Mitsubishi A6M2 Zero -Kilerów_dwóch MM 12 / 2000

1. a.pokryszyn 2021-02-18 23:31:21

Ohotka idziesz jak burza z budową. 200 % normy Modele rosną w oczach.

Widzę, że posiadasz kabinkę GPM-u? Jeżeli mogę coś doradzić to zwróć baczną uwagę na spasowanie tej kabinki do modelu, ponieważ ja przy budowie tego Zera z wykorzystaniem kabinki zakupionej w GPM (właśnie dedykowanej do modelu Małego Modelarza) miałem trochę problemów, tj. średnio chciała pasować w szczególności w przedniej części, zaś w końcowej części ratowałem się paskami maskującymi widoczny kolor wnętrza (w miejscu za kozłem przeciwkapotażowym/zagłówkiem).

Podobnie jak Popeczek25 sugeruję, abyś wystającą wręgę w części nr 13 pocienił na równo, tak aby we wnękę swobodnie wchodziły gotowe (uformowane i sklejone) oklejki komory podwozia. Model jest naprawdę dokładnie zaprojektowany, a w tym stanie rzeczy jest bardzo duże ryzyko, że po prostu nie zmieścisz we wnęce tych części. Pozdrawiam i czekam na postępy. 

1. Ohotka 2021-02-22 20:13:56

Poprawiłem  i wyskrobałem nadmiar tektury w części 13 ... już powinno być dobrze ...  (oby) ..

co do owiewki - czyli oszklenia ,,, zawsze mam z tym problem i czuje że tutaj na tym polegnę ... to zawsze ,,, prawie zawsze mam z tym problemy i zastanawiam się czy robić je dam a gotowiec rzucę na pierwszy ogień  do skanu :) czy zrobić odwrotnie.,.. nie wiem ,, będę się starać niczego nie skopsać a co wyjdzie to zobaczymy. ..

Jak na razie męczę się z 2 silnikiem ,,tak jak zapowiadałem zrobię go trochę inaczej . jak na razie to tylko surówka i jeszcze dużo czasu mnie czeka ,, kark będzie na pewno boleć :)

poczycie silniką oczywiście z możliwością jej zdejmowania ... :P
  1. Wojok 2021-02-23 13:46:37

Hejka.

Też nie lubię robić owiewek, i też mi to zwykle słabo wychodzi Zresztą nie lubię robić wszystkich rzeczy "pozapapierowych". Dlatego najlepiej ze wszystkich moich dotychczasowych modeli, robiło mi się model Assassina - polecam

Natomiast, jeżeli chodzi o kolejność klejenia owiewki w Twoich modelach, to najpierw bym zrobił jakąś podróbkę w modelu ze skanów, a potem kupną w oryginale. Zresztą kupnej, ze względu na dużą różnicę wielkości modelu ze skanów, nie możesz w nim zastosować. Nie będzie pasowała Powodzenia

1. Ohotka 2021-03-01 18:14:08

Dawno mnie nie było i czas  dokleić kilka nowych elementów ... 

Zrobiłem silnik tak jak mówiłem zrobiony troszkę inaczej niż poprzednik  + osłona silnika też jest robiona w inny sposób nie wiem czy to widać ale nie będę się o tym rozpisywać jeśli ktoś będzie miał chęci to powiem jak to zrobiłem.

Udało mi się jeszcze zrobić śmigła - którę według mnie są średnio przemyślane -  mogły być lepiej zrobione mocniejsze bo są wyjątkowo delikatne

Teraz czas przyjdzie na skrzydła i nieszczęsna owiewka i po sprawie,

cya.

1. Wojok 2021-03-01 23:01:47

Hmm, no ale co chcesz od tego śmigła ? Standardowo zaprojektowane. Ewentualnie zawsze możesz jakieś krążki powstawiać 

1. Ohotka 2021-03-15 20:45:18

Aktualizacja ....

Oczywiście był bym chory jak bym czegoś nie upaćkał farbami :( ...

a ogólnie reszta jest tylko na +

1. Ohotka 2022-02-27 20:25:56

Hey ,, doczekałem się końca  ... model w gali

Rezultaty 20 - 27 z 27 pozycji
Udostępnij temat: