„KTO PIERWSZ TEN LEPSZY KAL-PRO”

1. PAN-KARTON 2023-09-06 12:41:25

szaman, zgadza się. Nie wiem jak on to zrobił ale pamiętam, też tak miałem jak Ty.

A teraz spokój i luzik.

Spamy przychodzą ale ważne żeby ich nie otwierać i od razu do spamu wysyłać

I kasować Historię przeglądarek

Tak mi syn powiedział ale co, gdzie  i jak nie pytaj...

1. szaman 2023-09-06 14:40:30

Dokładnie tak robię zawsze. Przegladarke mam ustawiona tak, że po wyjściu ma byc czysta. Cała historia usunieta.I tak niewiele to da. Spam z poczty trzeba usuwać recznie i robie to bardzo często, a jak wspomniałem ustawienie jakiegoś filtru, to sztuka z wyższej półki nie dla korzystających ze zwykłej poczty. Korzystam z takich tricków od lat, ale nie wiesz wszystkiego. Przy przegladaniu to działa, ale jak trzeba ściągnąć plik z jakiejś strony to już wymagane jest wyłaczenie ad bloka bo dalej cię nie wpuści.

Niby chcą ok 56 zł na rok za pocztę bez reklam. Niech się w d... pocałują. Nie chodzi o te kilka złotych, tylko o to, ze zrobiło sie bardzo nieprzyjemnie w necie. Nic nie da się ściągac bez podania swoich namiarów, za byle co chca forsę. Darmowe kiedys programy sa juz płatne, albo tak okrojone, że w zasadzie to nic nie dają tylko zajmują miejsce. Po prostu. Nie jest ciekawie, a będzie tylko gorzej. Wszyscy chcą teraz o nas wszystko wiedziec i pakować ci reklamy i ogłoszenia, których nie chcesz. I tak już wszyscy zainteresowani wszystko o Tobie wiedzą. Wystarczy , ze podasz swój e mail np. na kartonówkach. Wystarczy.. Jedynym skutecznym sposobem jest założenie drugiego konta w innym miejscu na którym będziesz się kontaktował tylko ze znajomymi, a do wszystkich portali i stron gdzie się logujesz podajesz to drugie konto. Wtedy tylko tam bedzie szedł cały spam, ovczywiscie jak ktoś nie włamie się na pocztę znajomego z którym piszesz.

W taki sam sposób mozna zabezpieczyć konto bankowe. Zakładasz drugie przelewasz na niego np. 100zł i z niego robisz zakupy. W razie czego stracisz te parę złotych, co jakis czas w miarę wyczerpania wpłacasz kolejną małą kwotę i finał., ale konto własciwe Ci zostaje nie naruszone.

1. PAN-KARTON 2023-09-06 16:01:23

Ale, odchodzimy od tematu..

Mija 24 h i jak po pierwszych 12 h wpadło 6os. chętnych tak po kolejnych 12 h nikogusieńko ??? ( noc nie równa dniu )

Kartonki i Kartony do boju.

Abym zdarzył z kalendarzem próbnym muszę sprawę zdjęć zamknąć do  10 09 2023. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jak nie będzie kompletu fotek to pozwolę sobie wstawić jedną od siebie a resztę według potrzeb wezmę z ostatnich MT ( ile będzie brakowało )  -  to tylko próba.

Jak w zasadach Miesiące będą przyznawane alfabetycznie do NIKu właściciela fotografii ( Jest opcja że ktoś może się nie zgodzić z MT ??? to następny do skutku ) i dlatego daje sobie te 20 dni !

może być ?

Druga wiadomość to taka że zrobiłem od nowa LOGO MT, bo Admin nie ma obecne dostępu do niego. Logo Kartonówki.pl Dostałem. Nie wyjaśniona jest data rozpoczęcia działalności forum. Krzysztof po prostu nie pamięta. A imienin z 2005 bez daty nie da się zaznaczyć w kalendarzu. Obiecał coś odgrzebać !

U góry PrtSc z ekranu u dołu zrobione w CorelDraw LOGO. Poprosiłem Admina o ew. korektę kolorów i drobiazgów - i co trzeba czekać Ciężko było bo rozdzielczość z PrtSc to tragedia.

Dlatego czytajmy co Piszę AndDi i inni o fotach !!! Żeby kalendarz nie był oglądany jak przez firankę...

1. szaman 2023-09-06 16:40:24

Żeby Ci tylko nie wyszło, że zrobisz próbny kaalendarz półroczny...A tak na poważnie, to myślałem, ze jednak te 12 to uzbierasz bez problemu. Barierą są na pewno wymagane parametry graficzne. Wielu ma fajne modele, ale uzywaja głównie komórek i stad problemy z przygotowaniem fotek.Jak Ci braknie, to po prostu bierz z nadesłanych do kalendarza i tyle. Jest pełno wspaniałych modeli, ale na publikację musiałbyś miec zgodę autora, a autora "nima...". Mozna by spróbować któregos ze znajomych Kolegów obudzic, moze zaspał, ale to i tak wymaga czasu a czasu nie ma skoro musisz zamknąć do 9-go.

Ja mógłbym Ci przysłać jeszcze z 10, ale wtedy to byłby w zasadzie kalendarz szamana i wiesz co by się działo?. Mam nadzieje, ze mój i nasz Kolega Wojok wrzucił Ci jakąś fotkę swojego modelu, bo ma piękne rzeczy. A widzę, że się bardzo uaktywnił. 

1. AndDi 2023-09-06 16:41:53

Zasysanie zdjęć że strony nawet do próbnego kalendarza, to nie jest dobry pomysł. Zdjęcia się wydrukują byle jakie i nic nie będziesz wiedział.

No i jeszcze musisz mieć zgodę autora.

Ponieważ to kalendarz próbny, to jak Ci nie doślą ludzie fotek, to poproś ew. Tych co już nadeslali do próbnego i niech Ci doślą jeszcze po fotce.

Ale jak chcesz.

1. szaman 2023-09-06 16:48:43

Czyli Andrzej potwierdził w zasadzie to co napisałem przed chhwila. Na wszelki wypadek podesle Ci jeszcze jeden model do próbnego.Jak uzbierasz komplet to wyrzucisz.

1. PAN-KARTON 2023-09-06 17:33:08

Jak nie będzie kompletu fotek to pozwolę sobie wstawić jedną od siebie a resztę według potrzeb wezmę z ostatnich MT ( ile będzie brakowało )  -  to tylko próba.
    Jak w zasadach, Miesiące będą przyznawane alfabetycznie do NIKu właściciela fotografii ( Jest opcja że ktoś może się nie zgodzić z MT ??? to następny do skutku ) i dlatego daje sobie te 20 dni !
    Jeżeli ktoś kto zgłosi się do KP24 a jest w ostatnich MT to będę go pomijał, żeby nie wyszło że ktoś ma dwa modele w KP24.
    Dlaczego tak ?
    Bo mam już dość odważy pomysł co dalej !!! z tym KP24 i dlatego tak dokładnie chcę to zrealizować. Jedna osoba jeden Miesiąc !!!
    pewnie w grudniu zdradzę swój plan i ogłoszę co i jak póki co cicho sza.
    może być ?

Jest zgoda Generalicji ?

1. PAN-KARTON 2023-09-07 06:23:10

Kartonki i Kartony, Kochani

Zostało 5 miejsc do KP24

Namawiam wszystkich niezdecydowanych !

1. szaman 2023-09-07 09:16:52

Jak ktoś ma problemy z ptrzygotowaniem zdjęcia ,prosze info na priv. Podam maila i spróbuje poprawic i odesłać.

1. PAN-KARTON 2023-09-07 21:19:44

Kartonki i Kartony, Kochani

Zostały 4 miejsca do KP24

Namawiam wszystkich niezdecydowanych !

PAN-KARTON

1. SlawekH 2023-09-08 17:06:27

Wybacz Piotrze, ale ja nie dam rady pomoc . Nie mam ani jednego zdjecia dobrej jakosci. Te co wczesniej robilem to telefonem i to takim byle jakim co widac w relacjach.

1. PAN-KARTON 2023-09-08 17:23:28

Drogi Sławku mi nie trzeba pomagać, ale ogromnie dziękuję za postawę ( nie wiem jak to odbierzesz, ja bardzo się cieszę z Waszej aktywności - pomagajmy sobie na wzajem. To oznacza że Twoja deklaracja jest dla mnie ważna ).

Pomóżmy Naszemu forum przetrwać. Taki jest mój koncept.

Pamiętaj w przyszłym roku zabawa będzie wznowiona. Fotek na trzaskasz aż miło !!! A w tym czasie mam plan na inne atrakcje !

Zobacz ile jest wpisów z propozycją pomocy w sprawie foto... Chcieć to móc !

sprostowanie:

Ja ogromnie potrzebuje pomocy w technikach modelarskich. A jak, nad czym ubolewam nie masz dobrych fotek, to czy je wyślesz czy nie - mi nie zaszkodzisz...

1. szaman 2023-09-08 19:48:46

Sławku, jeżeli nadal interesuje Cię sprawa zdjęć do galerii lub relacji napisz do mnie na priva. Mam pewną propozycje.

1. SlawekH 2023-09-09 06:01:15

Sławku, jeżeli nadal interesuje Cię sprawa zdjęć do galerii lub relacji napisz do mnie na priva. Mam pewną propozycje.

szaman

Dzieki Szamanie. Mam w planach w przyszlym tygodniu sesje do galerii, ale telefonem zony. W teorii jest duzo lepszy i powinno byc ok. Jak w dalszym ciagu bedzie lipa to sie na pewno zglosze do Ciebie .

1. Wojok 2023-09-09 11:56:12

Dzieki Szamanie. Mam w planach w przyszlym tygodniu sesje do galerii, ale telefonem zony. W teorii jest duzo lepszy i powinno byc ok. Jak w dalszym ciagu bedzie lipa to sie na pewno zglosze do Ciebie .

SlawekH

Sławek, telefonem też można zrobić zdjęcia i zdjęcia.
    Jeżeli nie masz rozkminionych ustawień aparatu, to też pogadaj z szamanem, bo w tym temacie  też można dużo poprawić.

1. PAN-KARTON 2023-09-09 13:51:56

Oj można... Zobacz Sławku co się stało z moimi galeriami. A wystarczyło się posłuchać.

1. szaman 2023-09-09 15:33:32

"Ło matko z córką". Chcę pomóc i nie ma chętnych... Widać wszyscy wszystko mają w jednym palcu. Zwłaszcza komórki...Często jednak słysze narzekania, że fotki tylko z komórki bo nie mam czym zrobić...Wiec ostatni raz pisze w tym temacie. Chce dać komuś potrzebującemu za darmo dobry aparat do fotek modeli i do internetu. Nadaje się bez poprawek. Wrzucasz fotke i kwita. Chętni na priva !.Pokrywam  koszt wysyłki. Szkoda żeby u mnie leżał!

1. szaman 2023-09-09 19:14:46

Propozycja już nieaktualna.

1. PAN-KARTON 2023-09-09 20:05:54

A jeszcze 8 godzin temu Szaman chodził wku...ny że nikt nie chce nic za darmo od niego...

Tak Szamanie ???

1. PAN-KARTON 2023-09-10 00:00:01

!!! STOP !!!

Zamykamy listę zgłoszeń do KP24 Kalendarz Próbny na rok 2024.

Zgłoszeń przyjęto od 10 osób. Osoba przysyłająca zdjęcie na @ r4s1@wp.pl jednocześnie wyraziła zgodę na opublikowanie zdjęcia. Kalendarz Próbny nie będzie nigdzie publikowany do wiadomości ogólnodostępnych. Ew niejasności proszę wyjaśnić jak najszybciej na podany adres @.

Zgodnie z założeniami przy braku frekwencji pozwalam sobie wstawić coś od siebie i muszę poprosić jedna osobę z forum MT o zgodę na wykorzystania zdjęcia.

Biorąc pod uwagę wszystkie za i przeciw musi to być „pancerka” Pierwsza osoba w MT która pokazuje czołg to EGON41 i jego T-64 ( wiadomośc Priv już prawie wysłana )

Jeżeli będzie brak kontaktu kolejna osobą z MT z czołgiem jest Zbyszek001.

Zamieszczam Listę Laureatów : ( na końcu postu )

Ewidentnie „Pancerka zaspała” nikt nie zgłosił ani jednego czołgu w tej zabawie.

W kilku przypadkach „przymknąłem oko” bo informacje w przysyłanych @ były różne.

Naprawdę Ciężko było połapać się w nazwach email, dopasować je do NIKów, odszukać model i skatalogować uczestników którzy się przedstawiali z Imienia i rzadziej z Nazwiska… Większość przysłanych danych było ale w tak różnych miejscach i formie…

Melduje dałem radę to ogarnąć.

Jeżeli ktoś chciałby zmienić swoje zdjęcie to proszę o @ na r4s1@wp.pl z wyraźnym wytłumaczeniem o co chodzi. Proszę nie pytajcie mnie który jest ładniejszy. Prze-Ładne są wszystkie i to Wy decydujecie który ma być w Kal-Pro 2024. Inaczej będzie do kalendarza K24 gdzie będzie decydować Jury.

Wszystkie zgłoszone modele i zdjęcia będą kandydować do K24

Panowie AndDi ( Andrzej ) iSzaman ( Henryk ) zajmą się teraz obróbką nadesłanych zdjęć.

Pewnie pojawią się instrukcje od Nich.

Kalendarz Próbny powstał z dwóch przyczyn.

1. Chcemy zobaczyć na co możemy liczyć od firmy której powierzamy druk.
    2. Z korelować zdjęcia wydrukowane z tymi wysłanymi, aby poprawić ew. do K24, kalendarza nie będzie można kupić.
    3. Trzeci powód jest i pozostanie jeszcze tajemnicą, ale plan już jest !

Dziękuję Wszystkim chętnym którzy się zgłosili. Ewidentnie Ludzie nie zaglądają w zakamarki forum. O zabawie w KaL-Pro KP24 wiedzieli jedynie stali bywalcy i osoby powiadomione prze stałych bywalców. Mimo wysłanych ponad 120 wiadomości prix z zachętą do zabawy nikt nie dotarł a może nie chciał dotrzeć do informacji o warunkach zabawy jak i samej zabawy.

Na koniec oprócz listy, pytanie-prośba : Czy ma ktoś bezpośredni kontakt do Egona41 ? wystarczy sms aby zajrzał do wiadomości Priv na forum.

Dość długo nie spałem i mogłem o czymś zapomnieć napisać lub nie pomyśleć że trzeba.

Jutro z rana przeczytam co tu Wam nakadziłem i ew coś dodam. Jak dam radę to wrzucę jeszcze galerię modeli KP24.

Miesiące przyznane alfabetycznie po NIKu, Przyjęto tylko @ z tematem Kal-Pro. Decydowała kolejność zgłoszeń a w jednym przypadku godzina odpowiedzi. Ale i tak wszyscy chętni będą w Kal-Pro. Kalendarzu Próbnym do wydruku.

Styczeń     : AndDi – Przemytnicy z doliny Rodanu – Okręt

Luty          : Egon41 – T-64 – Czołg ( potrzebna zgoda właściciela zdjęcia  z MT )

Marzec      : Karol1985 – Peterblit + Trailer Concrete Mixer – Pojazd Cywilny

Kwiecień    : Kikol77 – PZL P.11-2 – Lotnictwo Samolot

Maj           : Limaks – AH 64A APACHE – Lotnictow Śmigłowiec

Czerwiec    : Marszałek24 – PX-38 – Kolej

Lipiec        : PAN KARTON – PZL P.55a – Lotnictwo Samolot

Sierpień     : Pawelelka77 – Duch Kijowa – Lotnictwo Samolot

Wrzesień    : Wojok – JAK 3 – Lotnictwo Samolot

Październik : SławekH – Santa Leocadia - Okręt

Listopad    : Szaman - F-18 Hornet – Lotnictwo Samolot

Grudzień    : Zygfryd – Deutz-Fahr TopLiner 4075 HTS – Pojazd Cywilny ( cóż wychodzi na to że żniwa w grudniu )

Rezultaty 20 - 40 z 171 pozycji
Udostępnij temat: