Konkurs 20UK - ORP Kaszub, 1:300 (WIR)

1. DziadekTadek 2025-06-09 13:20:24

Cześć Mirkuch,

JSC ma w ofercie drabinki laserowe. Co prawda w 1/400 ale w różnych szerokościach, może coś podejdzie.

1. mirkuch 2025-06-13 14:51:34

Kolejna aktualizacja. Dla Kaszubów doszły "pachołki" - to te czarne prostokąciki, zejściówki przy łódkach, ochrony śrub, dźwigi i stery.

Do ukończenia zostały mniejsze nawietrzniki, po 4 na okręt, działa i maszty. 

1. jagdtiger2 2025-06-13 18:31:53

Te polery lub pachoły na liny ja robię z czarnej barwionki i tych pręcików styrenowych od jsc, zawsze hurtową ilość i potem mam na kilka modeli.

1. PAN-KARTON 2025-06-13 18:40:00

Kolejna aktualizacja. Dla Kaszubów doszły "pachołki" - to te czarne prostokąciki, zejściówki przy łódkach, ochrony śrub, dźwigi i stery.

Do ukończenia zostały mniejsze nawietrzniki, po 4 na okręt, działa i maszty. 

mirkuch

Mirku, aż się boje ponownie zapytać . A te prostokąciki nazwane pachołkami to nie są na za grubym podklejeniu i za płaskie jakoś ? Coś Adam Ci o tym napisał, ale nie rozwijacie swoich myśli i ciężko się połapać.

1. DziadekTadek 2025-06-13 20:40:52

Cześć Mirkuch, czarne prostokąty to dopiero podstawy pachołków, dodaj pachołki tak jak pisze Jaghtiger2. A poza tym dobrze Ci idzie.

Pozdrawiam 

1. FSO 2025-06-13 21:41:09

Widać już koniec. I zaczyna to wyglądać bardzo ładnie. Pomimo niektórych niedoskonałości, ogólne wrażenie te okręty robią bardzo dobre

Myślę, że w niektórych miejscach jeszcze dasz radę dodać retusz (np te elementy rozsiewające fale z przodu). Ja że swojej strony w ogóle podziwiam Twój tryb pracy. W sensie, że te same elementy robisz po kolei w każdym z dwóch okrętów, a nie jeden cały i potem drugi. W tym przypadku wydaje się to bardzo sensowne, bo nie wiem czy po zakończeniu jednego chciałoby mi się taki sam (prawie) robić jeszcze raz.

Rezultaty 140 - 146 z 146 pozycji
Udostępnij temat: