ORP Błyskawica 1:200 WAK

1. Wojok 2025-04-03 22:58:00

Też nie wiem co przeszkadzało umieścić to na rysunku, tym bardziej, że to rok 2022, więc taka raczej nowość i od takich wydań oczekujemy czegoś lepszego w projektowaniu i w instrukcji niż to co było w dawnych MM.

AndDi

To nie jest kwestia, czy przeszkadza, czy nie - każda część powinna być ujęta w instrukcji. I tyle.

A tutaj, zdaje się, sprawy mają się jeszcze gorzej, bo jeżeli się nie mylę ( nie jestem pewny, czy to te wydanie przeglądałem ), bo na planie generalnym, w tym miejscu jest pokazany normalny reling.

1. Pashal 2025-04-03 23:01:27

Modelarz, który robi aferę, bo nie ma na rysunku pokazanych materiałowych osłon na relingu pokładu nadbudówki, który ma ten sam numer co te osłony materiałowe to już jest totalne kuriozum - szczególnie, że lamentuje modelarz dla którego nie jest to pierwszy model, a obiekt sklejania to nie jakiś unikalny temat do którego nie ma zdjęć ani planów, aby sobie zobaczyć co i jak. 

Po za tym jak już to te materiałowe osłony nie były zawsze zakładane, to opcja - więc tym bardziej nie wiem w czym problem ?

Sklejam teraz model kartonowy wydany w zeszłym roku, bardzo znanego projektanta i wiesz ile jest rysunków ... 7 ( słownie siedem )  i generalka.

1. Maciejesław 2025-04-03 23:39:01

Widać, że masz koniecznie chęć wykręcić gównoburzę. Sęk w tym, że chyba tylko Ty. Także może znajdź innych kompanów do tego deseru, gdzie indziej. Z wyjątkiem Ciebie myślę, że wszyscy uważają ten temat za zamknięty. 

1. AndDi 2025-04-04 06:54:34

A tutaj, zdaje się, sprawy mają się jeszcze gorzej, bo jeżeli się nie mylę ( nie jestem pewny, czy to te wydanie przeglądałem ), bo na planie generalnym, w tym miejscu jest pokazany normalny reling.

Wojok

Bo tam jest reling, do którego jest doczepiana płachta brezentowa z oczkami.

1. destroyer84 2025-04-04 08:18:49

Widać, że masz koniecznie chęć wykręcić gównoburzę. Sęk w tym, że chyba tylko Ty. 

Maciejesław

Obawiam się, że chyba masz rację..... Chociaż obiekty pływające to nie do końca moja bajka, podglądam i efekty Twojej pracy bardzo mi się podobają.

1. Pashal 2025-04-04 09:35:03

Zabawny jesteś Maciejesław - sam robisz aferę, że nie potrafisz przykleić opcjonalnej, prostej zdefiniowanej numerem części, nie potrafisz wyprofilować śrub okrętowych i zwalasz to na projektanta, a jak ktoś Ci próbuje wytłumaczyć co i jak to twierdzisz, że próbuję wywołać jak to prymitywnie nazywasz "gównoburzę" .

Mocno słabe z Twojej strony to jest.

1. Maciejesław 2025-04-04 13:36:18

Ja przedstawiłem swoją opinię. Aferę kręcisz Ty. Nie wiem tylko po co szukasz powodu do zwady. Obejrzyj taki krótki polski film - Fanatyk, tam jest taka jedna scena, w sam raz dla ciebie.

Zdecydowanie wolę takie rysunki jak poniżej. Jak widać da się. Tylko, że pewnie Pan Cholewiak zakłada z góry, że robi modele dla wszystkich, w tym dla takich przeciętniaków jak ja. Za to Pan Grzelak tworzy tylko dla wirtuozów kleju i nożyczek.

I na tym zakończę, definitywnie. Odpisywać na kolejne zaczepki nie zamierzam. Prośba ewentualnie do moderatorów, w razie jakby dyskusja się przeciągnęła, co by posprzątać. 

1. Pashal 2025-04-04 18:50:56

Ja przedstawiłem swoją opinię. Aferę kręcisz Ty. Nie wiem tylko po co szukasz powodu do zwady. Obejrzyj taki krótki polski film - Fanatyk, tam jest taka jedna scena, w sam raz dla ciebie.

Zdecydowanie wolę takie rysunki jak poniżej. Jak widać da się. Tylko, że pewnie Pan Cholewiak zakłada z góry, że robi modele dla wszystkich, w tym dla takich przeciętniaków jak ja. Za to Pan Grzelak tworzy tylko dla wirtuozów kleju i nożyczek.

I na tym zakończę, definitywnie. Odpisywać na kolejne zaczepki nie zamierzam. Prośba ewentualnie do moderatorów, w razie jakby dyskusja się przeciągnęła, co by posprzątać. 

Maciejesław

Patrzcie  ludzie jaki "cfaniak" - Ty możesz przedstawiać swoją opinię, ale ja  nie mogę przedstawić opinii na temat co Ty tu wypisujesz... no śmieszny jesteś mocno.

Ja żadnej człowieku zwady nie szukam - to Ty już przyklejasz mi jakąś łatkę proponując obejrzeć  polski film, tylko dlatego, bo mam inny pogląd na sprawę - no to jest z Twojej strony kompletna żenada.

Nawet nie potrafisz napisać poprawnie nazwiska projektanta, którego opracowany model sklejasz - to jest dopiero pośmiewisko.

Zapamiętaj sobie raz na zawsze - ja nikogo jak to próbujesz insynuować nie zaczepiam... i nie leć od razu na skargę do moderatorów, bo to jest dopiero kompletna dziecinada.

Rezultaty 60 - 68 z 68 pozycji
Udostępnij temat: