Domek Rybaka ŚZK 1:87

1. PAN-KARTON 2024-04-05 11:01:57

Dodałbym jeszcze: gramatyczny i interpunkcyjny

AndDi

No i się wyjaśniło. Powieść odpada, Kartonowi z kartonem jakoś chyba lepiej idzie ? Wziąć skalpel i się pochlastać

1. Wojok 2024-04-05 11:58:42

...Jeżeli Rybak jest w sztormiaku, to panienka w łódce też powinna mieć sztormiak...

AndDi

Niekoniecznie - ekshibicjonista to może być

1. szaman 2024-04-05 13:58:34

Ja z "innej beczki" Mówta co chceta!, wszyćko je piknie, tylko ten zamkowy mostek za żadne Chiny mi tutaj nie pasuje i nikt mnie nie przekona!!!!. Normalny drewniany most z belek z drewniana balustradą!, a nie jak droga do potężnego zamku na skale...

No, chyba, że tam był zamek, tylko go rozebrali na cegły i kamienie, a most został co by przez niego materiały wywozić. Rybakowi została tylko piwnica (beczki z winem tez złupili)!

1. Wojok 2024-04-05 15:49:21

Hmm, tam z tyłu, swego czasu, pojawił się zamek, ale chopoki go skrytykowali, no to został rozebrany

1. PAN-KARTON 2024-04-05 16:48:03

Wiadomości Kurierrrr, Wiadomości Kurierrr…

Śledząc informacje podawane przez największe forum modelarskie w środkowej Europie można mieć poważne obawy o los trzeciego, co do wielkości średniowiecznego zamku w Ogrodzieńcu w Polsce. Serwis Kartonówki.pl podał że, zorganizowana grupa przestępcza o nazwie „chopoki” zleciła nieznanej organizacji rozebranie zamku. Tym samym, jako pierwsi donosimy, że zamek w Ogrodzieńcu przestał istnieć. Pozostaje pytanie, co stało się z ogromem materiału skalnego z tej budowli? Policja podejrzewa właściciela małej posesji gdzieś na terenie Hiszpanii o pseudonimie Rybak o zorganizowanie tego jakże szkodliwego dla spuścizny narodowej procederu. Ślady prowadzą właśnie tam, ponieważ materiał, którego użyto do budowy domku i kopii mostu na wspomnianej posesji, łudząco przypomina kamień z Ogrodzieńca. Co się stało z pozostałą masą skalną? Prawdopodobnie zostanie użyta do planowanej budowy przedłużenia Autostrady A18 która to miałaby połączyć pozostałości po zamku w Małopolsce ze wspomnianym domem Rybaka w Hiszpanii. Jedynym śladem, który pozostał po zamku jest oryginalny most, który przez wieki był na jakże pięknym i urokliwym czerwonym szlaku Orlich Gniazd. Miliony turystów dobrze zna a raczej znało tę panoramę. Czy sprawcy zostaną ujęci i osądzeni? Będziemy Państwa informować o przebiegu śledztwa. Jedyne, co się udało ustalić do tej pory to, to że, pewien wpływowy oligarcha o pseudonimie AndDi kazał most zostawić bez uszczerbku. Znany modelarz Wojok naprowadził policję na ślad. A jego kolega Szaman, jako jedyny stwierdził, że obecnie ocalony most już nie pasuje w scenerii Jury Krakowsko Częstochowskiej, która już nigdy nie będzie taka jak dawniej.

Wiadomości Kurierrrr, Wiadomości Kurierrrr…

red. pisma PAN-KARTON

1. AndDi 2024-04-05 20:10:55

Wiadomości Kurierrrr, Wiadomości Kurierrr…

.......

red. pisma PAN-KARTON

PAN-KARTON

Podobało mi się

1. AndDi 2024-04-05 20:14:04

Ja z "innej beczki" Mówta co chceta!, wszyćko je piknie, tylko ten zamkowy mostek za żadne Chiny mi tutaj nie pasuje i nikt mnie nie przekona!!!!.

szaman

Heniek, fakt, że do chatki rybaka by nie budowali takiego mostku, ale ja to widzę inaczej. Mostek prowadzi do jakiejś miejscowości, a przy tej drodze stoi akurat chatka Rybaka. To nawet potwierdza Pani Rybakowa, która wg. opowieści powraca z zakupów z miasteczka.

1. PAN-KARTON 2024-04-06 04:41:11

Podobało mi się

AndDi

Ale miło Wy to naprawdę czytacie ?

Napisał bym coś jeszcze ale gonię jak oszalały. Do 8.00 a.m. muszę wykończyć Rybaka. I nie jest to zapowiedź kolejnego wątku kryminalnego, a po prostu kliknąłem coś wieczorem i teraz głupio się wycofać . Jak skończę to może dopiszę jakieś szczęśliwe zakończenie tej historii ?

1. PAN-KARTON 2024-04-06 04:45:05

Przybywa, przybywa... co chwila postanawiam coś dokleić aby było jeszcze fajniej. Praktycznie zostało teraz jakoś podstawkę dokończyć, brak pomysłów, dobrze że, w nagromadzonych materiałach i dodatkach jakiś wybór mam.

1. PAN-KARTON 2024-04-06 08:02:48

Zdążyłem !

Prawie co do minuty do 8:00. Zdjęcia w niedzielę. Nie mam już czym zrobić teraz.

1. PAN-KARTON 2024-04-09 08:02:48

Przepraszam że nie na bieżąco i nie od razu, ale naprawdę nie miałem kiedy.

Spieszę w takim razie się pochwalić pierwszymi sukcesami modelarskimi w moim życiu. Długo mi przyszło czekać, ale tak to jest jak się prawie 40 lat nic ne robi

Jestem bardzo zadowolony i szczęśliwy...

Zauważyliście że wpisu dokonałem co do sekundy po trzech dniach... to nie może być przypadek i traktuje to jak dobry omen

1. AndDi 2024-04-09 08:10:24

Gratki Piotrek i to podwójne .

1. PAN-KARTON 2024-04-09 08:12:54

Gratki Piotrek i to podwójne .

AndDi

Dzięki AndDi ! Napiszę coś więcej o przebiegu imprezy ale to nie będzie tekst 5 minutowy - było SUPER !
    A, jak by co nagrody rzeczowe ( 2 x wycinanka ) obie za Domek Rybaka i Medal. Wyróżnienie za Tatrę, i tak dawali po jednej nagrodzie nawet dla osób które zdobyły więcej niż jedno wyróżnienie.

1. haydee 2024-04-09 08:14:25

Gratulacje, to teraz nie ma się co zatrzymywać tylko lepić następne 

1. PAN-KARTON 2024-04-09 08:17:21

Haydee, podziękować Pewnie że tak. Tym bardziej że zostałem zaproszony osobiście do Torunia i kazali zrobić coś równie dobrego... ha ha tylko jak ?

sprawozdanie telegraficzne TU:

http://www.kartonowki.pl/forum/temat/4609,xiii-festiwal-kultury-modelarskiej#98181

1. mirkuch 2024-04-09 09:01:50

Piotrek gratulacje!!!! Powiem tak - należało się i za wykonanie i za podejście do modelarstwa:) A btw powiem Ci, że gdzieś na yt widziałem zdjęcia i patrzę a tam... TATRA! Myślę sobie kurde znam to! I teraz mi się przypomniało, że czekam na galerię Tatry :D

1. Kikol77 2024-04-09 09:13:55

Gratuluje Piotrze - zgadzam się z kolegami należało się za dobrą robotę i podejście do modelarstwa :D

Ja też widziałem na YT Tatre i tachikawe :) po relacji tutaj spodziewałem się ze się śpieszysz na wystawe :)

PS. nie zapomnij przywieźć tych cudeniek do Szczecina :D 

1. PAN-KARTON 2024-04-09 09:56:17

Mirku , szczerze powiem ze i ja na te galerie czekam. Odpierniczyc temat w 5 minut to jakoś nie ladnie  dzięki!

1. PAN-KARTON 2024-04-09 09:58:24

Czyli byli szybsi ode mnie ze zdjęciami  Miło czytać ze znajduje sie juz w czeluściach wszechświata. Kosmici tez kiedys to zobavza 

Krystianie dziękuję 

1. AndDi 2024-04-09 10:54:02

A Ty "dzieciaku" chciałeś ten domek stawiać na płaskim terenie z wycinanki. Sam widzisz ile uroku by stracił ten model i nie miałbyś tej satysfakcji z jego wykonania.

Rezultaty 320 - 340 z 366 pozycji
Udostępnij temat: