Mercedes Actros 1855

1. Skorpion 2020-12-09 15:26:52

Co wy z tym zielonym ? :) Zielony to był Mecedes w barwach Duvenbecka :))

Tymczasem tylne błotniki. Jak dla mnie , bardzo trudny element ze względu na wygięcia , przetłoczenia itd. te elementy z pałąkami były bardzo małe i cięzko było to powycinać i uformować , niemniej , jakoś się udało :)) Błotniki jak i kabina trafiły na swoje miejsce na ramę. Ostatnia fotka ze stołu warsztatowego , bo udało sie mniej więcej kolor uchwycić :))

To do miłego... 

1. Szwagier 2020-12-09 16:47:31

Ostatnia fotka spoko.... Fajnie się prezentuje i w dodatku na czerwono :) błotniki też fajnie wyszły, tylko przy mocowaniu do ramy chyba za dużo kleju poszło.... Chodzi mi o ten biały glut... Da się to usunąć, albo chociaż zamalować czarną farbą. Bo psuje caly efekt. 

1. Skorpion 2020-12-09 17:35:31

Już zamalowane , to są farfocle od wiercenia otworów , klej wpłynął do środka. Musiałem się tam otworów nawiercić , bo mi te błotniki nie pasowały , tak jak chciałem , ale jak już mówiłem , jest to już zamalowane. fotki robiłem na świeżo , dlatego jeszcze tam jest to widoczne :))

1. AndDi 2020-12-09 18:17:13

Bardzo ładne te błotniki, ale to chyba nie jest karton?

1. Skorpion 2020-12-09 18:21:28

AndDi

Tak , to jest karton , plastikowych elementów już nie mam :) W tym poprzednim Roburze były plastikowe gotowe. Tutaj , juz musiałem rzeźbić z wycinanki , dlatego też pisałem o tym , że są trudne. Cieszę się , że sie podoba , tak po prawdzie , to też jestem zadowolony , bo obawiałem się , że wyjdzie dużo gorzej ( aczkolwiek mogło byc lepiej ) :)) 

1. AndDi 2020-12-09 18:57:40

1. Zygfryd 2020-12-09 19:29:23

Czekałem na te błotniki, ciekaw jak sobie z nimi poradzisz. Wyszły rewelacyjnie. I na 9 fotce u mnie w końcu czerwony wyszedł a nie jak Peppa 

Ja byłem przekonany, że tamten to odcień zielonego,aż wróciłem do galerii  Szwagier, musimy zmienić ustawienia monitora, ja dalej się upieram, że to bardziej zieleń. Kiedyś Volvo FH16 były w bardzo podobnym kolorze

1. Skorpion 2020-12-09 20:06:09

To Volvo ewidentnie jest zielone , mój Merol malowany był farba sky grey , więc siłą rzeczy jest szary. Zgodzę się , że na fotkach faktycznie jakby wpadał w zieleń , ale myślę , że to też jest wina lakieru , w każdym razie model jest na pewno szary :)

1. Zbyszek001 2020-12-10 10:30:13

AndDi

Tak , to jest karton , plastikowych elementów już nie mam :) W tym poprzednim Roburze były plastikowe gotowe. Tutaj , juz musiałem rzeźbić z wycinanki , dlatego też pisałem o tym , że są trudne. Cieszę się , że sie podoba , tak po prawdzie , to też jestem zadowolony , bo obawiałem się , że wyjdzie dużo gorzej ( aczkolwiek mogło byc lepiej ) :)) 

Skorpion

Pokaż Kuna jak robisz takie kółka a szczególnie opony bo napisy forma, bieżnik masakruje system same kółko zasługuje na MT. 

1. Skorpion 2020-12-10 11:14:16

Opony są gumowe , gotowce od firmy Italeri i zaznaczałem to na samym poczatku , że takie będą. Mojej produkcji są felgi. A mówiąc o kartonie miałem na mysli błotniki , bo chyba o to pytał Andrzej , tak przynajmniej zrozumiałem , a jeśli też pytał o opony , to zwracam honor , mój błąd. Podsumowując - opony są gotowe z gumy , i w modelach do których wizualnie pasują takie będę stosował :) I kolor kabiny jest czerwony , a nie różowy , to mówię tak profilaktycznie :))

1. AndDi 2020-12-10 11:37:18

Pytałem o błotniki . Wiedziałem, że gumy są z gumy

1. Skorpion 2020-12-11 00:02:49

Tak też myślałem :))

W dzisiejszym odcinku zagości uzbrojenie ramy , a mianowicie - skrzynki ; akumulatorowa i narzędziowa. Zbiornik paliwa oraz tłumik. Nastepnie wszystko zamontowane ( szkoda , że praktycznie wszystko zasłonią boczne spojlery ) i na koniec , jak to mówią "Bez gwiazdy nie ma jazdy" , więc jest i ona. Skrzynka z bateriami w oryginale jest inaczej osadzona w ramie , u mnie tak wystaje , bo nie mieści się przez pałąki od błotników , ale musiałem je trochę dłuższe zrobić , żeby błotniki nie klapły :))

No to do zobaczenia...

1. Skorpion 2020-12-11 15:35:25

Cześć !

Po pierwsze pytanie ; czy na forum jest jakiś strajk , kwarantanna , czy jeszcze coś innego ? Cisza jak makiem zasiał , poza kilkoma wpisami w moim temacie , od 8.12 nic sie nie dzieje.

Tymczasem boczne spojlery i jakiś baniak mocowany do ramy. Następnie wszystko zamontowane na aucie.

I do usłyszenia...

1. AndDi 2020-12-11 16:09:29

Po pierwsze pytanie ; czy na forum jest jakiś strajk , kwarantanna , czy jeszcze coś innego ? Cisza jak makiem zasiał , poza kilkoma wpisami w moim temacie , od 8.12 nic sie nie dzieje.

Skorpion

1. Zbyszek001 2020-12-11 20:03:19

Skorpion

AndDi

Ano okres Świąt. ludzie szukają prezentów. A jak ktoś zajrzy to i nie zawsze pisze. Sporo takich milczków jest.

Ja tam popatrzę co ludzie budują i buduje swoje.

Z drugiej strony szkoda, że w tym modelu tyle dodatków gotowych, bo i zbiornik wygląda mi na palstikowy gotowiec.

1. Skorpion 2020-12-11 20:40:38

Ano może tak być , w sumie , to nie pomyślałem o przedświątecznej bieganinie :))

Gotowce to są tylko opony ( same opony , bo felgi to już mój wyrób ) i siedzenia. Zbiornik , jak i całą resztę zrobiłem własnymi ręcyma z kartonu. Gdybym użył jeszcze czegoś gotowego , to na pewno bym o tym powiedział , nie widzę powodu , żeby to ukrywać. Ale jeśli zbiornik wygląda na gotowca , to tym bardziej mi miło , że udało mi się taki efekt osiągnąć :))

1. Zygfryd 2020-12-11 21:06:25

dokładnie tak, Świątecznej Gorączki czar...  Ja wczoraj cały dzień zawaliłem, dzisiaj pół. O klejeniu nie było mowy. Szybki "wypad" na kartonówki i do spania, bo od jutra do czwartku robota wzywa. Actros wygląda obłędnie. Sprawnie Ci to idzie Marcinie. Ja próbuję znaleźć kilka chwil na klejenie i nie zawsze się udaje :/

1. AndDi 2020-12-11 21:14:53

Bardzo ładnie Ci wyszedł ten zbiornik i to ryflowanie na skrzynce.

Widzimy i podziwiamy

1. Wojok 2020-12-12 00:37:49

Po pierwsze pytanie ; czy na forum jest jakiś strajk ...

Skorpion

O ! Przepraszam, u mnie praca wre ! Tyle, że dużo duperelków, mało efektywna robota

A ta bania, to filtr powietrza

1. Skorpion 2020-12-12 11:00:39

To dobrze wiedzieć , że wszyscy mają sie OK :))

A filtr powietrza , to nie przypadkiem to czarne ( zaznaczyłem na żółto na fotce ) ? Na serwisie to mi rozbierali , jak byłem filtr wymienić. A napsałem jakis baniak , bo jak jeździłęm jeszcze mp3 , to czegoś takiego nie miałem na ramie.

Rezultaty 60 - 80 z 201 pozycji
Udostępnij temat: