„KTO PIERWSZ TEN LEPSZY KAL-PRO”

1. AndDi 2023-09-14 08:21:37

Heniek, właśnie tak, o takim rozmieszczeniu piszę, ale już przestaję

1. Kikol77 2023-09-14 08:31:19

Zgadzam się z Szaman w 100%

1) logo orginalne w elipsie z wygładonym przejściem w tło obrazka

2) Nazwa modelu na srodku a pod spodem mniejszą czcionką po prawej skala po lewej wykonawca (na przykład "Wyk. Kikol77" bedzie krócej i nie bedziemy sie zastanawiać czy wykonał czy wykonany przez :) )

Od siebie pomijajac kwestie tak zwanego layoutu ważne aby na wszsystkich arkuszach była taka sama czcionka w tym samym rozmiarze i tak samo pogrubiona pochylona mam wrażenie że w projekcie gdzieniegdze był delikatnie inny rozmiar :) ale może to tez być złudzenie

1. szaman 2023-09-14 08:44:01

Kikol, To juz we troje mamy podobne zdanie. Dzięki za wsparcie. Pan z Kartonu -proszę czytać i stosować!

Podeślij mi zdjęcie Apacza , obojętnie na jakim etapie go masz to usunę szum z tła i odeślę.

1. PAN-KARTON 2023-09-14 09:42:21

Tak sobie mysle ... ?

AndDi blisko mnie mieszka...

Szaman jest starszy wiec szacunek musi byc

Ze Szwagrem bede sie widzial w Przeciszowie

A Kikol77 sie przynajmniej udziela...

Jak by sie obrocil dupa z tył....

Kurka Wodna, nie mam wyjscia jeszcze raz wszystko od poczatku. 

Beda zmiany  ale w niedziele albo w pn.

Wczesniej ni ma casu... kruca bąba.

1. Kikol77 2023-09-14 10:09:58

Piotrze jak coś to na pewno się wybiore w tym roku na Szczeciński Paprykarz Modelarski w październiku :) 

1. PAN-KARTON 2023-09-14 10:33:44

Jeszcze krocej :  Autor NIK

Autor moze byc i do zdjecia i do modelu. 

1. szaman 2023-09-14 10:35:29

Piotrek dawaj mi tą fotke apacza do odszumienia zanim zaczniesz przerabiać. Nie zgadzam się! Autor nie może być i tu i tu. To 2 różne sprawy. O autorze nie wspominaj, bo musiałbyś podawac projektanta modelu dodatkowo. Tylko wykonawca lub. wyk. - nick: - jeszcze krócej. i tyle. 

Weź pod uwagę to, że ten kalendarz będą oglądać tez kompletni laicy w temacie i takie postawienie sprawy tylko narobi zamieszania. Trzeba jasno i krótko.

1. Limaks 2023-09-14 12:23:31

Osz holender.. narobiłem zamieszania tym apaczem.. 

Henryku jeśli trzeba to podeślę Tobie (ale niestety dopiero jutro po 15.00) oryginalną fotkę. 

Przepraszam, że tak późno ale niestety - praca.

1. PAN-KARTON 2023-09-14 14:23:13

I Was ta biała plama nie wali po gałach ? Jajko z niespodzianką, moim zdaniem

A już zrobienie tego na każdym zdjęciu to pomyłka. Czerwcowa propozycja nie ma miejsca na takie ruchy, chyba że dorobię dymek z Parowozu

Co do podpisów już wiem jak obskoczyć szablon w kreatorze, ale problem jest z równą wielkością czcionki, bo jest po za zakresem i skalowanie jest tylko ręczne.

Co to sie będzie działo do kalendarza docelowego ???? osiwieje.

1. szaman 2023-09-14 14:57:54

Piotrek, skoro masz swoją wizję to rob po swojemu. My tylko dajemy według nas słuszne propzycję. Ty zapropnowałeś temat - Twój problem jak go rozwiążesz. Chciałeś ruszyć forum, to ruszyłeś! Ja cię uprzedzałem ale i popieram.

Tak jest zawsze . Trzeba się liczyć ze zdaniem innych forumowiczów/ większości/ zwłaszcza tych aktywnych. Bo jest jak z wyborami. Ci którzy pójdą to wiedzą czego chcą, a reszta nie ma pojęcia o niczym i dlatego mamy jak mamy.

I czekam na odpowiedź z Priva

1. PAN-KARTON 2023-09-14 15:12:31

I co tak ładniej, ja też się nie upieram - dyskutujemy. Ale tyle religii ilu Wiernych.

1. szaman 2023-09-14 15:18:47

Coś Ty znowu porobił?. Przecież to logo za duże? Było dobrze, i co znowu zmieniłeś. Logo o połowę mniejsze. wypowiedziało się kilku forumowiczów., ale jak dalej będą takie cuda, to ja tez przestanę zabierać głos i "róbta co chceta".

1. AndDi 2023-09-14 15:27:06

I co tak ładniej, ja też się nie upieram - dyskutujemy....

PAN-KARTON

Jak to się nie upierasz?! Jak bury osioł

A ta Twoja ostatnia propozycja z logo, to dla mnie jest okropna.

1. PAN-KARTON 2023-09-14 15:28:34

Panie Nerwusiński, pokazałem i zapytałem o formę graficzną  ?

Jajo czy outline ?

Moim zdaniem outline i tyle w tym wpisie.

1. PAN-KARTON 2023-09-14 15:30:47

I co tak ładniej, ja też się nie upieram - dyskutujemy....

PAN-KARTON

Jak to się nie upierasz?! Jak bury osioł

A ta Twoja ostatnia propozycja z logo, to dla mnie jest okropna.

AndDi

Sorrki ale to Wasza propozycja jest. JA tylko pytam czy do każdego zdjęcia pasi ?

Robienie odstępstwa dla jednego zdjęcia jest złe.

1. AndDi 2023-09-14 15:39:59

Sorrki ale to Wasza propozycja jest. JA tylko pytam czy do każdego zdjęcia pasi ?

Robienie odstępstwa dla jednego zdjęcia jest złe.

PAN-KARTON

Jak Ty nie widzisz różnicy w wykonania tego "jaja" (jak nazwałeś), to się dziwię.

Ja nie forsuję jak umieścić logo, dałem ew. propozycję i to nie jedną. Między innymi pisałem, że możesz się zapytać Krzyśka czy można zmienić kolorystykę liter na białe lub szare. Możesz też odciąć w jakiś sposób róg zdjęcia i tam wstawiać logo. W sumie to próbny kalendarz, możesz popróbować różne warianty na każdym miesiącu.

W sumie to rób jak chcesz.

1. PAN-KARTON 2023-09-14 15:48:35

Nie muszę pytać Krzysztofa bo nie zmieniam LOGO. Na czarnym tle dodaje jedynie outline.

Jeśli wyjdzie to źle pochylę czoło. Nie może być na jednym zdjęciu inaczej niz na innych. Taki jest mój tok myślenia.

Propozycje są świetne, ale jak "jajo" to wszędzie a wszędzie nie pasuje. Co pokazałem na okropnych fotkach - jak to napisaliście.

To tak jak by jedna strona w powieści była wydrukowana innym krojem pisma. Da się przeczytać ale słabo to wygląda.

Oczekiwał bym argumentów a nie wpisywania do postów słów "osioł " Mam rację a rób jak chcesz to nie jest dyskusja a przekonywanie do swoich racji...

1. szaman 2023-09-14 16:05:55

A dlaczego jajo ci wszędzie nie pasuje. Wg mnie można go umieścić na każdym zdjęciu i nic to nie psuje. "Róbta co chceta" Wszędzie powinno być takie samo logo!

1. PAN-KARTON 2023-09-14 16:15:13

Wszędzie powinno być takie samo logo!

szaman

i tego się trzymajmy.

1. AndDi 2023-09-14 16:23:48

Piotrze, podkład tego jaja zrobiłeś brzydki, więc to nie może być piękne po całości. Przez ten podkład i wielkość, capi po oczach.

Dodanie obwiedni w logo jest już ingerencją w logotyp, ale myślę, że Krzysiek nie będzie miał pretensji, tak jak mają co po niektóre firmy, gdy coś im się zmieni przy logo, bo oni nawet się kłócą o obszar zastrzeżony wokół logo.

"Rób jak chcesz", to nie jest przekonywanie do swoich racji, tylko mam już dosyć pisania w tym temacie, ogarnęło mnie zmęczenie.

"Bury osioł" było użyte żartobliwie, w znaczeniu, że uparty i nawet dodałem odpowiednie ikonki. Widocznie tego nie zrozumiałeś, więc przepraszam i teraz będzie tylko na poważnie.

Rezultaty 100 - 120 z 171 pozycji
Udostępnij temat: