ARMED VIRGINIA SLOOP 1776

1. Michał 2022-12-21 15:35:44

Jakież to emocje wśród fachowcóf potrafi wywołać dziura w burcie! Liny napinające sztaksle, to czasem nie przełożyły Ci się przez sztagi? Z lekką zazdrością i podziwem oglądam Twoją robotę. Mam na macie podobny okręcik. W zasadzie, to mój pierwszy żaglowiec. Jestem na etapie kadłuba ale już mocno zastanawiam się czy dam radę tym wszystkim sznureczkom.

marszalek24

Olinowanie robione według rysunków montażowych i zdjęć wrzuconych przez Tomasza, starałem się robić identycznie jak on bo ja to o tym zielonego pojęcia nie mam. Są i te bloczki na kotbelka, zostawiłem to na koniec żeby mi nic nie dyndało.

1. Wojok 2022-12-21 15:37:18

Jakież to emocje wśród fachowcóf potrafi wywołać dziura w burcie! Liny napinające sztaksle, to czasem nie przełożyły Ci się przez sztagi?

marszalek24

Emocje owszem, tylko pytanie brzmi: u kogo ?

A jak napiszę, że te liny przerzucone przez sztagi są ok, to będę fachofcem, miszczem, czy podkręcaczem swego wywalonego w kosmos ego ?

1. Michał 2022-12-21 15:46:27

O takie pierdoły jak dziury w burtach będziecie się kłócić?

Przy relacji z Wodnika się kłóciliście, teraz tutaj, chyba jakieś negatywne fale wam wysyłam :)

1. Wojok 2022-12-21 15:55:19

Sorry Michał, żeby nie mieszać w relacji, przenieśliśmy się z AndDim z dyskusją na priva. Jak mnie coś interesuje, to lubię o tym podyskutować. Nawet jak nie mam racji. Ale jak widać zawsze to komuś przeszkadza. Nie będę tu tego ciągnąl.

1. aragorn001 2022-12-21 16:44:42

Ha, ha ... dobre, na konradusie właśnie rozgorzała dyskusja nad rumuńskimi krzyżami w jednym z modeli, czy są za wysoko, czy nie i się dzieje .. a czasem trzeba odpuścić temat.

1. Michał 2022-12-21 16:59:05

Hahaha tam się o krzyż kłócą a u nas o dziurki ;) To chyba tutaj lepiej ;P

1. AndDi 2022-12-21 17:02:26

Ludzie jakie emocje, po prostu sobie dyskutujemy, nie wywołujcie sztucznej zadymy, bo ja tu takiej nie widzę.

Michał,
    odradzam niebieskie tło. Kolor niebieski przy fotografowaniu źle wpływa na inne kolory, potrafi zmieniać odcienie i robić przekłamania na krawędziach. A zresztą popróbuj sobie i na niebieskim, ale spróbuj też na jakiś neutralnych, odcienie szarości lub beżów. Jak porobisz to sobie wybierzesz te najładniejsze.

1. Wojok 2022-12-23 22:09:34

Rany, co za twardogłowy się znalazł

AndDi

Masz tu miękogłowy ( hmm, zabrzmiało podejrzanie ) prezent od Wojoka na Święta

ściągnięte z internetu ściągnięte z internetu
Rezultaty 80 - 88 z 88 pozycji
Udostępnij temat: