„KTO PIERWSZ TEN LEPSZY KAL-PRO”

1. Wojok 2023-09-10 03:36:56

...Miesiące przyznane alfabetycznie po NIKu...

Hmm, a według jakiego alfabetu ? "W" przed "S" ?

1. PAN-KARTON 2023-09-10 09:07:17

Hmm, a według jakiego alfabetu ? "W" przed "S" ?

Wojok
    Według alfabetu niewyspanego łba... i zmęczonych oczu... Przepraszam będzie lepiej..

1. PAN-KARTON 2023-09-10 09:15:14

Zdjęcie Egona41 jest pobrane z galerii forum. Przeglądając foto wgranych w KP24 widać co Koledzy mówili o jakości zdjęć. !!!

1. PAN-KARTON 2023-09-10 09:18:10

Miesiące przyznane alfabetycznie po NIKu, Przyjęto tylko @ z tematem Kal-Pro. Decydowała kolejność zgłoszeń a w jednym przypadku godzina odpowiedzi. Ale i tak wszyscy chętni będą w Kal-Pro. Kalendarzu Próbnym do wydruku.

Styczeń     : AndDi – Przemytnicy z doliny Rodanu – Okręt

Luty          : Egon41 – T-64 – Czołg ( potrzebna zgoda właściciela zdjęcia  z MT )

Marzec      : Karol1985 – Peterblit + Trailer Concrete Mixer – Pojazd Cywilny

Kwiecień    : Kikol77 – PZL P.11-2 – Lotnictwo Samolot

Maj           : Limaks – AH 64A APACHE – Lotnictow Śmigłowiec

Czerwiec    : Marszałek24 – PX-38 – Kolej

Lipiec        : PAN KARTON – PZL P.55a – Lotnictwo Samolot

Sierpień     : Pawelelka77 – Duch Kijowa – Lotnictwo Samolot

Wrzesień    : SławekH – Santa Leocadia - Okręt

Październik : Szaman - F-18 Hornet – Lotnictwo Samolot

Listopad     : Wojok – JAK 3 – Lotnictwo Samolot

Grudzień    : Zygfryd – Deutz-Fahr TopLiner 4075 HTS – Pojazd Cywilny ( cóż wychodzi na to że żniwa w grudniu )

PAN-KARTON

PORAWKA !!! nie wiem jak mi tak wyszło ( za pierwszym razem )

1. szaman 2023-09-10 09:21:49

Nie całkiem tak jak myslisz, ale sprzet pojdzie w dobre ręce, przynajmniej jestem pewny.

1. PAN-KARTON 2023-09-10 10:11:57

Nie było Pań, więc...

Panowie ważne !!! Jeżeli któryś z 12 zgłoszonych modeli był MT to proszę dać znać na zdjęciu będzie umieszczone LOGO MT.

1. PAN-KARTON 2023-09-10 10:38:25

I jak ?

Pierwszy układ graficzny okładki do Kal-Pro 24 - propozycja.

1. PAN-KARTON 2023-09-10 10:59:28

A może ?

tekst:

dla modelarzy tworzony przez modelarzy

Z info O serwisie.

1. Limaks 2023-09-10 13:19:14

Możesz zamienić.. 

Tworzony przez modelarzy, dla modelarzy..

Albo

Tworzony z pasją przez modelarzy.

1. Limaks 2023-09-10 14:29:21

Andrzeju  i Henryku dziękuję za obróbkę zdjęcia Apacza ptaszki ćwierkały, że profesjonalnie zajeliście się tematem.

1. PAN-KARTON 2023-09-10 14:44:08

Proszę mi tu od Ptaszków nie wytykać... Ćwierkam w każdą stronę aby grała/o "ćwierkanie"

1. PAN-KARTON 2023-09-11 03:49:09

Mija 27 godzin jak wysłałem wiadomości do Egona41. Na forum poprosiłem Kolegów o zawiadomienie Egon41 jeżeli ktoś ma do niego kontakt inny niż przez forum.

Brak odzewu.

Czekam jeszcze kolejne 21h. Po tym czasie w przypadku braku łączności i zgody Egon41 na wykorzystanie zdjęć do KP24 miesiąc luty zmieni właściciela. I zostanie nim Zbyszek001.

Ze Zbyszkiem jest super kontakt. Dużo rozmawialiśmy. Przeczytał post o KP24 i inne. Uprzedzając kolejność wydarzeń zapytałem go o taką zgodę wcześniej. Zgodę mam więc już bez zbędnych strat cennego czasu będzie można ostatecznie zamknąć sprawy kalendarza próbnego na rok 2024. I zrobić pełnoprawne opracowanie graficzne, wysłać do druku i czekać !

Z racji tego że prace nad układem graficznym są mocno zaawansowane. Nie patrząc na alfabet Zbyszek001 zajmie miejsce Egon41. w miesiącu LUTY.

Widziałem również że MT ostatnio został kolega Fordoniak ( Piotr ), ze swym pięknym czołgiem M62A Patton - Gratulujemy !!! Ale o tydzień za późno.

Piotrze zachęcamy do przesłania zdjęć do :

http://www.kartonowki.pl/forum/temat/4476,ogloszenie-2024-plebiscyt-ruszenie-pospolite-2024

1. PAN-KARTON 2023-09-11 05:09:30

Oooo ?!?!

Mamy pierwszy problem proceduralny !

SlawekH za pośrednictwem Andrzeja zgłosił zdjęcie do KP24 okrętu Santa Leocadia.

Model jednak nie występuje na Naszym forum. Zgodnie z zasadami zdjęcie nie może być dopuszczone do Naszego kalendarza !!!

Proszę wszystkich o ew. weryfikację moich odkryć i decyzji.

Zgodnie z zasadami miejsce Sławka zają by Zawisza Czarny od kolegi Piotra Pieterkowca.

Ponownie nie będę zmieniał przyznanych miesięcy. Za dużo już jest zrobione.

A tu takie coś ?!?!

Akurat tak się złożyło że okręt zastąpi okręt. Bo jest kolejnym modelem w galerii MT która została opublikowana w czasie trwania zabawy. A kolejny Piotr Fordoniak nie zgłosił chęci udziału. Problemy się zdarzają ale porządek musi być.

Zdjęcie od Piotra jego żaglowca trafiło do zgłoszonych modeli K24, więc z automatu zgoda jest.

Uspokajam ew. niepokój wszystkie zdjęcia jakie dostaję kandydują do K24.

Przykro mi SlawkuH ale bym był nie w porządku wobec innych Forumowiczów, na to nie przymykam oka

Załóż galerię ze swoim zjawiskowym Santa Leocadia i dołącz do zabawy, ale już tylko w K24. Czas jest do 30 09 2023r.

1. PAN-KARTON 2023-09-11 05:38:46

Możesz zamienić.. 

Tworzony przez modelarzy, dla modelarzy..

Albo

Tworzony z pasją przez modelarzy.

Limaks

Lub:

Tworzony przez Modelarzy z pasją

1. AndDi 2023-09-11 07:03:51

Oooo ?!?!

Mamy pierwszy problem proceduralny !

SlawekH za pośrednictwem Andrzeja zgłosił zdjęcie do KP24 okrętu Santa Leocadia.

Model jednak nie występuje na Naszym forum. Zgodnie z zasadami zdjęcie nie może być dopuszczone do Naszego kalendarza !!!

Proszę wszystkich o ew. weryfikację moich odkryć i decyzji.

Zgodnie z zasadami miejsce Sławka zają by Zawisza Czarny od kolegi Piotra Pieterkowca.

Ponownie nie będę zmieniał przyznanych miesięcy. Za dużo już jest zrobione.

A tu takie coś ?!?!

Akurat tak się złożyło że okręt zastąpi okręt. Bo jest kolejnym modelem w galerii MT która została opublikowana w czasie trwania zabawy. A kolejny Piotr Fordoniak nie zgłosił chęci udziału. Problemy się zdarzają ale porządek musi być.

Zdjęcie od Piotra jego żaglowca trafiło do zgłoszonych modeli K24, więc z automatu zgoda jest.

Uspokajam ew. niepokój wszystkie zdjęcia jakie dostaję kandydują do K24.

Przykro mi SlawkuH ale bym był nie w porządku wobec innych Forumowiczów, na to nie przymykam oka

Załóż galerię ze swoim zjawiskowym Santa Leocadia i dołącz do zabawy, ale już tylko w K24. Czas jest do 30 09 2023r.

PAN-KARTON

Ani mi się waż wyrzucać zdjęć Slawka H z Kalendarza.

A gdzie masz napisane w regulaminie, że nadesłane fotki mogą być tylko tych modeli co są w Galerii? W Kal-Pro nic nie ma na ten temat.

Również do kandydowania do KAL24 nie możesz go wyrzucić. Pisał Pan regulamin sam i tam jest napisane jak byk, że modele powinny być pokazane w Galerii lub w Relacji, a Sławek relację miał i to obfitą.
    Poniżej zrzut fragmentu regulaminu.

1. PAN-KARTON 2023-09-11 08:00:31

Andrzeju drogi:

Ja nie z banku i malym druczkiem nie dopisuje..

KP24 jest pochodna pomyslu K24 i dotyczy NASZEGO forum wiec nalezy w moim odczuciu skorelowac zasady.

Sam sonie udowadniasz ze jestes w bledzie.

Fragment ktory umiesciles : stoi jak byk.

Wrzuc link do galerii Slawka lub relacji i bedzie po Twojemu.

A jesli : " co bylo a nie jest nie pisze sie w rejestr "

Ja wszystkiego na forum nie ogladalem bo sie nie da...

Galeria jest jest i model Slawka w KP24 oraz do K24 kadyduje.

Na koncu mojego wpisu stoi napisane:

Jak zdazy do 30 09 przywrocic galerie to supee by bylo. Poki co zasady sa jasne.

Przykro mi sorrki. To tylko zabawa.

1. AndDi 2023-09-11 08:21:17

Piotrze,

ale Ty chaotycznie piszesz, trudno to zrozumieć.

Przecież w Regulaminie jest wyraźnie napisane, że w Galerii lub Relacji. Koniec i kropka.

Nic nie jest napisane, że trzeba podesłać link do galerii lub relacji, więc może trzeba to dodać w Regulaminie?

Jeśli nie potrafisz znaleźć tej relacji to Ci podeślę link, chociaż tak jak pisałem nic takiego nie ma w Regulaminie, ale za chwilę bo muszę przestawić w komórce stronę na komputerową.

1. PAN-KARTON 2023-09-11 09:27:45

I sprawa wyjasniona !

Slawek wraca do gry.

Moje teksty sa czasem haotyczne , przyznaje , ale wynika to jedynie z faktu ilosci fanu jaki chce Wam zorganizowac. Za duzo na jednego i dkatego mi pomagacie !

Jestem ogromnie rad z Waszej pomocy i zaangarzowania. 

Poki zycia póty radosci.

Dziekuje.

Przepraszam Piotra za iskierke nadzieji, ale nic straconego trwa K24

1. PAN-KARTON 2023-09-12 01:45:57

Kończymy zabawę p.t. :

KTO PIERWSZY TEN LEPSZY

czyli wydruk próbnego kalendarza na rok 2024 portalu kartonowki.pl

Poniżej ostateczna lista zgłoszonych i ich modeli.

Za tydzień idzie do DRUKU !!! - jak ktoś zauważy błąd lub brak czegoś lub coś chciałby dodać lub ująć proszę o kontakt na r4s1@wp.pl  lub dopisać komentarz.

Postanowiłem dodać skalę: jest kikla nietypowych

Każdy miesiąc będzie dodatkowo wyposażony wedle zasług w LOGO MT i każdy w LOGO kartonowki.pl + Sala + podpis ze Swoim NIKiem i nazwą Modelu.

Styczeń     : AndDi – MT -Przemytnicy z Doliny Rodanu – Okręt - Sala 1:100
    Luty          : Zbyszek001 - MT - Merkava 1 – Czołg - Skala 1:25
    Marzec      : Karol1985 – Peterblit + Trailer Concrete Mixer – Pojazd Cywilny - Skala 1:100
    Kwiecień    : Kikol77 – PZL P.11c – Lotnictwo Samolot - Skala 1:33
    Maj           : Limaks – MT - Boeing AH-64 A Apache – Lotnictow Śmigłowiec - Skala 1:33
    Czerwiec    : Marszałek24 - MT– PX-38+Kdxz+Wdx – Kolej - Skala 1:25
    Lipiec        : PAN KARTON – PZL P.55a – Lotnictwo Samolot - Skala 1:33
    Sierpień     : Pawelelka77 – MT -Mig 29c-Duch Kijowa – Lotnictwo Samolot - Skala 1:33  Слава Україні!
    Wrzesień    : SławekH – Santa Leocadia - Shipyard - Okręt - Skala 1:96
    Październik : szaman - F-18 Hornet – Lotnictwo Samolot - Skala 1:33
    Listopad     : Wojok – JAK 3 – Lotnictwo Samolot - Skala 1:33
    Grudzień    : Zygfryd – MT - Deutz-Fahr TopLiner 4075 HTS – Pojazd Cywilny - Skala 1:34
    Dziękuję Wszystkim którzy przyczynili się do powstania pierwszego kalendarz Naszego portalu kartonowki.pl
    W szczególności Andrzejowi-AndDi i Henrykowi-szaman DZIĘKUJĘ !!!
    Gratuluje osobom zgłaszającym się które zdobyły miejsce w tym wydaniu - GRATULACJE !!!

Przykro z powodu braku aktywności i dlatego to Egon41 stracił swoje miejsce na rzecz Zbyszka001.

Ostatnia zmiana jaka nastąpi w ostatecznym opracowaniu graficznym kalendarza to zmiana miejsc LUTY i SIERPIEŃ

DUCH KIJOWA w LUTYM - PAMIĘTAMY !!!

„Слава Україні!”

Oczywiście nadal trwa plebiscyt do kalendarza docelowego K24 do dnia 30 09 2023 czekamy na zgłoszenia - ZAPRASZAMY !!!

Styczeń Luty Marzec Kwiecień Maj Czerwiec Lipiec Sierpień Wrzesień Październik Listopad Grudzień
Rezultaty 40 - 60 z 171 pozycji
Udostępnij temat: