Konkurs 20UK - Ford Mustang GT 500. 2015

1. Wojok 2025-04-15 22:23:54

Kruca...Ja też tak chcę! Kolejnego Mustanga Ci wyślę do wyprofilowania. Masz jak w banku!

szaman

Nie da rady, gumka w ołówku mi się złamała

1. szaman 2025-04-16 07:58:04

To Ci wyślę z nowym ołówkiem z gumką!

1. Wojok 2025-04-16 11:44:35

To Ci wyślę z nowym ołówkiem z gumką!

szaman

Dzięki, wystarczy z samą gumką - se wprawię

A tak poważnie, to nie jest trudne. Tylko cierpliwości wymaga. I wyczucia

1. AndDi 2025-04-16 12:33:41

Niby tylko podpuszczałem, a tu proszę. Faktycznie teraz to przydałoby się bez tej grafiki na dachu.
    Ale i tak szacun!

1. szaman 2025-04-16 13:11:14

Jest rezerwa koloru. Można nowy dach, ale niech ten już zostanie. Jest super, a Ty AndDi dalej go podpuszczaj...Może sklei tego Mustanga? I jak by miał gumke to może wymazac te narysowane przetłoczenia na dachu...

1. Wojok 2025-04-16 13:39:42

Jest rezerwa koloru. Można nowy dach...

szaman

Nawet o tym nie myśl

Choć jeden krok w tył już był - zrobiłem od nowa tę tylną "półkę", bo mi się ten róg nie podobał

1. szaman 2025-04-16 14:54:41

1. Wojok 2025-04-21 19:56:03

Hejka,
    Tylny pas przyklejony. Była solidna panika, i kleiłem go na kilka rat. Połapałem go z boczkami, i wyniknął problem - był zbyt długi. Rozchodził się z podszybiem jak wnyki na zwierzaki i jakbym go nie próbował przymierzać, to z którejś strony wychodziła buła. Na dodatek zaczęło się to marszczyć. Myślałem, żeby to już kroić, ale mówię spróbujemy. Zacząłem to łapać podklejając kawałkami papieru na BCG. Najpierw w środku - dałem dobrze wyschnąć. Później w środkach połówek - dałem wyschnąć. Cały czas się to chciało rozejść. No, ale potem podociągałem jakoś resztę, no i nie wiem jak to się stało, ale zeszło się idealnie. Nie twierdzę, że takie jest to łączenie, ale tak się to zeszło, jeżeli chodzi o długość.
    Łapałem to małymi paseczkami pomalowanego papieru paragonowego, klejem BCG. Smarowałem klejem tylko te paseczki - nie elementy modelu. Dociskałem palcem, kładąc model na papier kredowy, żeby podkład był idealnie gładki, a następnie kulkowałem "na wyjściowo".
    Następny będzie zderzak - znowu go połapałem na końcach, i będę postępował jak wyżej. "Japa" znowu jest otwarta, ale mam nadzieję, że problemu z długością tym razem nie będzie.
    Na fotkach widać też przetłoczenia zderzaka, i przykład szablonu do tłoczenia wnęki na rejestrację.
    Na razie

1. haydee 2025-04-21 20:34:48

Nie ma co, jesteś kozak. Świetnie ukształtowane i poklejone. Nie boję się o resztę. Parę lat temu miałem fazę na tego Ponycara, nawet kolor był już wybrany - Candy red. Wszystko zablokowała szanowna małżonka. Musiałaby się przesiąść do większego samochodu, tak żeby rodzinny samochód też został w domu i tu niestety brak było z jej strony zrozumienia tematu. Teraz tylko oglądam, choćby te na Kartonówkach .

1. Wojok 2025-04-22 08:28:10

...Parę lat temu miałem fazę na tego Ponycara...

haydee

Tak już nieraz sobie myślałem, że gdybym był singlem, to z okazji kryzysu wieku średniego, strzelił bym sobie DeLoreana lub właśnie takiego - kolor Mustanga nieważny, i tak bym dał do przemalowania na ten co tutaj

1. AndDi 2025-04-22 08:37:25

Elegancko wyszło

P.S. Dobrze, że ten zestaw to dla Karola, nie cierpię prażonej kukurydzy

1. Karol1985 2025-04-22 14:49:34

Piękna tu się buduje maszyna. Bardzo ładne łączenia i nie ma to tamto nie jeden gościu na ulicy obejrzał by się za taką "pupcią". Przetłoczenie na dolnym pasie mistrzostwo. 

A i bym zapomniał.... ten kolor, dosłownie jak z filmu "Mustang z dzikiej doliny" Kolejny raz dziękuję za zestaw. Po świątecznych sałatkach wszedł jak ta lala. :D 

1. PAN-KARTON 2025-04-22 16:05:04

Tak już nieraz sobie myślałem - kolor Mustanga nieważny, i tak bym dał do przemalowania na ten co tutaj

Wojok

Spełniam Twoje marzenia Trzeba przefarbować ale to prawie to samo co przemalować. Mało pali i jak zamkniesz oczy to wyprzedzasz wszystkich

Qrka dziś dopiero sobie SUBA włączyłem na tą relację, i bardzo dobrze ! Ładne rzeczy się u klepie.

Koń Mustang jasny brąz
  1. FSO 2025-04-22 18:55:19

A ja naprawdę byłem zaskoczony, gdy Wojok zrobił te przetłoczenia. Też sobie pomyślałem "po co, przecież tego ledwo będzie widać". A jednak widać i robi wrażenie. Szacun!

1. szaman 2025-04-23 16:25:25

Widzę, że nic nie widzę....

1. Wojok 2025-04-24 21:10:10

Hejka,
    Poszycie "rufy" przyklejone. Nie było łatwo, bo zderzak był minimalnie zbyt długi. Zacząłem klejenie od boków, gdzie takimi rogami wchodził w trójkątne wnęki, więc tam musiał być dobrze dopasowany. Potem złapałem środek i szedłem na boki. No i pod lampami wyszedł nadmiar ( widać to na fotce )
    BCG, mały palec, kulki i porządne naciąganie jakoś pozwoliły wyjść z opresji. Jednak minimalne zmarszczki wyszły - trudno
    Podłoga byłaby formalnością, gdyby nie trudne dojście do przyklejania podklejek. Ale jest
    Teraz tylko wkleić dwie "armaty" w "ambrazury", i zabieramy majzel i młotek, i przenosimy się mordę klepać
    Na razie

Uzębienie do podklejania :-) Nadmiar :-( Gotowe - widać delikatną zmarszczkę  Zestaw dla Karola :-)
  1. FSO 2025-04-24 21:30:39

Wojok, co do tablicy:

Jeśli chciałbyś mieć oryginalną czcionkę z tablic rejestracyjnych to proponuję Ci poniższą grafikę: (ewentualnie jak stwierdzisz, że wolisz czarne to też masz:)

1. jagdtiger2 2025-04-24 23:28:02

No Panie Wojok, jestem po wrażeniem, normalnie mógłbyś pracować jako specjalista od karoserii

1. szaman 2025-04-25 07:56:23

Z tą rejestracją to nie głupi pomysł. Nie pomyślałem o tym, a tutaj jest prawdziwa czcionka używana w tablicach. Można by faktycznie zrobić autentyk jak na białej wersji. To o tyle dobre, że jak byś się zdecydował to wymiana tablicy nie powinna sprawiać problemów,  ewentualnie naklejenie na poprzednią. FSO zrobił Ci gotowca, więc tylko skopiować i przeskalować odpowiednio.

1. PAN-KARTON 2025-04-25 08:22:59

Przekładanie tablic bez zmiany właściciela, no no co to za proceder ? 

Dziś nad ranem spotkałem się z karoseria do mojej Toyoty. I pytanie powstało, jak porównałem z Mustangiem. TO JO TA k nie umiem  a chciałby człowiek.

Rezultaty 20 - 40 z 42 pozycji
Udostępnij temat: