SdKfz 251-17 Fallschirm-Panzer-Division

1. Miro 2024-10-21 22:19:21

Montaż zawieszenia i burt w trakcie 

Schodzący druk bez, impregnacji i tak do malowania
  1. Miro 2024-10-24 23:01:32

Montaż tylnych włazów dał w kość, ciężko spasować ,ale pozostaną otwarte :-)

1. PAN-KARTON 2024-10-24 23:34:54

Montaż tylnych włazów dał w kość, ciężko spasować ,ale pozostaną otwarte :-)

Miro

Ze zdjęć wynika że to się zamyka i otwiera, "ruchome" potocznie mówiąc. Świetnie wyglądają zawiasy na foto nr 2

1. Miro 2024-10-25 08:08:45

Zgadza się ruchome w każdą stronę. Zawiasy wykonane ze spinacza wg.szablonu łączenia zalane cyjano  .Były do wykonania z papieru do wersji na stałe.

1. PAN-KARTON 2024-10-25 09:42:14

Zgadza się ruchome w każdą stronę. Zawiasy wykonane ze spinacza wg.szablonu łączenia zalane cyjano  .Były do wykonania z papieru do wersji na stałe.

Miro

Wiem jak to trudno zrobić, żeby takie zawiasy nie opadały pod ciężarem skrzydeł drzwi - SZACUN ! -  i to ze spinacza

1. Miro 2024-10-27 18:53:14

W następnym etapie zrobiłem rampę pod działo i zasobniki na boku i na masce poszerzenia.

1. Miro 2024-10-31 22:03:00

Kolejny etap to dorobienie uchwytów pod Mausery(RUFIO 3D) ponieważ w modelu projektant nie przewiduje-przykleić do kadłuba !!!

Malowanie Mauserów pod lupką myślę że efekt zadowalający. Lampy przyklejone.

1. Wojok 2024-11-01 03:31:35

Mauserki miodzio

Edit: no i sprowadzono mnie na ziemię - żywica - przestały być miodzio

Są tylko fajne

1. Zbyszek001 2024-11-02 09:52:25

Co do jakości druku. GPM wykonuje tak zwany dodruk chodliwych tematowm a na koniec swej działalnosci. pan Grzesiek nie ukrywa że niedługo idzie na garnuszek ZUS nie inwestuje kasy w druk tylko idzie ciut po taniości.

A co do modelu. Bajka.

Do karabinów mauzer dorob paski nośne bo bez nich nie wyglądają realistycznie.

1. Miro 2024-11-02 19:59:18

Będą paseczki :-)

1. Miro 2024-11-02 20:05:56

Co do jakości druku. GPM wykonuje tak zwany dodruk chodliwych tematowm a na koniec swej działalnosci. pan Grzesiek nie ukrywa że niedługo idzie na garnuszek ZUS nie inwestuje kasy w druk tylko idzie ciut po taniości.

A co do modelu. Bajka.

Do karabinów mauzer dorob paski nośne bo bez nich nie wyglądają realistycznie.

Zbyszek001

To widać niestety że GPM się kończy, braki w drukach laserach ,nie odpowiadają na problemy  ,szkoda że mają takie podejście do klienta.

1. PAN-KARTON 2024-11-02 20:18:09

To widać niestety że GPM się kończy, braki w drukach laserach ,nie odpowiadają na problemy  ,szkoda że mają takie podejście do klienta.

Miro

Ja nie mam problemów żeby się skontaktować z GPM. Jedyne co dali się pewnie namówić wielkiemu, "ch...mu" HP na ten druk Indygo. Tanio, szybko w małych nakładach, ale jakość tej bryndzy, sam wiesz. Jak widać da się poprawnie sobie z tym poradzić, ale to zostaje w głowie sięgając po kolejny GPM...

1. Zbyszek001 2024-11-02 20:22:38

Miro

Ja nie mam problemów żeby się skontaktować z GPM. Jedyne co dali się pewnie namówić wielkiemu, "ch...mu" HP na ten druk Indygo. Tanio, szybko w małych nakładach, ale jakość tej bryndzy, sam wiesz. Jak widać da się poprawnie sobie z tym poradzić, ale to zostaje w głowie sięgając po kolejny GPM...

PAN-KARTON

Trochę to nie tak, że się kończy. Pan Grzesiek ma - sory Grzegorz- PESEL z piątka z przodu. Nie ma komu przejąć pasji. Projektanci i pracownicy znają sytuację wybrali swoją drogę. To nie z się kończy. Uwierz w rzyciunie ma łuk. Jak jedna firma odchodzi w jej miejsce powstają dwie nowe. Tak jest że wszystkim. Jedno w tym pocieszające. Pewnie za lat 2 może 3 będzie można kupić sporo modeli na allegro na wyprzedaży czyli znacząco taniej.

Z tego się cieszmy. A że nie zabraknie firm.projektijavyvh modele. O to jestem spokojny

1. Miro 2024-11-05 22:19:37

Coraz bliżej końca.Zaczynam działko Flak  trochę uproszczona wersja w porównaniu do Flakpanzera I z Model Hobby .Dodałem od siebie,nity ,korby , kosz i odrazu lepiej.

1. Miro 2024-11-10 00:17:25

Dobiegł ostatni etap budowy modelu tzn .poskładać działko do kupy,oraz dodatkowo dorobiłem tylne MG(3D) z uchwytem, ruchome w każdą stronę.Galeria po lakierowaniu matem no i trzeba zakupić zasłużoną gablotkę.Co mogę powiedzieć o modelu to jest dobrze spasowany, napewno trzeba wziąć pod uwagę że jest to druk HP INDYGO dla cierpliwych. Model dość trudny w budowie .Dużo braków i uproszczeń w wycinance musiałem podorabiać dużo elementów.W realu model prezentuje się świetnie chyba jest pierwszy sklejony z tego co się orientuję, wcześniejsze próby jego sklejenia kończyły się w śmietniku.

1. Piotr D. 2024-11-10 14:51:25

Gratuluję ukończenia i bardzo fajnego rezultatu. Podglądałem z zainteresowaniem, bo pojazdy tego typu bardzo mnie interesują, choć problemy z drukiem jakie opisywałeś skutecznie mnie zniechęcają do klejenia. Czekam na galerię końcową.

1. mirkuch 2024-11-10 15:15:37

Super, robi mega wrażenie. Gratuluję warsztatu

1. GTiStyle 2024-11-10 20:00:09

Gratuluję.
    Czy gablotka będzie kupowana gotowa czy w częściach do samodzielnego montażu? Ktoś sprawdzony w tej kwestii do polecenia? 

1. Miro 2024-11-10 20:16:12

Gablotka gotowa jak na  foto.

1. Miro 2024-11-10 20:21:20

Przedstawiam ukończony model po 2 miesiącach walki z drukiem HP INDYGO. Pomimo problemów udało się uzyskać taki efekt.Do wykończenia użyłem dodatków 3D tzn.łopata,siekiera,kilof,Mausery(RUFIO 3D),MG-34.Na koniec matt akryl.

Rezultaty 20 - 40 z 40 pozycji
Udostępnij temat: