Amerykańska amfibia DUKW, DrafModel 1:33

1. Wojok 2024-11-02 20:26:51

Ale że co ? stopa palcami do tyłu ?

PAN-KARTON

No nie aż tak bardzo, ale popatrz jak te wajchy stoją - żeby tę jedną ominąć i gazu dodać, te se musisz nogę złamać i krzywo poskładać

1. PAN-KARTON 2024-11-02 21:05:07

No nie aż tak bardzo, ale popatrz jak te wajchy stoją - żeby tę jedną ominąć i gazu dodać, te se musisz nogę złamać i krzywo poskładać

Wojok

No w sumie wygodne to, to nie jest na normalną nogę. Ale jak sobie tak analizowałem, to chyba automat jest bo dwa pedały widzę (?) wówczas wajcha od biegów nie potrzebna i zmienia się wygoda.

Trzeba by Marka popytać (:)

1. Wojok 2024-11-02 21:19:45

...wówczas wajcha od biegów nie potrzebna i zmienia się wygoda. ...

PAN-KARTON

To raczej nie wajcha od biegów - patrząc na grafikę podłogi można wywnioskować, że ona porusza się w przód i w tył. Wyobraź sobie, co się z nogą dzieje gdy ją pchasz w przód... W sumie, to możesz ją wtedy wziąć między nogi, ale gdy ją w ferworze walki pociągniesz w tył, to może być groźniej

1. Marekf 2024-11-03 09:33:41

Ogólnie bardzo precyzyjna praca, ale jakoś trochę mi się gryzą kolory na niektórych częściach. Niedokładnie dobrany retusz? 

tulipan740i

Cześć co do koloru retuszu to elementy druciane na zdjęciach rzucają się troszkę w oczy jednak w rzeczywistości tego praktycznie nie widać, dzięki.Pozdrawiam

1. Marekf 2024-11-03 09:40:33

Wojok

No w sumie wygodne to, to nie jest na normalną nogę. Ale jak sobie tak analizowałem, to chyba automat jest bo dwa pedały widzę (?) wówczas wajcha od biegów nie potrzebna i zmienia się wygoda.

Trzeba by Marka popytać (:)

PAN-KARTON

Cześć trzeci pedał na zdjęciu widać ale dość słabo a wajchy robiłem tak jak było zaproponowane przez autora.
    W oryginale jest troszkę inaczej

1. PAN-KARTON 2024-11-03 10:10:57

Dzięki Marku za objaśniające fotki.

Nie pomyśl sobie że, my z Wojokiem nabijamy się z czegokolwiek. Wiem że my jesteśmy ludzikami z dość specyficznym podejściem do świata.

1. tulipan740i 2024-11-03 11:24:39

Cześć co do koloru retuszu to elementy druciane na zdjęciach rzucają się troszkę w oczy jednak w rzeczywistości tego praktycznie nie widać, dzięki.Pozdrawiam

Marekf

Często tak jest, że obiektyw wyciąga rzeczy, których gołym okiem się nie dostrzega. 
    Dzięki za info. 

1. Marekf 2024-11-16 11:28:35

Cześć,przybywa elementów na przodzie amfibi.powoli zbliżam się do końca budowy jeszcze ok 60 części kartonowych.

1. Marekf 2025-01-29 11:47:36

Cześć, chciałbym poinformować że budowa modelu amfibi została ukończona.

Przy budowie zleciał prawi cały rok.

Galeria i małe podsumowanie niebawem,pozdrawiam.

1. Pashal 2025-01-29 12:05:22

Z uwagą i z przyjemnością obserwowałem powstawanie tego modelu i zdecydowanie nie był to czas stracony... resztę pochwal w galerii.

Rezultaty 40 - 50 z 50 pozycji
Udostępnij temat: