 2020-09-30 11:46:15

Szwagier - powodzenia z tym, bardzo trudnym modelem. PS. Re-we-la-cyj-na fotka (!). Szaman ze swoją tunning-owaną maszyną. A ROLLING STONE gathers no moss - można by powiedzieć :).

1. szaman 2020-09-30 16:26:02

Fajnie, że się Wam spodobało. Pojechaliśmy podkuć Kozy. (podobno w Pacanowie kozy kują) Muszę się pochwalić  że to był pierwszy z moich motocykli. Następne też były tuningowane. MZ ETZ-150 (przy fotce na promie moja małżonka), Jawa sport 175, Była jeszcze WSK 175, ale fotki nie mam i ostatnie zdjęcie to szaman z kolegą na motocyklu mojego taty. WFM!!, Miałem wtedy pewnie ze 6 lat...To czasy wydania 1 numeru MM +- 1 rok.!

Jeszcze króciutko prawdziwa historia związana z tą 1-wszą WSK.   Kiedyś podjechałem na rynek w Tarnowie do takiego sklepiku z częściami do motorów. Postawiłem, weszłem i kupiłem co chciałem. 

Wychodzę, a tam stoi ze 6 młokosów i ogląda mój motor. To ja siadam, sprzęgło, kopa. Zapalił. Puszczam sprzęgło a on rusza do tyłu (złapał lewe obroty) jeden jedyny raz mi się przytrafiło coś takiego. Sam zgłupiałem. Wyłączyłem i słyszę  /PATRZ! on ma wsteczny!/  Oczywiście nikogo nie wyprowadzałem z błędu tylko odpaliłem jeszcze raz i  z gracją odjechałem....Nie zmyślam. Autentyczny fakt.

Nie gniewaj się za zaśmiecanie relacji, ale to tak trochę rozrywkowo.

1. AndDi 2020-09-30 16:33:22

Świetnie zdjęcia, takie jakie lubię, stare i czarno-białe.

1. staszek 2020-09-30 16:53:23

Heniu szalejesz ale się bardzo podoba. Przypominam sobie lata 70-te...ach... młodość...

Szwagier dajesz radę ! Tak trzymaj !

1. szaman 2020-09-30 17:06:26

To prawda Staszku"TOBOŁY piękne dni!".    Szwagier, tylko nie małpuj kierownicy bo to mój patent!...

Rezultaty 40 - 60 z 158 pozycji
Udostępnij temat: