„KTO PIERWSZ TEN LEPSZY KAL-PRO”
-
Miesiące przyznane alfabetycznie po NIKu, Przyjęto tylko @ z tematem Kal-Pro. Decydowała kolejność zgłoszeń a w jednym przypadku godzina odpowiedzi. Ale i tak wszyscy chętni będą w Kal-Pro. Kalendarzu Próbnym do wydruku.
Styczeń : AndDi – Przemytnicy z doliny Rodanu – Okręt
Luty : Egon41 – T-64 – Czołg ( potrzebna zgoda właściciela zdjęcia z MT )
Marzec : Karol1985 – Peterblit + Trailer Concrete Mixer – Pojazd Cywilny
Kwiecień : Kikol77 – PZL P.11-2 – Lotnictwo Samolot
Maj : Limaks – AH 64A APACHE – Lotnictow Śmigłowiec
Czerwiec : Marszałek24 – PX-38 – Kolej
Lipiec : PAN KARTON – PZL P.55a – Lotnictwo Samolot
Sierpień : Pawelelka77 – Duch Kijowa – Lotnictwo Samolot
Wrzesień : SławekH – Santa Leocadia - Okręt
Październik : Szaman - F-18 Hornet – Lotnictwo Samolot
Listopad : Wojok – JAK 3 – Lotnictwo Samolot
Grudzień : Zygfryd – Deutz-Fahr TopLiner 4075 HTS – Pojazd Cywilny ( cóż wychodzi na to że żniwa w grudniu )
PORAWKA !!! nie wiem jak mi tak wyszło ( za pierwszym razem )
-
Miesiące przyznane alfabetycznie po NIKu, Przyjęto tylko @ z tematem Kal-Pro. Decydowała kolejność zgłoszeń a w jednym przypadku godzina odpowiedzi. Ale i tak wszyscy chętni będą w Kal-Pro. Kalendarzu Próbnym do wydruku.
Styczeń : AndDi – Przemytnicy z doliny Rodanu – Okręt
Luty : Egon41 – T-64 – Czołg ( potrzebna zgoda właściciela zdjęcia z MT )
Marzec : Karol1985 – Peterblit + Trailer Concrete Mixer – Pojazd Cywilny
Kwiecień : Kikol77 – PZL P.11-2 – Lotnictwo Samolot
Maj : Limaks – AH 64A APACHE – Lotnictow Śmigłowiec
Czerwiec : Marszałek24 – PX-38 – Kolej
Lipiec : PAN KARTON – PZL P.55a – Lotnictwo Samolot
Sierpień : Pawelelka77 – Duch Kijowa – Lotnictwo Samolot
Wrzesień : SławekH – Santa Leocadia - Okręt
Październik : Szaman - F-18 Hornet – Lotnictwo Samolot
Listopad : Wojok – JAK 3 – Lotnictwo Samolot
Grudzień : Zygfryd – Deutz-Fahr TopLiner 4075 HTS – Pojazd Cywilny ( cóż wychodzi na to że żniwa w grudniu )
PORAWKA !!! nie wiem jak mi tak wyszło ( za pierwszym razem )
-
Mija 27 godzin jak wysłałem wiadomości do Egona41. Na forum poprosiłem Kolegów o zawiadomienie Egon41 jeżeli ktoś ma do niego kontakt
inny niż przez forum.
Brak odzewu.
Czekam jeszcze kolejne 21h. Po tym czasie w przypadku braku łączności i zgody Egon41 na wykorzystanie zdjęć do KP24 miesiąc luty zmieni właściciela. I zostanie nim Zbyszek001.
Ze Zbyszkiem jest super kontakt. Dużo rozmawialiśmy. Przeczytał post o KP24 i inne. Uprzedzając kolejność wydarzeń zapytałem go o taką zgodę wcześniej. Zgodę mam więc już bez zbędnych strat cennego czasu będzie można ostatecznie zamknąć sprawy kalendarza próbnego na rok 2024. I zrobić pełnoprawne opracowanie graficzne, wysłać do druku i czekać !
Z racji tego że prace nad układem graficznym są mocno zaawansowane. Nie patrząc na alfabet Zbyszek001 zajmie miejsce Egon41. w miesiącu LUTY.
Widziałem również że MT ostatnio został kolega Fordoniak ( Piotr ), ze swym pięknym czołgiem M62A Patton - Gratulujemy !!! Ale o tydzień za późno.
Piotrze zachęcamy do przesłania zdjęć do :
http://www.kartonowki.pl/forum/temat/4476,ogloszenie-2024-plebiscyt-ruszenie-pospolite-2024
-
Mija 27 godzin jak wysłałem wiadomości do Egona41. Na forum poprosiłem Kolegów o zawiadomienie Egon41 jeżeli ktoś ma do niego kontakt
inny niż przez forum.
Brak odzewu.
Czekam jeszcze kolejne 21h. Po tym czasie w przypadku braku łączności i zgody Egon41 na wykorzystanie zdjęć do KP24 miesiąc luty zmieni właściciela. I zostanie nim Zbyszek001.
Ze Zbyszkiem jest super kontakt. Dużo rozmawialiśmy. Przeczytał post o KP24 i inne. Uprzedzając kolejność wydarzeń zapytałem go o taką zgodę wcześniej. Zgodę mam więc już bez zbędnych strat cennego czasu będzie można ostatecznie zamknąć sprawy kalendarza próbnego na rok 2024. I zrobić pełnoprawne opracowanie graficzne, wysłać do druku i czekać !
Z racji tego że prace nad układem graficznym są mocno zaawansowane. Nie patrząc na alfabet Zbyszek001 zajmie miejsce Egon41. w miesiącu LUTY.
Widziałem również że MT ostatnio został kolega Fordoniak ( Piotr ), ze swym pięknym czołgiem M62A Patton - Gratulujemy !!! Ale o tydzień za późno.
Piotrze zachęcamy do przesłania zdjęć do :
http://www.kartonowki.pl/forum/temat/4476,ogloszenie-2024-plebiscyt-ruszenie-pospolite-2024
-
Oooo ?!?!
Mamy pierwszy problem proceduralny !
SlawekH za pośrednictwem Andrzeja zgłosił zdjęcie do KP24 okrętu Santa Leocadia.
Model jednak nie występuje na Naszym forum. Zgodnie z zasadami zdjęcie nie może być dopuszczone do Naszego kalendarza !!!
Proszę wszystkich o ew. weryfikację moich odkryć i decyzji.
Zgodnie z zasadami miejsce Sławka zają by Zawisza Czarny od kolegi Piotra Pieterkowca.
Ponownie nie będę zmieniał przyznanych miesięcy. Za dużo już jest zrobione.
A tu takie coś ?!?!
Akurat tak się złożyło że okręt zastąpi okręt. Bo jest kolejnym modelem w galerii MT która została opublikowana w czasie trwania zabawy. A kolejny Piotr Fordoniak nie zgłosił chęci udziału. Problemy się zdarzają ale porządek musi być.
Zdjęcie od Piotra jego żaglowca trafiło do zgłoszonych modeli K24, więc z automatu zgoda jest.
Uspokajam ew. niepokój wszystkie zdjęcia jakie dostaję kandydują do K24.
Przykro mi SlawkuH ale bym był nie w porządku wobec innych Forumowiczów, na to nie przymykam oka
Załóż galerię ze swoim zjawiskowym Santa Leocadia i dołącz do zabawy, ale już tylko w K24. Czas jest do 30 09 2023r.
-
Oooo ?!?!
SlawekH za pośrednictwem Andrzeja zgłosił zdjęcie do KP24 okrętu Santa Leocadia.
Model jednak nie występuje na Naszym forum. Zgodnie z zasadami zdjęcie nie może być dopuszczone do Naszego kalendarza !!!
Zgodnie z zasadami miejsce Sławka zają by Zawisza Czarny od kolegi Piotra Pieterkowca.
A tu takie coś ?!?!
Akurat tak się złożyło że okręt zastąpi okręt. Bo jest kolejnym modelem w galerii MT która została opublikowana w czasie trwania zabawy. A kolejny Piotr Fordoniak nie zgłosił chęci udziału. Problemy się zdarzają ale porządek musi być.
Zdjęcie od Piotra jego żaglowca trafiło do zgłoszonych modeli K24, więc z automatu zgoda jest.
Przykro mi SlawkuH ale bym był nie w porządku wobec innych Forumowiczów, na to nie przymykam oka
Załóż galerię ze swoim zjawiskowym Santa Leocadia i dołącz do zabawy, ale już tylko w K24. Czas jest do 30 09 2023r.
-
Oooo ?!?!
A tu takie coś ?!?!
Ani mi się waż wyrzucać zdjęć Slawka H z Kalendarza.A gdzie masz napisane w regulaminie, że nadesłane fotki mogą być tylko tych modeli co są w Galerii? W Kal-Pro nic nie ma na ten temat.
Również do kandydowania do KAL24 nie możesz go wyrzucić. Pisał Pan regulamin sam i tam jest napisane jak byk, że modele powinny być pokazane w Galerii lub w Relacji, a Sławek relację miał i to obfitą.
Poniżej zrzut fragmentu regulaminu.
-
Oooo ?!?!
A tu takie coś ?!?!
Ani mi się waż wyrzucać zdjęć Slawka H z Kalendarza.A gdzie masz napisane w regulaminie, że nadesłane fotki mogą być tylko tych modeli co są w Galerii? W Kal-Pro nic nie ma na ten temat.
Również do kandydowania do KAL24 nie możesz go wyrzucić. Pisał Pan regulamin sam i tam jest napisane jak byk, że modele powinny być pokazane w Galerii lub w Relacji, a Sławek relację miał i to obfitą.
Poniżej zrzut fragmentu regulaminu.
-
Andrzeju drogi:
Ja nie z banku i malym druczkiem nie dopisuje..
KP24 jest pochodna pomyslu K24 i dotyczy NASZEGO forum wiec nalezy w moim odczuciu skorelowac zasady.
Sam sonie udowadniasz ze jestes w bledzie.
Fragment ktory umiesciles : stoi jak byk.
Wrzuc link do galerii Slawka lub relacji i bedzie po Twojemu.
A jesli : " co bylo a nie jest nie pisze sie w rejestr "
Ja wszystkiego na forum nie ogladalem bo sie nie da...
Galeria jest jest i model Slawka w KP24 oraz do K24 kadyduje.
Na koncu mojego wpisu stoi napisane:
Jak zdazy do 30 09 przywrocic galerie to supee by bylo. Poki co zasady sa jasne.
Przykro mi sorrki. To tylko zabawa.
-
Andrzeju drogi:
Ja nie z banku i malym druczkiem nie dopisuje..
KP24 jest pochodna pomyslu K24 i dotyczy NASZEGO forum wiec nalezy w moim odczuciu skorelowac zasady.
Sam sonie udowadniasz ze jestes w bledzie.
Fragment ktory umiesciles : stoi jak byk.
Wrzuc link do galerii Slawka lub relacji i bedzie po Twojemu.
A jesli : " co bylo a nie jest nie pisze sie w rejestr "
Ja wszystkiego na forum nie ogladalem bo sie nie da...
Galeria jest jest i model Slawka w KP24 oraz do K24 kadyduje.
Na koncu mojego wpisu stoi napisane:
Jak zdazy do 30 09 przywrocic galerie to supee by bylo. Poki co zasady sa jasne.
Przykro mi sorrki. To tylko zabawa.
-
Piotrze,
ale Ty chaotycznie piszesz, trudno to zrozumieć.
Przecież w Regulaminie jest wyraźnie napisane, że w Galerii lub Relacji. Koniec i kropka.
Nic nie jest napisane, że trzeba podesłać link do galerii lub relacji, więc może trzeba to dodać w Regulaminie?
Jeśli nie potrafisz znaleźć tej relacji to Ci podeślę link, chociaż tak jak pisałem nic takiego nie ma w Regulaminie, ale za chwilę bo muszę przestawić w komórce stronę na komputerową.
-
Piotrze,
ale Ty chaotycznie piszesz, trudno to zrozumieć.
Przecież w Regulaminie jest wyraźnie napisane, że w Galerii lub Relacji. Koniec i kropka.
Nic nie jest napisane, że trzeba podesłać link do galerii lub relacji, więc może trzeba to dodać w Regulaminie?
Jeśli nie potrafisz znaleźć tej relacji to Ci podeślę link, chociaż tak jak pisałem nic takiego nie ma w Regulaminie, ale za chwilę bo muszę przestawić w komórce stronę na komputerową.
-
Relacja Sławka:
http://kartonowki.pl/forum/temat/4393,santa-leocadia-shipyard
-
Relacja Sławka:
http://kartonowki.pl/forum/temat/4393,santa-leocadia-shipyard
-
I sprawa wyjasniona !
Slawek wraca do gry.
Moje teksty sa czasem haotyczne , przyznaje , ale wynika to jedynie z faktu ilosci fanu jaki chce Wam zorganizowac. Za duzo na jednego i dkatego mi pomagacie !
Jestem ogromnie rad z Waszej pomocy i zaangarzowania.
Poki zycia póty radosci.
Dziekuje.
Przepraszam Piotra za iskierke nadzieji, ale nic straconego trwa K24
-
I sprawa wyjasniona !
Slawek wraca do gry.
Moje teksty sa czasem haotyczne , przyznaje , ale wynika to jedynie z faktu ilosci fanu jaki chce Wam zorganizowac. Za duzo na jednego i dkatego mi pomagacie !
Jestem ogromnie rad z Waszej pomocy i zaangarzowania.
Poki zycia póty radosci.
Dziekuje.
Przepraszam Piotra za iskierke nadzieji, ale nic straconego trwa K24
-
Kończymy zabawę p.t. :
KTO PIERWSZY TEN LEPSZY
czyli wydruk próbnego kalendarza na rok 2024 portalu kartonowki.pl
Poniżej ostateczna lista zgłoszonych i ich modeli.
Za tydzień idzie do DRUKU !!! - jak ktoś zauważy błąd lub brak czegoś lub coś chciałby dodać lub ująć proszę o kontakt na r4s1@wp.pl lub dopisać komentarz.
Postanowiłem dodać skalę: jest kikla nietypowych
Każdy miesiąc będzie dodatkowo wyposażony wedle zasług w LOGO MT i każdy w LOGO kartonowki.pl + Sala + podpis ze Swoim NIKiem i nazwą Modelu.
Styczeń : AndDi – MT -Przemytnicy z Doliny Rodanu – Okręt - Sala 1:100
Luty : Zbyszek001 - MT - Merkava 1 – Czołg - Skala 1:25
Marzec : Karol1985 – Peterblit + Trailer Concrete Mixer – Pojazd Cywilny - Skala 1:100
Kwiecień : Kikol77 – PZL P.11c – Lotnictwo Samolot - Skala 1:33
Maj : Limaks – MT - Boeing AH-64 A Apache – Lotnictow Śmigłowiec - Skala 1:33
Czerwiec : Marszałek24 - MT– PX-38+Kdxz+Wdx – Kolej - Skala 1:25
Lipiec : PAN KARTON – PZL P.55a – Lotnictwo Samolot - Skala 1:33
Sierpień : Pawelelka77 – MT -Mig 29c-Duch Kijowa – Lotnictwo Samolot - Skala 1:33 Слава Україні!
Wrzesień : SławekH – Santa Leocadia - Shipyard - Okręt - Skala 1:96
Październik : szaman - F-18 Hornet – Lotnictwo Samolot - Skala 1:33
Listopad : Wojok – JAK 3 – Lotnictwo Samolot - Skala 1:33
Grudzień : Zygfryd – MT - Deutz-Fahr TopLiner 4075 HTS – Pojazd Cywilny - Skala 1:34
Dziękuję Wszystkim którzy przyczynili się do powstania pierwszego kalendarz Naszego portalu kartonowki.pl
W szczególności Andrzejowi-AndDi i Henrykowi-szaman DZIĘKUJĘ !!!
Gratuluje osobom zgłaszającym się które zdobyły miejsce w tym wydaniu - GRATULACJE !!!
Przykro z powodu braku aktywności i dlatego to Egon41 stracił swoje miejsce na rzecz Zbyszka001.
Ostatnia zmiana jaka nastąpi w ostatecznym opracowaniu graficznym kalendarza to zmiana miejsc LUTY i SIERPIEŃ
DUCH KIJOWA w LUTYM - PAMIĘTAMY !!!
„Слава Україні!”
Oczywiście nadal trwa plebiscyt do kalendarza docelowego K24 do dnia 30 09 2023 czekamy na zgłoszenia - ZAPRASZAMY !!!
-
Kończymy zabawę p.t. :
KTO PIERWSZY TEN LEPSZY
czyli wydruk próbnego kalendarza na rok 2024 portalu kartonowki.pl
Poniżej ostateczna lista zgłoszonych i ich modeli.
Za tydzień idzie do DRUKU !!! - jak ktoś zauważy błąd lub brak czegoś lub coś chciałby dodać lub ująć proszę o kontakt na r4s1@wp.pl lub dopisać komentarz.
Postanowiłem dodać skalę: jest kikla nietypowych
Każdy miesiąc będzie dodatkowo wyposażony wedle zasług w LOGO MT i każdy w LOGO kartonowki.pl + Sala + podpis ze Swoim NIKiem i nazwą Modelu.
Styczeń : AndDi – MT -Przemytnicy z Doliny Rodanu – Okręt - Sala 1:100
Luty : Zbyszek001 - MT - Merkava 1 – Czołg - Skala 1:25
Marzec : Karol1985 – Peterblit + Trailer Concrete Mixer – Pojazd Cywilny - Skala 1:100
Kwiecień : Kikol77 – PZL P.11c – Lotnictwo Samolot - Skala 1:33
Maj : Limaks – MT - Boeing AH-64 A Apache – Lotnictow Śmigłowiec - Skala 1:33
Czerwiec : Marszałek24 - MT– PX-38+Kdxz+Wdx – Kolej - Skala 1:25
Lipiec : PAN KARTON – PZL P.55a – Lotnictwo Samolot - Skala 1:33
Sierpień : Pawelelka77 – MT -Mig 29c-Duch Kijowa – Lotnictwo Samolot - Skala 1:33 Слава Україні!
Wrzesień : SławekH – Santa Leocadia - Shipyard - Okręt - Skala 1:96
Październik : szaman - F-18 Hornet – Lotnictwo Samolot - Skala 1:33
Listopad : Wojok – JAK 3 – Lotnictwo Samolot - Skala 1:33
Grudzień : Zygfryd – MT - Deutz-Fahr TopLiner 4075 HTS – Pojazd Cywilny - Skala 1:34
Dziękuję Wszystkim którzy przyczynili się do powstania pierwszego kalendarz Naszego portalu kartonowki.pl
W szczególności Andrzejowi-AndDi i Henrykowi-szaman DZIĘKUJĘ !!!
Gratuluje osobom zgłaszającym się które zdobyły miejsce w tym wydaniu - GRATULACJE !!!
Przykro z powodu braku aktywności i dlatego to Egon41 stracił swoje miejsce na rzecz Zbyszka001.
Ostatnia zmiana jaka nastąpi w ostatecznym opracowaniu graficznym kalendarza to zmiana miejsc LUTY i SIERPIEŃ
DUCH KIJOWA w LUTYM - PAMIĘTAMY !!!
„Слава Україні!”
Oczywiście nadal trwa plebiscyt do kalendarza docelowego K24 do dnia 30 09 2023 czekamy na zgłoszenia - ZAPRASZAMY !!!
Hmm, a według jakiego alfabetu ? "W" przed "S" ?